Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2018 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 

 
Κομοτηνή | 324 πολίτες στα επείγοντα ύστερα από επιθέσεις σκύλωνΕπίσημα στοιχεία από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανογλείου.
Επίσημα στοιχεία αναφορικά με τα περιστατικά που απασχόλησαν το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Σισμανογλείου και αφορούν σε επιθέσεις σκύλων στην Κομοτηνή, δημοσίευσε η παράταξη πολιτών Σπάρτακος.
Αφορμή της ανακοίνωσης της παράταξης, αποτέλεσε το τελευταίο ρεπορτάζ του Χρόνου, για μία ακόμη επίθεση αδέσποτων στην Κομοτηνή, αυτή τη φορά με θύμα νεαρή φοιτήτρια. Βεβαίως, το αίτημα της παράταξης ήταν από τις αρχές Ιανουαρίου και το στοιχείο που δημοσιοποιήθηκε, ενδεικτικό της κατάστασης, αφού 324 πολίτες βρέθηκαν στο νοσοκομείο ύστερα από επιθέσεις αδέσποτων ζώων το 2017.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του “Σπάρτακου” όπου και αναφέρονται τα συγκεκριμένα στοιχεία:
Διαβάζω “ΧΡΟΝΟ”: “Επίθεση από αγέλη σκύλων δέχτηκε
φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή (…) τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Κυριακής 28/1. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Μάνεση, σημείο από το οποίο διέρχεται καθημερινά η νεαρή κοπέλα αφού εκεί κοντά βρίσκεται το σπίτι της. (…) Τις εκκλήσεις της για βοήθεια άκουσε περαστικός, ο οποίος απομάκρυνε τα σκυλιά από πάνω της. Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κομοτηνής”.
Λοιπόν, πήραμε τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής για το παρελθόν έτος 2017. Καταγράφηκαν 324 νοσηλείες, αύξηση κάπου 50%!!! Οι 255 από την πόλη, οι άλλες από τα χωριά. Και μιλάμε ΜΟΝΟ για τους καταγραφέντες τραυματισμούς, έτσι;
Αντί να μιλάμε για καθαριότητα, τουρισμό και άραθα μάραθα στην πόλη πρέπει ΕΧΘΕΣ ο Δήμος να είχε μαζέψει ΟΛΑ τα αδέσποτα σκυλιά. Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε όλοι οι δημότες αυτό το απίστευτο μπούλιγκ;
 
trakterrΣε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Αγιάς προχώρησαν για περίπου μια ώρα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Η κινητοποίηση, σύμφωνα με τους αγρότες, στόχο είχε να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους, αλλά και να ενημερώσουν τους φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.
Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν περισσότεροι από 25 φορείς, όπως αγροτικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις και κινήσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, από το σημείο του μπλόκου δήλωσε πως ο αγώνας των αγροτών «γίνεται για την επιβίωσή τους, γι αυτό είναι και δίκαιος». Επίσης, υποστήριξε πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας είπε πως η πραγματική ενότητα των αγροτών υπάρχει όταν ομάδες αγροτών με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ενώνονται στον αγροτικό σύλλογο και τις ομοσπονδίες όπου αυτές συγκροτούν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Επίσης κατηγόρησε ορισμένους αγροτοσυνδικαλιστές και τη νέα επιτροπή των αγροτών πως «δεν έχουν αιτήματα» αλλά και πως «λειτουργούν υπονομευτικά» διότι επέλεξαν να διοργανώσουν ξεχωριστό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Χανιά: Αγρότες προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού στη θέση «Μεγάλα Χωράφια»
Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φοιτητές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ενωτικής Ομοσπονδίας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή σε κινητοποιήσεις και, όπως έχουν ανακοινώσει, θα αποκλείουν καθημερινά για λίγα λεπτά την εθνική οδό. Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενώ διένειμαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική και ζητούν τη λήψη μέτρων για στήριξη των εισοδημάτων τους.
 
misthos-megali (1)Ένα νέο περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Εργαζόμενοι επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα, κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν… επέστρεψαν στους εργοδότες τους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την υπόδειξη.

Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται νόμιμες, το πιστώνουν εμπροθέσμως στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση, επαναστάτησαν και αποφάσισαν να μη το επιστρέψουν.
Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων.
Πηγή: onlarissa, Εφημερίδα Ελευθερία

Εκπαιδευτικά Νέα