Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 

 

 

 

 eef dioikisi kai epikoinonia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το site των αμοιβαίων μεταθέσεων

 


 

 


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 10:55

Το «νέο» Λύκειο


 
Η "Α" παρουσιάζει το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ για την αναμόρφωση του Λυκείου - Όλοι οι πίνακες με τα μαθήματα του νέου Λυκείου
Καθιέρωση 11ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κοινή Α' τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικός περιορισμός των μαθημάτων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια με τον μέσο όρο 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (χωρίς συντελεστές βαρύτητας), επένδυση στις επιλογές των μαθητών.

 

Τα παραπάνω περιλαμβάνει η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τις αλλαγές στο Λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στόχος είναι, ύστερα από ένα μικρό κύκλο συνεδριάσεων (δεδομένου ότι προηγήθηκε ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία), να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή της πρότασης, που θα αποτελέσει και τη βάση των μεταρρυθμίσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το σύστημα εισαγωγής.
Η “Α” εξασφάλισε και παρουσιάζει το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, πάνω στο οποίο βασίζονται οι επεξεργασίες της αρμόδιας επταμελούς επιτροπής του ΙΕΠ. Ο περιορισμός των μαθημάτων είναι δραστικός, καταργούνται τα μονόωρα μαθήματα, αυξάνεται σημαντικά η διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ στη Β' και Γ' Λυκείου τα μαθήματα μειώνονται σε 9 ή 10 (από 18) και 6 ή 7 (από 15), αντίστοιχα.
Εκ παραδρομής στα μαθήματα επιλογής της Γ’ Λυκείου εκ των οποίων προκύπτουν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα λάθος πίνακες. Αναλυτικά οι σωστοί πίνακες των μαθημάτων:
 

 

 
Οι κρίσιμες αλλαγές
* Επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 1 χρόνος Νηπιαγωγείο, 6 χρόνια Δημοτικό, 3 χρόνια Γυμνάσιο, 1 χρόνος Λύκειο (εξετάζεται το 2ετές Νηπιαγωγείο).
* Πολυκλαδική Α' Λυκείου: κοινή Α' τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ως προς τη δομή αρχικά, ώστε "να εξοικειωθούν με τα γνωστικά αντικείμενα και των δύο υφιστάμενων σήμερα τύπων εκπαίδευσης και να επιλέξουν αυτόν που ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς”, σύμφωνα με την πρόταση του ΙΕΠ. Η αλλαγή αυτή θα αφορά, αρχικά τουλάχιστον, την Α' τάξη.
* Κανένα “φίλτρο” για τη μετάβαση από την Α' Λυκείου (τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης) στη Β' Λυκείου.
* Διερεύνηση της επέκτασης της πολυκλαδικότητας Β' και Γ' Λυκείου: προσφορά επιλογών μαθημάτων ή ενοτήτων μαθημάτων όλων των γνωστικών, επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων.
* Η πολυκλαδικότητα θα επιτυγχάνεται μέσα από σχολικά δίκτυα σε επίπεδο γειτονιάς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα προσφοράς περισσοτέρων μαθημάτων επιλογής (πιο απαιτητικό εγχείρημα όσον αφορά στην επαρχία).
* Εναλλακτικά, ανάδειξη της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ως ισότιμου πυλώνα του εκπαιδευτικού συστήματος, επέκταση των επιλογών μεταλυκειακών σπουδών απ’ όλους τους τύπους λυκείων, προνομιακή είσοδος για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε συγκεκριμένα τμήματα ΑΕΙ.
 Β' και Γ' Λυκείου
* Δραστικός περιορισμός μαθημάτων στην Β' και Γ' Λυκείου, "στροφή" στις επιλογές, ώστε να δοκιμάσει τις κλίσεις του ο μαθητής.
* Ένα ενιαίο μάθημα στη Γ' Λυκείου και μια ενότητα επιλογών 3 μαθημάτων (2 + 1 ελεύθερης επιλογής) που δίνει δυνατότητα προσανατολισμού στους μαθητές (εναλλακτικά, επιλογή 4 μαθημάτων, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στην κατεύθυνση της πολυκλαδικότητας).
* 4 επιστημονικές "ήπειροι": φιλοσοφία και ανθρωπιστικές σπουδές, φυσικές επιστήμες και μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες, τεχνική / τεχνολογική κατεύθυνση (συν πληροφορική, συν οικονομικά).
* Αύξηση των χρονικών ενοτήτων διδασκαλίας: κατάργηση μονόωρων μαθημάτων, εξοικείωση με το επιστημονικό πνεύμα και τον χαρακτήρα της επιστημονικής γνώσης.
* Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθημάτων: υιοθέτηση της περιγραφικής αξιολόγησης, έλεγχος ικανοτήτων και όχι της ικανότητας στεγνής αναπαραγωγής της γνώσης, καθιέρωση εκπόνησης μιας εκτεταμένης εργασίας ως μέρους του Προγράμματος Σπουδών, ένταξη των ελεύθερων δραστηριοτήτων και ενίσχυση των μαθητικών κοινοτήτων.
 "Τάξη επιλογής"
Η Γ' Λυκείου μετατρέπεται σε κατεξοχήν “τάξη επιλογής”. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται συνολικά θα είναι 6, εκ των οποίων τα επιλογής θα είναι τα 3 εξάωρα. Τα κορμού θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, η Φυσική Αγωγή και οι Ελεύθερες Δραστηριότητες. Τα δύο τελευταία δεν θα εξετάζονται. Συζητείται, κατά τις πληροφορίες, το σύνολο των μαθημάτων να είναι 7, κατά την πρόταση περί επέκτασης της πολυκλαδικότητας.
 Εθνικό Απολυτήριο
Θα λαμβάνεται ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης στο Λύκειο. Κατά την πρόταση της επιτροπής του ΙΕΠ θα μετράει ο “προφορικός” βαθμός του μαθήματος στα δύο τετράμηνα της Γ' Λυκείου (80%) και η βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (20%). Η προσμέτρηση της βαθμολογίας των πανελλαδικών χαρακτηρίζεται από την επιτροπή ως “εξωτερικό 'αντικειμενικό' κριτήριο που διασφαλίζει την εγκυρότητα” του Απολυτηρίου.
Εισαγωγή στην τριτοβάθμια
Θα επιτυγχάνεται με τον μέσο όρο της βαθμολογίας στα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, για τα οποία δεν θα υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας. Σύμφωνα με την επιτροπή, “οι τελικές εξετάσεις θα συνεχίσουν να οργανώνονται πανελλαδικά με κοινά θέματα ώστε στα μάτια των πολιτών να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά της αντικειμενικότητας και του αδιάβλητου και εν τέλει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μετάβαση σε μία άλλη μορφή, αμιγώς ενδοσχολικών εξετάσεων πρέπει να γίνει με προσεκτικά, καλά σχεδιασμένα βήματα”.
Κοινή για όλους θα είναι η εξέταση στη Νεοελληνική Γλώσσα. Οι μαθητές θα εξετάζονται και σε δύο μαθήματα ειδίκευσης, συν ένα πλήρως ελεύθερης επιλογής που θα μετράει μόνο βαθμολογικά στον μέσο όρο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια (το περιεχόμενό του δεν θα αποτελεί παράγοντα για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα). Ως προς τα μαθήματα ειδίκευσης, κατά τις πληροφορίες, θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, επί τη βάσει των αντίστοιχων τμημάτων ΑΕΙ. Δεν έχει προχωρήσει η επεξεργασία που αφορά το σκέλος της αναμόρφωσης του πρώτου έτους της φοίτησης σε ΑΕΙ, προκειμένου η εισαγωγή στην τριτοβάθμια να γίνεται σε επίπεδο Σχολής.
ΑΥΓΗ - Κωστοπούλου Μίνα


Με απόφαση του υπουργείου Άμυνας επανήλθε από τις αρχές του 2017 η δυνατότητα σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις στρατιωτικές λέσχες όλης της χώρας (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης).
 
 
Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ. Ε.

Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
 
Την Τρίτη 24/01/2017 θα πραγματοποιηθούν η Γ.Σ. και οι Εκλογές για νέο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ. Τα οξυμμένα προβλήματα στον κλάδο επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων μας στις κορυφαίες διαδικασίες της ΕΛΜΕ και στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών μας.
 
Η Συγκυβέρνηση, πολιτικό συμπίλημα ετερογενών λαϊκιστών, χειροτερεύει καθημερινά την κατάσταση κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά. Βαθαίνει την κρίση και τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και ακυρώνει κάθε αισιόδοξη προοπτική. Υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο καθώς μειώνει τα μαθήματα στο Γυμνάσιο, κλείνει ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, κάνει τρίτες αναθέσεις, καταργεί το 3ώρο των εργαστηρίων και επιβάλλει αναγκαστική κινητικότητα στους συναδέλφους. 
 
Ταυτόχρονα, χειροτερεύει την εργασιακή και οικονομική μας θέση μειώνοντας τις αποδοχές, αναστέλλοντας τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αυξάνοντας τις κρατήσεις-εισφορές, αυξάνοντας τους φόρους (άμεσους, έμμεσους), υποβαθμίζοντας την υγειονομική περίθαλψη, ανεβάζοντας τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας συντάξεις (κύριες-επικουρικές-εφάπαξ).
 
Η διάψευση των προσδοκιών, η απαξίωση του Σχολείου και του Εκπαιδευτικού, η φτωχοποίησή μας και η κατάργηση των δικαιωμάτων μας επιβάλλουν τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στα συνδικάτα. Η ισοπεδωτική κριτική, ο αρνητισμός και η αποχή οδηγούν στον πολιτικό μεσσιανισμό και στην ήττα. Η ενεργή συμμετοχή και η οργανωμένη δράση είναι το μόνο καταφύγιό μας.
 
Ενωμένοι θα αποτρέψουμε τα σκληρά μέτρα που έρχονται και θα ανατρέψουμε τα προηγούμενα, αρκεί να το πιστέψουμε και να αντιδράσουμε.
 
 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
 
• Οικονομική αναβάθμιση, αποδοχές στον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
 
• Να σταματήσουμε τη φοροεπιδρομή και την οικονομική εξαθλίωση.
 
• Κατάργηση και επιστροφή έκτακτων κρατήσεων και φόρων από τη μισθοδοσία.
 
• Δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, που να διασφαλίζει και ανταποδίδει τις εισφορές.
 
• Κατάργηση της αύξησης του διδακτικού ωραρίου.
 
• Σύγχρονη Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισότιμη της Γενικής.
 
• Διάθεση από τα ΠΥΣΔΕ των Εκπαιδευτικών στα δ.ΙΕΚ με αίτησή τους. Διαφάνεια.
 
• Συστηματική δωρεάν επιμόρφωση όλων των Εκπαιδευτικών.
 
• Δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης.
 
• Αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Κατάργηση των κρατήσεων για την περίθαλψη.
 
 
Διεκδικούμε ένα Σχολείο που μορφώνει και υπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ένα Σχολείο που λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία και δεν «διώκει» την αριστεία.
 
Πιστεύουμε ότι το Εκπαιδευτικό Κίνημα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών και όχι τις ιδεοληπτικές εμμονές, να καταθέτει θέσεις και προτάσεις για την εκπαίδευση, να συμμετέχει στον διάλογο και να μη στέκεται φοβικά απέναντι σε κάθε αλλαγή. Ο αναχωρητισμός και η στείρα άρνηση οδηγούν σε αποδοκιμασία από την κοινωνία. Ο δογματισμός υπονομεύει τη συλλογική δράση και καλλιεργεί τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.
 
Η αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ είναι παρατηρητής των εξελίξεων. Δέσμια ιδεολογικών αγκυλώσεων, με «τακτικισμούς», υπεκφυγές και «αγωνιστικό» μαξιμαλισμό αποθάρρυνε τη συμμετοχή και απογοήτευσε τους συναδέλφους και «καταδίκασε» τον κλάδο σε απραξία. Αδυνατεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους Εκπαιδευτικούς, γιατί ταυτίζεται και στηρίζει την κυβέρνηση. Ακυρώνει, έτσι, την αυτονομία του συνδικάτου.
 
Η Δ.Α.Κ.Ε. με έντιμη στάση και ειλικρίνεια, σταθερή στις ιδέες της, με ωριμότητα στην προώθηση των διεκδικήσεων των Εκπαιδευτικών, είναι πάντα παρούσα στους αγώνες του κλάδου και τη στήριξη των συναδέλφων, χωρίς δεσμεύσεις. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των Εκπαιδευτικών για τα συμφέροντά τους και μόνο. Δεν συνδέουμε τη λύση των προβλημάτων του κλάδου με κυβερνητικές αλλαγές, παρά μόνο με τους αγώνες που υπαγορεύουν οι ανάγκες. Η διάψευση όσων πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες στην κυβερνητική αλλαγή το επιβεβαιώνει. Πίστη μας ακλόνητη είναι ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία της συνδικαλιστικής δράσης είναι το μόνο όπλο μας.
 
Η Δ.Α.Κ.Ε. με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πίστη στην ανάγκη ενωτικής δράσης, σας καλεί να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό της και να ενισχύσετε τις δυνάμεις του ρεαλισμού, της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.
 
 
Δ.Α.Κ.Ε. ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
 
-------------------------------------------------------------------
 
 
Δ. Α. Κ. Ε. – Καθηγητών Δ. Ε.
    ΕΚΛΟΓΕΣ για Δ.Σ. Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
 
  ΤΡΙΤΗ 24/01/2017
 
 
 
                      Υποψήφιοι  για Δ.Σ.
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙ ΚΛΑΙΡ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΙΣΣΥ
ΓΟΥΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΥΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΝΤΡΑ
ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΣ   ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ   ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΟΥΛΙΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΚΟΡΔΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΤΑΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΡΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  Yποψήφιοι για  Ε. Ε.
ΜΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ  ΝΑΤΑΣΑ                                                                             
 
              ΜΑΧΑΙΡΑ   ΜΑΛΑΜΑ – ΜΙΝΑekp21

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για τη διόρθωση μηχανογραφικού σφάλματος στις προσλήψεις εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ17.02 στη Β/θμια Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους  και μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προέβη σε επανάληψη της σχετικής ροής. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινοποιείται στο ορθό ο πίνακας των προσληφθέντων εκπ/κών της εν λόγω ειδικότητας.


Περίπου 2.000 φάκελοι , που είχαν κατατεθεί από πτυχιούχους Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων για επαγγελματική αναγνώριση, μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, εξετάσθηκαν  από  το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 θα εξετάζονταν 3.300 φάκελοι δεν επαληθεύθηκαν.
Η εξέταση των φακέλων , ενός μικρού αριθμού του 2014 και αυτών που κατατέθηκαν από 1-1-15 θα αρχίσουν να εξετάζονται αυτές τις ημέρες.

 

Πρόκειται για 3.300  πτυχία των οποίων οι φάκελοι με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά είχαν “βαλτώσει” σε αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, κι αυτό διότι τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων  ,  το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους για τη συγκρότηση του θεσμοθετημένου οργάνου.
Δεν επιλύθηκε ακόμη το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων
Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η επαγγελματική αναγνώριση των προπτυχιακών των Αμερικάνικων Κολλεγίων (όχι για τα μεταπτυχιακά).
 Ήδη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση.


 

“Η διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΕΟΠΠΕΠ και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί δυνατή η άμεση προκήρυξη και διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης και των αποφοίτων ΙΕΚ”.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, εγγράφως, στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτή


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενημερώνει τους φοιτητές ότι από τη Δευτέρα 16/01/2017 θα ξεκινήσει η αποστολή των Δελτίων Μετακίνησης Φοιτητών. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί τμηματικά, με απλό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχετε δηλώσει στο Τμήμα Μητρώου Φοιτητών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20/01/2017.
Η φόρμα αίτησης έκδοσης του Δελτίου Μετακίνησης Φοιτητή στην πλατφόρμα "Υπηρεσίες Μητρώου και Οργανωτικά Στοιχεία"  (http://open.eap.gr),θα παραμείνει ανοικτή, για την εξυπηρέτηση όσων φοιτητών δεν κατάφεραν να υποβάλλουν το αίτημά τους. Για τα αιτήματα που θα

υποβάλλονται στο εξής η έκδοση και η αποστολή του Δελτίου Μετακίνησης Φοιτητή θα γίνεται τμηματικά με τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος υποβολής αίτησης έκδοσης του Δελτίου Μετακίνησης Φοιτητή: Θα πρέπει να επισκεφθείτε την πλατφόρμα Υπηρεσίες Μητρώου και Οργανωτικά Στοιχεία (http://open.eap.gr) και εφόσον εισέλθετε στην υπηρεσία με τη χρήση των προσωπικών κωδικών σας, θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα «Δελτίο Μετακίνησης Φοιτητή». Στη σελίδα αυτή ακολουθώντας τις οδηγίες που θα αναγράφονται εκεί, θα μπορείτε να συμπληρώσετε την Πόλη/ Χωριό όπου διαμένετε και να ανεβάσετε φωτογραφία τύπου ταυτότητας.

Η ισχύς και οι παροχές του Δελτίου Μετακίνησης Φοιτητή, οι οποίες θα αναγράφονται στην πίσω όψη αυτού και αναφέρονται στα παρακάτω :
ΚΤΕΛ
•    50% Έκπτωση από και προς τον τόπο διαμονής στις Πόλεις : Αθήνα, Αγρίνιο , Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδος, Τρίπολη και Χανιά.
ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
•    ΑΝEK LINES: Έκπτωση σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα, 30% έκπτωση σε καμπίνα , 20% έκπτωση σε αυτοκίνητο ή δίκυκλο
•    BLUE STAR FERRIES : 50% Έκπτωση
•    FAST FERRIES : 50% Έκπτωση
•    GOLEDN STAR FERRIES : 50% Έκπτωση
•    MINOAN LINES : 50% Έκπτωση σε οικονομική και VIP θέση , 30% έκπτωση σε καμπίνα , 20% Έκπτωση σε δίκυκλο ή αυτοκίνητο.
•    AEGEAN SPEED LINES 35%  Έκπτωση
•    HELLENIC SEA WAYS : 35%  Έκπτωση
•    ZANTE FERRIES : 35% Έκπτωση
ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
•    20% Έκπτωση στη Β΄θέση Αθήνα – Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη – Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς
ΜΟΥΣΕΙΑ- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ :
•    Ελεύθερη είσοδος
 


Ενδιαφέροντα και καταλυτικά για την ανώτατη εκπαίδευση τα αποτελέσματα των εξωτερικών αξιολογήσεων των ΑΕΙ-Ποιες συστάσεις κάνουν οι εξωτερικοί αξιολογητές μέσα από τις 36 εκθέσεις
Τρία στα δέκα ΑΕΙ πήραν άριστα , 6 στα 10 πολύ καλά, και το 1 στα 10 πέρασε τη βάση, στις  22 εκθέσεις για τα Πανεπιστήμια και 14 για τα ΤΕΙ που συνέταξαν οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ , που “όργωσαν” όλα τα ΑΕΙ της χώρας (επιτόπιες επισκέψεις), κατά το διάστημα Οκτώβριος 2015 – Ιούλιος 2016.
Ειδικότερα από   τα 36 ΑΕΙ:
Α. το 27,8% αξιολογήθηκε ως «Άξιο θετικής μνείας»,

Β. το 61,1% έλαβε «θετική αξιολόγηση»,
Γ. το 11,1% «μερικώς θετική»,
Δ. Δεν υπήρξε αρνητική αξιολόγηση
Από την ανάλυση των ευρημάτων, διαφαίνονται περιθώρια βελτίωσης στις σχέσεις των φοιτητών με τα μέλη ΔΕΠ, στη συμμετοχή των φοιτητών στις διαδικασίες αξιολόγησης καθώς και στην κατάρτιση στρατηγικών πλάνων.
Στα σημαντικότερα αρνητικά ευρήματα περιλαμβάνονται επίσης ζητήματα δυσλειτουργιών που αφορούν στις σχέσεις των ΑΕΙ με το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, τα οποία, κατά την γνώμη των Εμπειρογνωμόνων, περιορίζουν την αυτονομία των Ιδρυμάτων.
Αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, η εκτίμηση των γενικών χαρακτηριστικών των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών κρίνεται συνολικά θετική.
Οι εξωτερικοί αξιολογητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών είναι διασυνδεδεμένα με την οικονομία και τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ σημαντικό μέρος των συστάσεων από προηγούμενες εξωτερικές αξιολογήσεις (των Τμημάτων) έχουν ήδη εφαρμοστεί , μέσω κάποιων περιορισμένων αλλαγών στα Προγράμματα Σπουδών.
 
Εντεκα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μία τάξη στο Λύκειο, η οποία θα είναι κοινή για γενικά επαγγελματικά προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την Αυγή, προτείνεται ακόμα η μείωση των μαθημάτων στο Λύκειο, ενώ αλλάζει ξανά ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με μέσο όρο τεσσάρων παννελαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων.
Οσον αφορά, το εθνικό απολυτήριο προτείνεται να μετράει ο προφορικός βαθμός του μαθήματος στα δύο τετράμηνα της Γ Λυκείου (80%) και η βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (20%).

Η υποχρεωτική εκπαίδευση θα περιλαμβάνει: 1 χρόνο Νηπιαγωγείο, 6 χρόνια Δημοτικό, 3 χρόνια Γυμνάσιο, 1 χρόνος Λύκειο. Η Α’ Λυκείου για τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια θα είναι κοινή και για την εισαγωγή στη Β’ λυκείου δεν θα υπάρχουν εξετάσεις.
Οι βασικές αλλαγές:
• Επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ως εξής: 1 χρόνος Νηπιαγωγείο, 6 χρόνια Δημοτικό, 3 χρόνια Γυμνάσιο, 1 χρόνος Λύκειο
• Κοινή Α Λυκείου για τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια
• Κανένα φίλτρο για τη μετάβαση από την Α στη Β Λυκείου
• Διερεύνηση της επέκτασης πολυκλαδικότητας στη Β και Γ Λυκείου με προσφορά επιλογών μαθημάτων ή ενοτήτων, μαθημάτων όλων των γνωστικών επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων
• Στροφή στις επιλογές στη Β και Γ Λυκείου
• Ενα ενιαίο μάθημα στη Γ Λυκείου και μια ενότητα επιλογών 3 μαθημάτων (2+1 ελεύθερης επιλογής) που δίνει δυνατότητα προσανατολισμού στους μαθητές (εναλλακτικά επιλογή 4 μαθημάτων αν προχωρήσουν οι αλλαγές στην κατεύθυνση της πολυκλαδικότητας
• 4 επιστημονικές «ήπειροι»: φιλοσοφία και ανθρωπιστικές σπουδές, φυσικές επιστήμες και μαθηματικά, κοινωνικές επιστήμες, τεχνική/τεχνολογική κατεύθυνση (συν πληροφορική, συν οικονομικά).
• Η Γ Λυκείου θα είναι κατεξοχήν «τάξη επιλογής». Τα μαθήματα που θα διδάσκονται συνολικά θα είναι 6, εκ των οποίων τα επιλογής θα είναι τα τρία 6ωρα. Τα κορμού θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, η Φυσική Αγωγη και οι Ελεύθερες Δραστηριότητες. Τα δύο τελευταία δεν θα εξετάζονται. Συζητείται κατά τις πληροφορίες το σύνολο των μαθημάτων να είναι 7 κατά την πρόταση περί επέκταση της πολυκλαδικότητας.
• Για το εθνικό απολυτήριο προτείνεται να μετράει ο προφορικός βαθμός του μαθήματος στα δύο τετράμηνα της Γ Λυκείου (80%) και η βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (20%)
• Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιτυγχάνεται με τον μέσο όρο της βαθμολογίας στα 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα χωρίς συντελεστές βαρύτητας. Η επιτροπή προτείνει σε πρώτη φάση οι εξετάσεις να διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Κοινή θα είναι η εξέταση στη Νεοελληνική Γλώσσα. Οι μαθητές θα εξετάζονται και σε δύο μαθήματα ειδίκευσης συν ένα πλήρως ελεύθερης επιλογής που θα μετράει μόνο βαθμολογικά στον μέσο όρο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια. Ως προς τα μαθήματα ειδίκευσης κατά πληροφορίες θα καθορίζονται με απόφαση του υπ. Παιδείας.
 

Σύνταξη με όρια ηλικίας τεσσάρων ταχυτήτων που ξεκινούν από τα 52 και τα 55 κλειδώνουν οι γονείς με ανήλικα τέκνα ή με τρία παιδιά που...
έχουν έναρξη ασφάλισης πριν από το 1993 σε ΙΚΑ, Δημόσιο και Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου κ.λπ.).


Ανάλογα με το Ταμείο που έχουν ασφαλιστεί, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης διαφέρουν ως προς τον απαιτούμενο χρόνο, την ηλικία που συμπληρώνουν πριν ή μετά τις 19/8/2015 και το έτος που είχαν ανήλικο τέκνο ή απέκτησαν παιδί.

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» παρουσιάζει σήμερα έναν ειδικό οδηγό με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης γονέων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν περισσότεροι από 500.000 ασφαλισμένοι με παιδιά, ώστε να γνωρίζουν πότε και πώς κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης με τα παλιά και με τα νέα όρια ηλικίας.

Οι πιο ευνοϊκές διατάξεις για σύνταξη γονέων είναι στο Δημόσιο. Και μάλιστα, με μια συμπληρωματική ερμηνεία του νόμου 3863/2010, όσοι αποκτούν παιδί μετά το 2013 εξομοιώνονται με τους γονείς που είχαν ανήλικο ως το 2012 και αυτομάτως κατοχυρώνουν όρια ηλικίας για σύνταξη που ξεκινούν από τα 52 ή από τα 55 ή στα 58 μετά την αύξηση που ισχύει από 19/8/2015 και μετά.

Με αυτή την ερμηνευτική διάταξη, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν είχαν ανήλικο μέχρι το 2012, αλλά απέκτησαν παιδί μετά το 2013, γλιτώνουν ως και 12 χρόνια από την αύξηση των ορίων ηλικίας και, αντί για τα 67, θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη στα 55, αν έκλεισαν το 52ο έτος από την 1η/1/2013 έως την 31η/12/2015!
Κερδισμένοι είναι και όσοι απέκτησαν παιδί από το 2013 και μετά και συμπληρώνουν τις ηλικίες των 52 ή 55 από το 2016 μέχρι το 2019, καθώς κλειδώνουν πλήρη σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας, που είναι από 56,9 ετών μέχρι 62,6 ετών, χωρίς να χρειάζονται ούτε 40 ούτε 35 έτη, αλλά μόνον 25ετία και αυτή να υπάρχει μέχρι το 2012, είτε από πραγματική υπηρεσία είτε εξαγορασμένη με πλασματικά έτη.

Οι 4 κατηγορίες που κλειδώνουν την έξοδο με ανήλικο τέκνο ή με τρία παιδιά ανήκουν στο Δημόσιο, στο ΙΚΑ, στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και Τύπου.

Τι ισχύει και τι αλλάζει και ποια τα παράθυρα σύνταξης για τους γονείς στο Δημόσιο

1. Γυναίκες που ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο πριν από το 1993 βγαίνουν από τα 50 στη σύνταξη, εφόσον:

• Η ηλικία συμπληρώθηκε μέχρι 18/8/2015.

• Είχαν 25ετία ως το 2010.

• Κατά τη συμπλήρωση της 25ετίας είχαν και ανήλικο τέκνο.

Οσες δεν είχαν 25 έτη μπορούν να τα συμπληρώσουν με πλασματικό χρόνο στον οποίο υπολογίζεται και ο χρόνος ασφάλισης λόγω τέκνων, που είναι 1 έτος για το πρώτο παιδί, 2 έτη για το δεύτερο και 2 έτη για το τρίτο και κάθε επόμενο. Ο μέγιστος χρόνος που μπορούν να αναγνωρίσουν με δύο παιδιά είναι 3 έτη και 5 αν έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.

Οσες συμπληρώνουν τα 50 από 19/8 μέχρι 31/12/2015 επιβαρύνονται κατά 5 έτη και θα πάρουν σύνταξη στα 55. Με το 50ό έτος συμπληρωμένο το 2016, θα βγουν στα 56,9 μήνες, ενώ αν το 50ό έτος το συμπληρώνουν το 2019, τότε θα πάρουν σύνταξη σε ηλικία 61 ετών και 10 μήνες. Αν το 50ό έτος συμπληρώνεται από το 2022 και μετά, παίρνουν σύνταξη στα 67, εκτός αν συμπληρώσουν νωρίτερα 40 έτη, οπότε βγαίνουν από το 62ο έτος και μετά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

 
Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε πληροφορίες για όλες τις σχολές και τα τμήματα, ανά επιστημονικό πεδίο, του μηχανογραφικού δελτίου 2017. Για κάθε σχολή ή τμήμα υπάρχει μια υπερσύνδεση με την αντίστοιχη επίσημη ιστοσελίδα για άμεση ενημέρωση.


Δημήτριος Σπαθάρας – Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας

 

Λογότυπο ΕΠΕΠρος:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κοιν:
Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αθήνα, 17/1/2017

 

Θέμα: “Αξιοκρατία και ορθολογική στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας”


Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τη διαταγή υπ’ αριθμ. 1647/16/48131 από 08-01-2016 έγινε έλεγχος και καταχωρήθηκαν όλοι οι τίτλοι σπουδών του αστυνομικού προσωπικού, με σκοπό όπως καταλήγει η ίδια διαταγή την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος.

Θα θέλαμε να μάθουμε πόσοι είναι οι πτυχιούχοι Πληροφορικής και ποιος είναι ο αριθμός αυτών που αξιοποιείται σε θέσεις αντίστοιχες των προσόντων τους. Η ερώτηση σχετίζεται με πληροφορίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μελών της Ένωσής μας, περιπτώσεις επώνυμων καταγγελιών αστυνομικών με πτυχία Πληροφορικής, οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν να στελεχώσουν άριστα αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου (από απλή Μηχανογράφηση έως Σήμανση, στελέχωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλπ.), τοποθετούνται σε εντελώς άσχετες θέσεις με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να χαραμίζονται οι εξειδικευμένες γνώσεις και τα προσόντα τους τα οποία στερείται τελικά το ίδιο το Υπουργείο.
Αν οι παραπάνω καταγγελίες ισχύουν, θεωρούμε ότι είναι γεγονός απαράδεκτο για τις σημερινές συνθήκες και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθώς και κατάφωρη αδικία εις βάρος των συναδέλφων μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κυριακός
proedros<στο>epe.org.gr
Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Κιομουρτζής
antiproedros<στο>epe.org.gr
Ο Γενικός Γραμματέας
Χάρης Γεωργίου
gen_grammateas<στο>epe.org.gr
Ο Ειδικός Γραμματέας
Φώτης Αλεξάκος
eid_grammateas<στο>epe.org.gr
Η Ταμίας
Λένα Καπετανάκη
tamias<στο>epe.org.gr
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Τ.Θ. 13801, Τ.Κ. 10310,
Αθήνα Email: info<στο>epe.org.gr – Τηλέφωνο/Fax: 211-7907675


                                                   Καρδίτσα 17/01 / 2017

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646           
FAX : 2441026197                                   
                                                ΠΡΟΣ       Δ/ντή Δευτεροβάθμιας
                                                                 Σχολεία Νομού Καρδίτσας
                                                                                ΜΜΕ
                                                                         ΟΛΜΕ        
 
 
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
 
Πρόεδρος:                      Καραγιάννης Γεώργιος

Αντιπρόεδρος:               Καραγιάννης Απόστολος
Γ. Γραμματέας:              Παπαστάθης Χρήστος
Ταμίας:                          Γιαννάκου Ουρανία
Οργ. Γραμματέας:           Καλαμπαλίκης Θωμάς
Μέλη:                             Ρέντας Ιωάννης
                                         Πετεινάρας Ιωάννης
                                      Τσιμπούκας Φώτης
                                        Τσιώλη Μαρία
                                               
 
 
