Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  


 

citylife24_logo

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2017 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr


Δελτίο τύπου
 
Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησε ο π.Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης.
Συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Τερζούδη και συζήτησαν τα εξής θέματα :
α) Έλευση του πυροσβεστικού πλοίου ΠΕΤΡΑΚΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας , από την Θεσ/νίκη όπου και βρίσκεται.

 

β) Στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης.
Οι απαντήσεις επί των θεμάτων ήταν θετικές , διότι   1)υπάρχει πρόθεση για την έλευση του ως άνω πυροσβεστικού πλοίου καθώς και την επάνδρωσή του με τα στελέχη που έχουν αποσπασθεί και 2) υπάρχει διάθεση για την στελέχωση της Π.Υ. Ελευθ/πολης διότι το αίτημα κρίνεται δίκαιο.
 
                                               Μετά τιμής
 
 
                                            Γιάννης Πασχαλίδης
 
                                             π.Βουλευτής Καβάλας
 
Παρακαλούθησα τους Χαιρετισμούς, με κατάνυξη, με τη συνοδεία της χορωδίας των μαθητριών και μαθητών του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας με χοράρχη τον κ. Ναούμ Δανιηλίδη, μαθηματικό.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στον διευθυντή κ. Τότη Σωτήρη
 
Από την επίσκεψή μου στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης όπου ως μέλος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ, ενημέρωσα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς

 

 
Στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι "Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Αυτό είναι δικό μας καθήκον. Αλλά είναι και υποχρέωση των εταίρων μας που έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης."


Δελτίο Τύπου
Της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2017
Σε συνέχεια των ενεργειών του προς ανακούφιση των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Καβάλας, ο πρώην Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή Κτηνοτροφίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλεξανδρόπουλο. Όπως και σε προηγούμενη επικοινωνία του, ρώτησε τον κ. Αλεξανδρόπουλο για το τι μέλλει γενέσθαι με την αποζημίωση των κτηνοτρόφων όσον αφορά την αγορά μη αναμενόμενου όγκου ζωοτροφών λόγω αναγκαστικού εγκλεισμού των ζωντανών τη περίοδο του χιονιά, καθώς και το θάνατο πολλών μητερών-νεογνών κατά τη γέννα.

 

Σχετικά με την αποζημίωση για αγορά μη αναμενόμενου όγκου ζωοτροφών έλαβε την απάντηση πως θα αποζημιωθούν μόνον οι κτηνοτρόφοι των Δήμων που είχαν κηρυχθεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κατά τη συγκεκριμένη περίοδο και είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.
Σχετικά με τους αυξημένους θανάτους κατά τη γέννα λόγω ακραίας διαφοράς θερμοκρασίας, ο Γενικός Διευθυντής τόνισε πως καταρχήν θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν πάνω από το 20% του κοπαδιού τους. Οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αποτελούν και τη πλειοψηφία, μόνο δια μέσου της «πλαγίας οδού» θα μπορούν να αποκατασταθούν. Θα πρέπει, λοιπόν, να υποβάλλουν αίτημα «ανωτέρας βίας» στα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εφόσον αυτο εγκριθεί απο κτηνίατρο του Δημοσίου. Κατόπιν τούτου, θα δρομολογηθεί ο συνυπολογισμός και τωνθανόντωνζώων στις επιδοτήσεις που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
 

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν ναό στο ΗράκλειοΟι δράστες άρπαξαν ό,τι χρυσό και ασημένιο είχαν αφήσει οι πιστοί πάνω στις εικόνες

Λίγες ώρες έλειψε ο εφημέριος από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου, αλλά ήταν αρκετές για τους άγνωστους ιερόσυλους που «χτύπησαν» μέρα- μεσημέρι, άρπαξαν πολύτιμα τάματα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι δράστες άρπαξαν ό,τι χρυσό και ασημένιο είχαν αφήσει οι πιστοί πάνω στις εικόνες, αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Έσχισαν το πίσω μέρος της εικόνας της Παναγίας και άρπαξαν μια επάργυρη παράσταση πιστεύοντας ότι είχε αξία, ενώ κατέστρεψαν μία στεφανοθήκη με παραστάσεις αγίων για να αρπάξουν ένα χαρτί που φαινόταν αργυρό, αλλά ήταν… αλουμινόχαρτο!

Η κλοπή καταγγέλθηκε στην τοπική Αστυνομία που διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τον ή τους δράστες, αν και σύμφωνα με τον ιερέα η αξία των αντικειμένων που άρπαξαν δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Εκπαιδευτικά Νέα