Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης για να καταθέσει αναφορικά με την υπόθεση βιντεοσκόπησης του από εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια λογομαχίας που είχαν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε βάρος της εκπαιδευτικού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη βιντεοσκόπηση κ.α. και πριν μερικές ημέρες απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που γίνεται χθες κλήθηκε να καταθέσει για το περιστατικό και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκης.
Σημειώνεται πως σε ότι αφορά το αστικό μέρος της υπόθεσης έχει εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου (πρωτοβάθμιο δικαστήριο) στο οποίο προσέφυγε ο κ. Παπαδομαρκάκης καταθέτοντας αγωγή. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή και με απόφασή του υποχρεώνει τις δύο εκπαιδευτικούς να καταστρέψουν το αρχείο που βιντεοσκόπησαν τον Απρίλιο του 2016 και σε περίπτωση που δεν το κάνουν θα πρέπει να καταβάλλει 1000 ευρώ έκαστη, ενώ παράλληλα τις υποχρεώνει να καταβάλλουν στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσό των 2000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης με το νόμιμο τόκο,  αλλά και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.
Σύμφωνα με την αγωγή,  όλα έγιναν στις 5 Απριλίου 2016 λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οπότε και οι δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί μπήκαν στο γραφείο του κ. Παπαδομαρκάκη όπου την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη συνάντηση εργασίας που είχε ο προϊστάμενος με άλλους συναδέλφους του. Η πρώτη εκπαιδευτικός ζήτησε επιτακτικά από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να της χορηγηθούν ιδιοχείρως οι απαντήσεις της υπηρεσίας σε δύο εξώδικες δηλώσεις και ο κ. Παπαδομαρκάκης της απάντησε πως η υπηρεσία της είχε απαντήσει αποστέλλοντας συστημένες επιστολές μέσω των ΕΛΤΑ και της συνέστησε να μεταβεί στο πρωτόκολλο προκειμένου να πληροφορηθεί τον κωδικό αριθμό των συστημένων επιστολών.
Τότε – σύμφωνα πάντα με την αγωγή- η πρώτη εκπαιδευτικός αντί να αποχωρήσει από το γραφείο προέτρεψε την δεύτερη εκπαιδευτικό να βιντεοσκοπήσει με κινητό τηλέφωνο τη μεταξύ τους συνομιλία, παρά τις αντιδράσεις του κ. Παπαδομαρκάκη ο οποίος τους ζητούσε να σταματήσουν να βιντεοσκοπούν παράνομα και χωρίς τη θέλησή του και να βγουν από το γραφείο του και χώρο εργασίας.
Οι δύο εκπαιδευτικοί φέρονται να συνέχισαν να βιντεοσκοπούν ενώ φεύγοντας είπαν προς τον προϊστάμενο «θα δεις τι θα πάθεις».
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 ΦΕΒ παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ημαθίας στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Τα Αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:
Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που καλύπτουν σήμερα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Άμεσα να εξισωθούν τα δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών με εκείνα των μονίμων.

Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
Λόγω απουσίας της Δ/ντριας τα αιτήματα επιδόθηκαν στην Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ Σουμελίδου Μαρία.
Νέα κινητοποίηση υπάρχει στην Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου ώρα 12μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


       Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄             Θεσσαλονίκη, 26-2-2018
ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 
Βάζουμε τέρμα στην πολιτικές της αδιοριστίας και της υποβάθμισης της Εκπαίδευσης
Μαζικοί διορισμοί τώρα εκπαιδευτικών
 
Όλοι στη συγκέντρωση στις 2 Μάρτη, στις 12 μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
 
Διεκδικούμε τα αιτήματά μας με μαχητικό τρόπο από κοινού όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι και οι φοιτητές μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. και συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο την Παρασκευή 2/3, στις 12 μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

 
Τα Δ.Σ. των Α’, Γ’, Δ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, έχουν κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας (08.00 έως 11.00 για τον πρωινό κύκλο και 17.00 έως 20.00 για τον απογευματινό κύκλο) προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 3ωρες στάσεις εργασίας (11.00 έως 14.00 για τον πρωινό κύκλο και 14.00 έως 17.00 για τον απογευματινό κύκλο και 18.00 έως τις 21.00 για τον εσπερινό κύκλο).
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε γενική παιδεία και ειδική αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
·         Κατάργηση του ν. 3848
·         Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.
·         Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για τους αναπληρωτές, όπως αυτά καταγράφτηκαν σε υπομνήματα της ΟΛΜΕ προς το υπουργείο (10/2/2016, 8/7/2016, κ.ά.)
·         Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
 
Μπορούμε να αλλάξουμε τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των
 

           Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης       Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης           Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης   Ε’ ΕΛΜΕ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Αρ. Πρωτ.513 Αθήνα 27/2/2018 Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
Θέμα: Απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 2/3/2018
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας δώσει μεγάλες μάχες, όλη την προηγούμενη περίοδο, για το σύνολο των ζητημάτων του δημόσιου σχολείου (μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ίδια δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων, αύξηση δαπανών για την παιδεία, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, παρεμβάσεις σε όλα τα ζητήματα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου), συνεχίζει να αγωνίζεται για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι μάχες του κλάδου είναι επιβεβλημένο να συνεχιστούν απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν συνολικά το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας ( π.χ. τριμελείς επιτροπές  εγγραφών των άρθρων 6 και 7 του ΠΔ 79/2017) σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι «θεσμοί» και ο Ο.Ο.Σ.Α.
Ο συνδυασμός των ελάχιστων συνταξιοδοτήσεων με τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων μνημονιακών χρόνων στην εκπαίδευση,  έχουν απογυμνώσει από προσωπικό το δημόσιο σχολείο. Η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.α.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που κάθε χρόνο εντείνονται. Πάγιο αίτημα της Δ.Ο.Ε. ήταν και συνεχίζει να είναι η πραγματοποίηση  μόνιμων, μαζικών διορισμών για όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση καθώς και το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου ανοικτά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 12:00) καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα καλεί τους τοπικούς συλλόγους όλης της χώρας να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.
Το αγωνιστικό αυτό βήμα δεν αποτελεί μια αποσπασματική κίνηση αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αγωνιστικού σχεδιασμού της Δ.Ο.Ε.  μέσα από την ανάδειξη της ανάγκης πραγματοποίησης μόνιμων, μαζικών διορισμών μέσα από πολύμορφες δράσεις και με προοπτική, στη συνέχεια, ως επόμενο βήμα της Ομοσπονδίας και ανάλογα  με τις εξελίξεις, την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης, μετά από διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, για όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.
 
Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Αρ. Πρωτ.514 Αθήνα 27/2/2018 Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
Θέμα: Θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Ιστορικής σημασίας κατάκτηση για τον κλάδο
 
            Τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου 2018, χρονικό σημείο της ψήφισης από τη Βουλή του άρθρου 33, που αφορά στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο, στον νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αποτελούν, πλέον, ιστορικό σημείο για τον κλάδο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ιστορικό σημείο επίτευξης μιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής κατάκτησης.

Τα τελευταία, τριάντα και πλέον, χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα έθετε ως ένα από τα κυρίαρχα αιτήματά του τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, της φοίτησης όλων των νηπίων και προνηπίων στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κόσμου το 2006, με τον Ν.3518/2006 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για ένα έτος στο νηπιαγωγείο (νήπια των 5 ετών). Από τότε μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας και για τα προνήπια (νήπια 4 ετών), με αποτέλεσμα χιλιάδες προνήπια  που μένουν εκτός του δημόσιου Νηπιαγωγείου ωθούνται σε δομές των Δήμων (βρεφονηπιακούς σταθμούς) μέσω κουπονιών (voucher) ή τροφείων ή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφήνοντας παράλληλα εκτός δομών τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δηλαδή όλα τα παιδιά ηλικίας 2-3,5 ετών.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα, σχεδίασε και υλοποίησε μια μεγάλη σειρά κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και ημερίδων. Προχώρησε στην κοινοποίηση των θέσεων του κλάδου στα πολιτικά κόμματα, με επιστολές και συναντήσεις σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην εξασφάλιση της στήριξης των θέσεών μας από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε δημοσιοποίηση των αιτημάτων μας με δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και διαρκή πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κάτι το οποίο έδωσε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις διεκδικήσεις μας και οδήγησε την πολιτική ηγεσία σε επανειλημμένες δεσμεύσεις για τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο.
Οι δεσμεύσεις αυτές υλοποιήθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος μέσα από την ψήφιση του άρθρου 33 του νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η θέση μας για άμεση θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια δεν υιοθετήθηκε. Η σταδιακή 3ετής υλοποίηση και με Υπουργικές Αποφάσεις να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες και κυρίως την υποχρεωτικότητα αποτελούν το πεδίο των αγώνων μας για την προσχολική αγωγή από σήμερα και μέχρι την πλήρη  υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα.
Απέναντι σε αυτόν τον αγώνα σκληροί πολέμιοι ήταν και θα συνεχίσουν, δυστυχώς, να είναι όσοι επέλεξαν να στοιχηθούν πίσω από τη διεκδίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. για εκχώρηση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στους Δήμους, προσπαθώντας με ψεύδη και κατασυκοφάντηση του παιδαγωγικού έργου των νηπιαγωγών να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι η επένδυση στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας είναι, το λιγότερο, κατακριτέα.
Απέναντι σε αυτόν τον αγώνα βρέθηκαν και όλα εκείνα τα κόμματα του κοινοβουλίου (Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ., Κ.Κ.Ε., Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) που αφενός επέλεξαν να μην ανταποκριθούν στο αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συνάντηση μαζί τους ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το κορυφαίας σημασίας αίτημά μας, αφετέρου να καταψηφίσουν το άρθρο 33 ή να δηλώσουν «παρών» σε απόλυτη ευθυγράμμιση με όλους τους πολέμιους της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Σε καιρούς που διεθνώς καλλιεργούνται τάσεις ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, σε καιρούς βαθιάς κρίσης η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης ως αναπόσπαστου τμήματος της 14χρονης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ως βάσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ως βασικού πυλώνα υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά για όλη την κοινωνία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως η  ψήφιση του άρθρου 33 που αφορά τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη ως προς την αναγνώριση του ρόλου του νηπιαγωγείου και θα συνεχίζει να μάχεται για την άμεση υποχρεωτική  εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα.
 
Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
 

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα λειτουργήσουν την Πέμπτη   01/03/2018 μια  ώρα αργότερα από το κανονικό τους ωράριο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους σήμερα Πέμπτη 1.3.2018 δύο ώρες αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:23

Πέντε σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο

 
Διευκρινίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών που αφορούν αδέλφια.
 
Με διαφορετικό τρόπο Θα βαθμολογούνται από εδώ και στο εξής οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στην Βουλή και θα ισχύσει φέτος.
 
ΠΕΝΤΕ σημαντικές αλλαγές για τους μαθητές του Λυκείου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

 

 
Για πρώτη χρονιά οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ' Λυκείου συρρικνώνονται σε μόλις τέσσερα μαθήματα. Οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία. 
 
Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι εξεταζόμενοι. Το κάθε μάθημα θα εξετάζεται για ένα δίωρο, πλην του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο θα διαρκεί τρεις ώρες. Ο τρόπος εξέτασης αλλάζει στο εν λόγω μάθημα, καθώς εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου. 
 
Αλλαγή θα έρθει και στην εξέταση των Αρχαίων της Β' Λυκείου, όπου έχει προστεθεί στη διδασκαλία και το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη. Το υπουργείο Παιδείας στη βαθμολόγηση των μαθητών πριμοδοτεί τις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ μειώνει τη μοριοδότηση σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού. 
 
Υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες, οι οποίες θα λαμβάνονται υπόψιν στη βαθμολόγηση έχουν από φέτος οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, οι οποίες θα εκπονούνται κατά τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων, τουλάχιστον σε ένα από τα διδασκόμενα αντικείμενα. Στη Γ Λυκείου η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική. 
 
Ένα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10- 15 λεπτών είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές του Λυκείου. Η ηγεσία προχωράει σε ψαλίδι των διαγωνισμάτων στο Λύκειο, αυξάνοντας παράλληλα κατά δύο εβδομάδες τη διάρκεια του διδακτικού έτους. 
 
Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών. 
 
Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δίνει διευκρινήσεις για τις μετεγγραφές που αφορούν αδέλφια. Εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέλφια θα μπορούν από κοινού, σύμφωνα με την ακόλουθη προτεραιότητα να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα: 
 
·         Της περιφερειακής ενότητας, στην οποία οι γονείς διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας.
 
·         Σε οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή ενότητα, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 
·         Στην περιφερειακή ενότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μόνο στην περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 
 
Τέλος, με προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο υπουργός δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές ΤΕΙ της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς (2017 2018), να μετεγγραφούν από την επόμενη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 
KONTRA NEWS
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 52

Εκπαιδευτικά Νέα