 
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
 
      
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
 
Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (9/1)
 
 
Από τον Δήμο Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω
των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά
 
Φωτίου: Ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ τα δημοτικά σχολεία στις γειτονιέςΣτην ενίσχυση των δημοτικών σχολείων με επιπλέον βάρδιες εκπαιδευτικών από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κει μέχρι τις 10 μ.μ, αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό τα δημόσια σχολεία θα λειτουργούν ως κέντρα γειτονιάς με στόχο να γίνουν πόλος έλξης στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας και της απόκτησης άλλων γνώσεων για τους μαθητές.
Τα κέντρα γειτονιάς θα έρεθουν να ενισχύσουν το ρόλο του «ανοικτού σχολείου» κάτι που σημαίνει ότι τα σχολεία θαπαραμένουν ανοικτά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, για εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές, που θα απευθύνονται και στους γονείς.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα γίνει και με τη στήριξη των δημοτικών αρχών και ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό θα είναι η μεταφορά των ΚΔΑΠ εντός των δημοτικών σχολείων αλλά και του προσωπικού που θα μεταφερθεί μέσω των ανανεώσεων των συμβάσεων τους.
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Παιδείας είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.
«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», ανέφερε.


 

Για “φωτογραφικές” μετατάξεις κάνει λόγο με σημερινή δήλωση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας , Βουλευτής Χρήστος Κέλλας, καταγγέλλοντας τα εξής:
ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ:  Η δημιουργία κομματικού στρατού στον Δημόσιο τομέα, με παράτυπες και ρουσφετολογικές διατάξεις, είναι μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για άλωση της Δημόσιας Διοίκησης.

 

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ: Με το νέο νόμο της κινητικότητας (ν. 4440/2016- ΦΕΚ 224/Α/2-12-2016) στο άρθρο 18 παρ.3  δίνεται η δυνατότητα μόνο σε όσους είναι αποσπασμένοι σήμερα στο Δημόσιο και Φορείς του, - όσον αφορά στην Εκπαίδευση σε Κεντρικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες, ΔΙΔΕ, Γενικά Αρχεία, Βιβλιοθήκες κ.α. - με Υπουργική απόφαση, να καταθέσουν αίτηση μέχρι 2/1/2017 (δηλαδή σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου), ώστε να μεταταχθούν στην υπηρεσία που υπηρετούν.
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ:Η κυβέρνηση, δηλαδή, με τον πιο ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο, αποκλείει από τη συγκεκριμένη διαδικασία όλους όσους είχαν αποσπασθεί τα προηγούμενα έτη, όσους είχαν κάνει ήδη αίτηση μετάταξης – υπάρχουν περίπου 1000 αιτήσεις προς μετάταξη εκπαιδευτικών που έχουν ήδη αποδεσμευτεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια και εκκρεμεί η μετάταξή τους - και όσους επιθυμούν τώρα να μεταταχθούν, αλλά δεν έχουν αποσπασθεί φέτος.
ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ: Και όλα αυτά βέβαια, για να “βολέψει” όσους περισσότερους “ημετέρους” προλαβαίνει, χωρίς να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η δικαιοσύνη απέναντι σε όλους και στον χώρο της Παιδείας».
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 01:52

Το Νέο ΔΣ του “Διόφαντου” (Ι.Τ.Υ.Ε)


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο  Ινστιτούτο  Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε), το οποίο έχει  ως εξής:
α) Κακλαμάνης Χρήστος , καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως πρόεδρος.
β) Ζαγούρας Χαράλαμπος, Αφυπηρετήσας Καθηγητής Πανεπιστημίου, Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Διεύθυνσης Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων-Διόφαντος (ΙΤΥΕ-Διόφαντος) ως μέλος.

 

γ) Γαροφαλάκης Ιωάννης, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρο- νικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στην Πολυτεχνι- κή Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.
δ) Καρούνος Θεόδωρος , Ειδικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Εθνι- κό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ως μέλος και εκπρόσωπος του ΥΠΕΘ.
ε) Τζιμόπουλος Νικόλαος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19, Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυ- κλάδων, ως μέλος.
οτ)Παρασκευάς Μιχαήλ, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, ως μέλος.
ζ) Μπάρλα Ανδρονίκη , Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠ.Π.Ε.Θ., ως μέλος.
η) Ραβάνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.
θ) Βαρβαρίγος Εμμανουήλ , Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ως μέλος.
Αντιπρόεδροι ορίσθηκαν τα μέλη: Ζαγούρας Χαράλαμπος ως Α ́ Αντιπρόεδρος Γαροφαλάκης Ιωάννης ως Β ́ Αντιπρόεδρος.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου και του Προέδρου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται.
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2015

Εκπαιδευτικά Νέα