Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 10:02

Μετεγγραφές: ποιο το πλαίσιο εγγραφών/ πότε θα γίνουν

 

Α. Έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και   τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές.
Α. έχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μαΐο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο

έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών.

Γ. Τα πράγματα πάνε όπως προβλέψαμε, αυτό όμως που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι επειδή ο νόμος δεν υπήρχε και είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα αριθμού, ζητήσαμε με τη διαδικασία της εγγραφής να κάνουν και μία δήλωση ενδιαφέροντος για το ποιοι προτίθενται να μετεγγραφούν και που προτίθενται να μετεγγραφούν. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα κατ’αρχήν αριθμό. Δεν λέμε ότι θα είναι και ο πραγματικός αριθμός, αλλά να έχουμε μια αρχική εκτίμηση με τη λήξη των εγγραφών, και να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είναι οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή, γιατί έχουμε και το πρόβλημα των κεντρικών πανεπιστήμιων που θα δεχθούν το μεγάλο αριθμό φοιτητών.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ
Δ. Δικαίωμα μετεγγραφών έχουν αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, αυτοί δικαιούνται μετεγγραφή και μόνο, ό νόμος είναι σαφής.
Δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%, διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.
Ε. Τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα βγουν και οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές.
Για τα προβλήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ :
ΣΤ. Κάθε βδομάδα έχουμε συναντήσεις με Πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ και συζητάμε αναλυτικά όλα τα θέματα για να βρούμε λύσεις . Υπάρχει όντως πρόβλημα, και θα ήθελα να σας πω ότι θα γίνει κάποια επιπλέον οικονομική ενίσχυση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα δεχθούν το μεγαλύτερο βάρος. Το θέμα των διαθεσιμοτήτων και το θέμα του προσωπικού αυτό είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργών.
Διαβάστηκε 692 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 10:04

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα