Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 08:56

Τροπολογία: με βεβαίωση εισαγγελέα οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων

 

Απαγορεύονται οι προσλήψεις αναπληρωτών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία για τους οποίους ασκηθεί ποινική δίωξη για παιδοφιλία
Για τη συμμετοχή στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία θα ζητείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών του τόπου κατοικίας και του τόπου όπου υπηρέτησε ο εκπαιδευτικός τα προηγούμενα χρόνια περί άσκησης ή μη σε βάρος του ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της

γενετήσιας ζωής καθώς και ποινικό μητρώο περί του αν υπάρχει καταδίκη για τέτοιο έγκλημα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε απόψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη ή υπάρχει καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, ο υποψήφιος αυτός απαγορεύεται να συμμετάσχει στη διαδικασία για πλήρωση θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Διαβάστηκε 993 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 08:58

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα