Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 


 

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ -ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΙ ΑΜΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2017 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 02:47

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύονται...

 

 
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύονται...

Αν η οικονομική δραστηριότητα εξαρτάται κατά 80- 90% από την ψυχολογία και το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγικών τάξεων, το υπόλοιπο 10-20% αφορά την ύπαρξη καταθέσεων και ρευστότητας ικανών να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια και κατανάλωση.


Στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο απουσιάζουν όλα τα παραπάνω. Το να περιμένεις βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτό το περιβάλλον είναι σαν να περιμένεις να χιονίσει στη σελήνη.

Την Άνοιξη του 2015 κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθημερινά διαβεβαίωναν πως η συμφωνία κλείνει από μέρα σε μέρα. Κάποιοι δεν δίσταζαν μάλιστα να διαβεβαιώνουν πως η συμφωνία είχε επιτευχθεί και καθαρογράφεται...

Στην πραγματικότητα συμφωνία δεν υπήρχε με αποτέλεσμα να πάμε στο δημοψήφισμα εκτόνωσης-χειραγώγησης και τα capital controls των οποίων το κόστος η χώρα θα πληρώνει για δεκαετίες.

Το καλοκαίρι του 2015 κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν πως τα capital controls θα αποσυρθούν εντός λίγων εβδομάδων. Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πως θα έχουν αποσυρθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Τέλος του 2015 έλεγαν πως το πολύ το Μάρτιο του 2016 θα έχουν αποσυρθεί.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 2017 και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Το ίδιο έγινε και με την πρώτη αξιολόγηση. Αντί του Φθινοπώρου του 2015 έκλεισε το καλοκαίρι του 2016.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη δεύτερη αξιολόγηση. Το Φθινόπωρο ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για κλείσιμο της αξιολόγησης με μια θετική έκπληξη για το χρέος.

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και η έκπληξη του χρέους αποδείχθηκε "φούσκα" και ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι δεν βλέπουν συμφωνία νωρίτερα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακόμη και να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα (κάτι που μοιάζει απίθανο) η ζημιά στην οικονομία έχει ολοκληρωθεί.

Η εμπιστοσύνη λοιπόν ως προϋπόθεση είναι ήδη μια χαμένη υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και για τις τραπεζικές καταθέσεις.


"Τοξική" κυβέρνηση...

Για πολλοστή φορά από τις αρχές του 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται "τοξική" για την οικονομία και το κλίμα εμπιστοσύνης που απαιτείται. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης δεν έχει απλώς στείλει τα λάθος μηνύματα, αλλά έχει επιβεβαιώσει τις υποψίες του κόσμου της οικονομίας πως ορθώς δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί να κλείσει τις συμφωνίες. Οι έχοντες στοιχειώδη αντίληψη για τη διαχείριση μιας οικονομικής κρίσης από πλευράς κυβερνήσεων, γνωρίζουν πως το κλειδί είναι η ταχύτατη εφαρμογή των δυσάρεστων μέτρων με στόχο τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας.

Πίνουν το "πικρό ποτήρι" των δυσάρεστων μέτρων όσο πιο νωρίς γίνεται και διαθέτουν την αποδοχή της κοινής γνώμης και μετά αν είναι σωστά τα μέτρα περιμένουν την οικονομική ανάκαμψη που θα εκτονώσει την όποια δυσαρέσκεια.

Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αντί να μειώσει το κράτος και να δώσει "ανάσα" στον ιδιωτικό τομέα αυξάνει τις κρατικές δαπάνες και την αναποτελεσματική λειτουργία του πελατειακού κράτους. Αντί να κλείσει τις αξιολογήσεις της εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει γρήγορα τις αφήνει να "σέρνονται" επί μήνες εξαλείφοντας και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές όχι με γνώμονα την ανάταξη της οικονομίας και της χώρας αλλά με βάση τα όρια της αντοχής του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα με την πραγματικότητα.

Η πολιτική "φούσκα" του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είχε χτιστεί πάνω σε αλλεπάλληλα ψέματα. Τώρα που αναγκάζονται να κάνουν τα αντίθετα απ’ όσα έλεγαν προσπαθούν να εξαγοράσουν την ανοχή του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με διορισμούς, αργομισθίες και ανοχή στη διαφθορά.

Με διάφορα τρικ όπως ο μποναμάς στους συνταξιούχους προσπαθούν να κρατήσουν τις αντιδράσεις υπό έλεγχο.

Καθώς όμως η οικονομική καχεξία στην κοινωνία αυξάνεται, οι αρνητικές αντιδράσεις πληθαίνουν. Το ίδιο και οι πιέσεις προς τα στελέχη και τα μέλη.

Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι δείγμα διάλυσης της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι χτισμένη πάνω σε δομικά ψέματα. Κάθε φορά που προσπαθεί να κυβερνήσει, τα ψέματα μετακινούνται και ολόκληρο το οικοδόμημα τρίζει.


Του Κώστα Στούπα
capital.gr
Κατηγορία Πολιτική
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 02:45

'Θερμό' επεισόδιο Σερβίας και Κοσόβου

 
Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ της Σερβίας και Κοσόβου, με τον Σέρβο πρόεδρο να δηλώνει την Κυριακή ότι το δεύτερο δείχνει με τις πράξεις του ότι θέλει πόλεμο.
 
AdTech Ad
 
Όλα αυτά μετά την κίνηση ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου να εμποδίσουν την είσοδο στο έδαφός του τρένου ζωγραφισμένου με τα χρώματα της Σερβίας και γραμμένη την φράση "Το Κόσοβο είναι Σερβία".
Ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε ότι οι δύο γείτονες ήταν στα "πρόθυρα σύγκρουσης" το Σάββατο ενώ ο πρωθυπουργός του Κοσόβου τόνισε ότι το τρένο ήταν έργο της σερβικής κυβέρνησης, που ήθελε να στείλει "μήνυμα κατοχής".
Το επίμαχο τρένο αναχώρησε από το Βελιγράδι για την πόλη Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο, το Σάββατο αλλά σταμάτησε ενώ βρισκόταν ακόμα επί σερβικού εδάφους μετά τις ανακοινώσεις της Πρίστινας περί ανάπτυξης ειδικών δυνάμεων για αποτροπή διέλευσης στο έδαφός της.

Ο Νίκολιτς συγκάλεσε έκταση σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι με την αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων "οι Αλβανοί έδειξαν ότι θέλουν πόλεμο. Βρεθήκαμε στα πρόθυρα σύγκρουσης".
"Τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας του Κοσόβου θα αναλαμβάνουν πάντα τέτοιες δράσεις για την προστασία της κυριαρχίας των εδαφών της, μη επιτρέποντας κινήσεις που προκαλούν με μηνύματα κατοχής", επεσήμανε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Ίσα Μουσταφά.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Βελιγραδίου και Πρίστινας πέρασαν και πάλι από δοκιμασία στις αρχές του τρέχοντος μηνός, όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι συνελήφθη στη Γαλλία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.
Το Κόσοβο ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σερβία το 2008, ωστόσο η δεύτερη θεωρεί ότι αποτελεί τμήμα της και υποστηρίζει την σερβική μειονότητα που διαμένει εκεί. Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Σερβία ανάγκασαν το Βελιγράδι να αποσύρει τα στρατεύματά του από εκεί το 1999, με 10.000 Αλβανούς να χάνουν τη ζωή τους. Το ΝΑΤΟ παραμένει στην περιοχή με 5.000 στρατιώτες να διαφυλάττουν την ειρήνη.
Οι Αλβανοί αποτελούν περισσότερο από το 90% του πληθυσμού των 1,8 εκατ. πολιτών του Κοσόβου. Στο βόρειο Κόσοβο, όπου βρίσκεται η Μιτρόβιτσα, βρίσκονται 40.000-50.000 Σέρβοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την Πρίστινα ως πρωτεύουσά τους.
Η ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο πλευρών αποτελεί βασική προϋπόθεση για να δρομολογηθεί η ένταξή τους στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί στόχο αμφότερων των κυβερνήσεων. Το 2013 Βελιγράδι και Πρίστινα κάθισαν στο τραπέζι, με τη μεσολάβηση της ΕΕ, για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους, ωστόσο η Σερβία εξακολουθεί να εμποδίζει την ένταξη του Κοσόβου σε διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ.
Πηγή: Reuters
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους. Φωτογραφία Σ. ΚΟΝΙΩΤΗΣ Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους. Φωτογραφία Σ. ΚΟΝΙΩΤΗΣ 
 
“Σε χθεσινές δηλώσεις του ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν με τον οποίο η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι διεκδικεί κι άλλα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να ενώσει την περιοχή των Κοκκίνων με την Μόρφου”, ανέφερε η επικεφαλής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

“Ως γνωστόν στην περιοχή των Κοκκίνων κατασκευάζεται τουρκική Ναυτική – Στρατιωτική Βάση, με την ανοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
“Επιπλέον ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι Εγγυήσεις και η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας καθώς και η εκ περιτροπής Προεδρία είναι αδιαπραγμάτευτα, και η υποχρέωση της Τουρκίας να παραδώσει άνευ όρων στους νόμιμους κατοίκους της την πόλη της Αμμοχώστου, δεν πρόκειται να εκπληρωθεί, και θα επιστραφεί «χατιρικά» μόνο η περιφραγμένη ζώνη.
“Η επιστροφή της Καρπασίας και τμήματος της ακτογραμμής είναι έξω από κάθε συζήτηση δήλωσε ο Ερντογάν.
Αυτά και μόνο αποδεικνύουν δυστυχώς την πλήρη αποτυχία της Διάσκεψης της Γενεύης”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος
mignatiou.com
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Ουσιαστικά η επιστολή του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστου Ορφανίδη καταγγέλλει την απαξιωτική στάση και συμπεριφορά της παρουσιάστριας του ΡΙΚ όταν σε εκπομπή της στον "αέρα" βγήκε Ελλαδίτισσα της οποίας οι απόψεις ήταν σαφώς διαφορετικές από αυτές τόσο της παρουσιάστριας, όσο και της φιλοξενουμένης της κας Άννα Μαραγκού, αναφορικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Μακρίδη για το themaonline.com, με την επιστολή που απέστειλε πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκο, o βουλευτής του ΔΗΚΟ καταγγέλλει την παρουσιάστρια θεωρώντας πως «εκφράστηκε με τρόπο προσβλητικό και απαραδεκτο προς την ακροάτρια αφήνοντας υπονοούμενα για την Ελλάδα και τον λάο της».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η φιλοξενούμενη Άννα Μαραγκού, «που αντί να σεβαστεί το γεγονός ότι φιλοξενείται εκείνη τη στιγμή στο Κρατικό Ίδρυμα που συντηρείται από τον φορολογούμενο Κύπριο πολίτη, με τις διακοπές που έκανε στην Ελλαδίτισσα και με τις εκφράσεις της είναι σαν να έλεγε ‘άφησ’ την πάνω μου’ και την ειρωνεία που τη διακατείχε, κάθε άλλο παρά δίκαιη και αντικειμενική ήταν».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η ειρωνική συμπεριφορά της κας Μαραγκού δυνητικά είναι συγχωρητέα, καθώς ήταν φιλοξενούμενη της εκπομπής, ωστόσο για μια "παλαίμαχο" της δημοσιογραφίας, όπως της κας Ελίτας Μιχαηλίδου μια τέτοια συμπεριφορά το λιγότερο πρέπει να προβληματίσει ακόμα και για λόγους δεοντολογίας, καθώς αναφύονται δύο κρίσιμα ζητήματα: 1ον) το γιατί χάνοντας την ψυχραιμία της εισήλθε σε προσωπική αντιπαράθεση με την τηλεθεάτρια, την οποία πιθανότατα δεν άφησε και να απαντήσει, κόβοντάς την on air, ενώ επίσης δεοντολογικά ελέγχεται όταν μίλησε για το δικό της "όνειρο" του πως θα θέλει να είναι μια μελλοντική Κύπρος, παρουσιάζοντάς το όμως ως το όνειρο του κάθε Κυπρίου, φαινομενικά άραγε εκπροσωπώντας ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό;

Δείτε την επιστολή-διαμαρτυρίας του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη προς το ΡΙΚ:
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
 
 
 
http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=209953&catid=31
Κατηγορία Πολιτική
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 01:42

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση...Τι ήταν πάλι αυτό Αλέξη; Ο φίλος σου, ο αδελφός σου, ο σύντροφος, ο Πιέρ Μοσκοβισί να δηλώνει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; 

 
Καλά να στο έλεγε ο Σόιμπλε. Αλλά ο σοσιαλιστής Πιέρ; Αλέξη, δεν είναι να έχει κανείς εμπιστοσύνη στους σοσιαλδημοκράτες. Δεν έχουν μπέσα! Δεν μοιάζουν με εσάς τους κομμουνιστές!

Είναι αναμφισβήτητα μία μεγάλη πολιτική ήττα του Αλέξη. Δεν είναι μόνο ότι είχε στηρίξει πολλά στην εκδίωξη του ΔΝΤ (ή έστω την παραίτηση), αλλά έχει σημασία και ποιος του έδωσε το μήνυμα: Ο Πιέρ Μοσκοβισί!

Μέχρι χτες βρισκότανε σε μία αίθουσα γεμάτη κόσμο που στον επευφημούσε και τώρα ακούει τον τελευταίο να κλείνει με δύναμη πίσω του την πόρτα. Δεν είναι και εύκολο. Από ανθρώπινης πλευράς πάντα…

Τι άλλο να περιμένει να ακούσει κάποιος Αλέξη;

Διότι η κίνηση Μοσκοβισί έχει σημασία. Όταν οι φίλοι σου λένε τέτοια πράγματα, φαντάσου τι κάνουν οι εχθροί σου.

Μάλλον στοιχηματίζουν πόσο καιρό θα είσαι ακόμη στην εξουσία.

Αλήθεια, πως μοιάζει τώρα το μέλλον του κ. Τσίπρα στην ομάδα των σοσιαλδημοκρατών, όπου είναι παρατηρητής; Θα το «φάει» και θα συνεχίσει;

Θα αντέξει το επιτιμητικό βλέμμα της Φώφης; Διότι η Φώφη θα πάει στην επόμενη σύνοδο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με την μεταγραφή του Γιωργάκη στην ομάδα, ποιος την πιάνει!

Από την μία, λοιπόν, η Φώφη με νέες εμφανίσεις και νέες προσθήκες και από την άλλη ο Αλέξης έχοντας μόλις φάει μερικές «ψιλές» από τον Πιέρ!

Από τον Πιέρ…

Φανταζόμαστε ότι θα είναι δύσκολο για τον Αλέξη να πάει σε άλλη ομάδα. Να επιστρέψει στους παλιούς του συντρόφους ή να πάει σε κάποιον άλλον αριστερό σχηματισμό ή έστω στους οικολόγους.

Προς τα δεξιά νομίζουμε ότι όλο και κάτι θα βρει. Έχοντας ήδη διανύσει τόσο δρόμο, δεν πιστεύουμε να έχει πρόβλημα να πάει και λίγο πιο πέρα.

Ο σπόρος του ευρωσκεπτικισμού υπάρχει, η ρητορική της δραχμής έχει δουλευτεί.

Ένα προβληματάκι υπάρχει με κάτι θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως φάνηκε, όμως, στην Μόρια και στην υπόθεση Πετρουλάκη, στην ζωή δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια…


Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική

 

1. Πολύ μας μπερδεύει ο κ. Αλ. Παπαχελάς με το άρθρο του στην "Καθημερινή" της 8ης Ιανουαρίου, με τίτλο "Ευρωδραχμικά".
Στο άρθρο αυτό, ο κ. Παπαχελάς;
- Προβλέπει πως "η ​​συζήτηση για το εάν η 'δραχμή' αποτελεί μια διέξοδο για τη χώρα", που σήμερα "διεξάγεται ψιθυριστά", "θα φουντώσει κάποια στιγμή πάλι, είτε το θέλουμε είτε όχι", παρατηρώντας ότι "η συζήτηση γύρω από το θέμα δεν πρέπει να είναι ταμπού".
- Ισχυρίζεται πως "η κουλτούρα της δραχμής διαπερνά ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος και του δημόσιου διαλόγου" και πως "η οικονομική ασφυξία και η κουλτούρα της δραχμής (...) μας σπρώχνουν προς τα εκεί (προς τη δραχμή)", επισημαίνοντας πως "αυτό δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε... ".

 

Και αυτά όταν, στο ίδιο άρθρο, γράφει πως "η δραχμή δεν είναι λύση" και πως "όταν σκέπτομαι την Ελλάδα εκτός ευρώ, ενδεχομένως και εκτός Ε.Ε., αρχίζω και ανησυχώ βαθιά"!
 
2. Να αρχίσει λοιπόν η "συζήτηση για τη δραχμή", παρότι "η δραχμή δεν είναι λύση"!
Ας μας εξηγήσει όμως ο κ. Παπαχελάς: Αν "η δραχμή δεν είναι λύση", τότε τι νόημα έχει η συζήτηση "για το εάν η 'δραχμή' αποτελεί μια διέξοδο για τη χώρα", που, εμμέσως πλην σαφώς, προτείνει με το άρθρο του;
Εμείς περιμέναμε πως, αφού η "ελάσσων πρόταση" του συλλογισμού του είναι "η δραχμή δεν είναι λύση" και η "μείζων" (υποθέτουμε) "Η Χώρα έχει να επιλέξει μεταξύ ευρώ και δραχμής", το συμπέρασμα του κ. Παπαχελά θα ήταν υποχρεωτικά "η Χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ" και, συνακόλουθα, η συζήτηση που θα πρότεινε θα ήταν συζήτηση για το "τι πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε στο ευρώ και, με το ευρώ (όχι με τη δραχμή) να βγούμε αύριο στις Αγορές". (Η προσφυγή στις Αγορές είναι πλέον στόχος και του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος στόχος του, που αντικατέστησε τον γνωστό παλιότερο: να κάνει τις Αγορές να χορεύουν στον ρυθμό των νταουλιών του!).
 
3. Αυτή τη συζήτηση "για το ευρώ" θα άξιζε να οργανώσετε, κε Παπαχελά, θέτοντας συγκεκριμένα, καίρια ερωτήματα και ζητώντας σαφείς απαντήσεις.
Ένα τέτοιο ερώτημα θα ήταν, για παράδειγμα, αυτό που συνηθίζει να υποβάλει στους "καλεσμένους" του πολιτικούς ο συναδέλφός σας κ. Λυριτζής του ΣΚΑΪ: "Να κλείσει η αξιολόγηση 'πάση θυσία' ";
Ερώτημα που ο ερωτών προβλέπει ότι μάλλον δεν θα απαντηθεί και αυτό πράγματι συμβαίνει. Οι ερωτώμενοι πολιτικοί δεν απαντούν, καθαρά και αιτιολογημένα:
- Είτε με ένα "Ναι, να κλείσει η αξιολόγηση στο τέλος της διαπραγμάτευσης, όταν όλα θα έχουν λεχθεί και ακουστεί, γιατί, αν δεν κλείσει οι θυσίες στις οποίες θα υποβληθεί ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ βαρύτερες από τις θυσίες που θα υποστεί αν κλείσει".
- Είτε με ένα "Όχι, να μην κλείσει, γιατί...".
 
4. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οι πολίτες έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες καθαρές κουβέντες, αποφάσεις και πράξεις, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.
 
Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)  Ενότητα "Σχολιάζουμε, Ρωτάμε"
Κατηγορία Πολιτική
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 01:39

Ξαναβρήκαν τον Γιώργο... στους μπαξέδες!

 

Ξαναβρήκαν τον Γιώργο... στους μπαξέδες!Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!


Μπορεί η χώρα να πνέει τα λοίσθια, η δραχμή να βρίσκεται προ των πυλών, το εξωπέταγμα της από την Ευρώπη να μην φαντάζει απίθανο, κι' όμως, αυτή η υπέροχη χώρα μπορεί ακόμη να ξαφνιάζει και να σε κάνει να λιγοθυμάς από τα γέλια.... “Λεφτά (μπορεί να μην...) υπάρχουν”, εξακολουθεί όμως να υπάρχει...ο Γιώργος! Και όχι μόνο να καμώνεται τον ενεργό πολιτικό, αλλά να θεωρείται και να εμφανίζεται ως παράγων διαμόρφωσης, ως κινητήριος δύναμη νέων συσχετισμών, που αποβλέπουν να διαδραματίσουν ρόλο καταλύτη πολιτικών εξελίξεων στην έρημη χώρα!

Βέβαια, στην πολιτική (και ιδίως στην εγχώρια εκδοχή της), ποτέ μην πεις ποτέ. Έχουμε δει τόσα μπουφόνικα να συμβαίνουν σ' όλα τα πολιτικά “μαγαζιά” (πλην ΚΚΕ, για να είμαστε δίκαιοι-αυτοί εκεί τραβάνε άλλα ζόρια, ιδίως με το παρελθόν τους...) από την μεταπολίτευση και μετά, που δεν δικαιολογείτ αι η όποια έκπληξη. Υπουργούς και στελέχια που δεν θα εμπιστευόσασταν να σας... πετάξουν τα σκουπίδια, μέχρι αρχηγούς που μπροστά τους ο Πέπε Γκρίλλο φαντάζει...Νίκολο Μακιαβέλι! Δείτε μόνο τι έχουμε δει τα τελευταία δυο χρόνια. Αναλογιστείτε το σχετικά πρόσφατο παρελθόν: ο πανηγυρικά και παντοδύναμα εκλεγμένος Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός, η Φώφη Γεννηματά (ελέω πατρικού ονόματος...) υφυπουργός Υγείας με υπουργό από πάνω της την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Και λίγα χρόνια μετά, και μια κρίση που ο Γιώργος αντελήφθη... μόνο όταν τον κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι στα υπόγεια του Νταβός, η Φώφη ως αρχηγός ενός κόμματος (“ρούχα μαζί που πλύθηκαν, κι' έχουνε γίνει ροζ...”), δέχεται στο γραφείο της τον Γιωργάκη και συμφωνούν να γυρίσει σ' ότι έχει απομείνει από το κόμμα που ο ίδιος ρήμαξε. Εν ονόματι μια κεντροαριστεράς, που ψάχνει άτσαλα και αμήχανα να βρει την χαμένη της τιμή, ύστερα από τον παραφύσει βιασμό της από ανίκανους και μωροφιλόδοξους ηγετίσκους με ιδιοτελείς πολιτικές. Α, και την Μαριλίζα να τρέχει και να κοκκινίζει τα χέρια της από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα στις κομματικές συνάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον βρήκαν καταφύγιο και νιτερέσα, διάφοροι καιροσκόποι ντιλετάντε του πάλαι ποτέ ελπιδοφόρου ΠΑΣΟΚ.... Η Μαριλίζα, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σε αποδρομή, Γιώργος εν... υποδοχή, ως μόσχος, Σιτευτός... Με θαμπά, ξεθωριασμένα τα παράσημα του από την Σοσιαλιστική Διεθνή... Αυτό το “άνοιγμα” της σε μια πολιτική φιγούρα που μόνο γέλια (και βρισιές...) προκαλεί στην ευρύτερη κοινωνία, θα την πληρώσει η Φώφη. Ουδείς θρήνος και κοπετός για την κυρία Πρόεδρο, που απεδείχθη ολίγη. Και τον κ. Γρηγοράκο που ξαναδέχθηκε στο ΠΑΣΟΚ (αφού η ίδια είχε τον είχε διαγράψει...), και τον μουσουλμάνο βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν που “τσίμπησε” από το “ποτάμι”, ότι και να κάνει, με τον Γιώργο αυτοκτονεί. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους, πέραν της όποιας δικής της αξιολόγησης... Στον κόσμο, υπάρχουν οι φανατισμένοι και με παρωπίδες “Παπανδρεϊκοί” (μην ρωτάτε “του παππού, του πατέρα, του “παιδιού”-το brand name μετράει...), που δεν είναι οπαδοί ή ψηφοφόροι. Είναι... φυλή! Υπό εξαφάνιση, αλλά με όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής. Και τον Αντρέα να έβαζαν (εν είδει...Ελ Σιντ!), αρχηγό του κόμματος, οι ιθαγενείς της φυλής θα τον ψήφιζαν. Εδώ ο Γιώργος, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να αποστατήσει από... το ίδιο του το κόμμα αφήνοντάς το στα συντρίμμια, και να δημιουργήσει νέο αυστηρά προσωπικό (για λόγους φιλοδοξίας και εκδίκησης...) δικό του, για να κάνει ζημιά στους διαδόχους του. Κι' έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ (μα, γιατί μου θυμίζει το...ΚΟΔΗΣΟ;), που κατέβηκε ανταγωνιστικά στις εκλογές για να κόψει (και έκοψε...) ψήφους στο ΠΑΣΟΚ. Ένα κρίσιμο για τις περιστάσεις 2%. Μάσησαν φύλλα με παραισθησιογόνες ουσίες οι της... φυλής, και τον ψήφισαν! Ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι πάει “ως στρατιώτης”, και δεν τον ενδιαφέρουν οι ηγεσίες. Λέει τώρα... Φαντάζεσθε τι έχει να γίνει αν η Φώφη τολμήσει να θέσει κάποια στιγμή το θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (η του όποιου ονόματος φορέα...) στην κρίση της λαϊκής ψήφου; Και το όποιο σπαργανώδες υβριδικό εγχείρημα της ελληνικής κεντροαριστεράς, βρεθεί στο παρθενικό του ταξίδι με τιμονιέρη τον...ΓΑΠ; Η comedia del' arte” επί σκηνής. Και, δυστυχώς, σκέτη... comedia, χωρίς ίχνος arte! Σε τέτοιες κρίσιμες συγκυρίες.
Θ.Οικονομόπουλος
iefimerida
Κατηγορία Πολιτική
 
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σε πτήση της Middle Eastern Airlines όταν δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 πόδια.

Στις εικόνες που τράβηξε ένας επιβάτηες με το κινητό του τηλέφωνο διακρίνονται οι δύο πρωταγωνιστές του καυγά να λογοφέρνουν προτού αρχίσουν να πέφτουν γροθιές.

Ο... μεγαλύτερος σε ηλικία «μονομάχος» έχασε πρώτος την ψυχραιμία του κι επιτέθηκε στο νεαρό, ο οποίος απάντησε με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι.

Μετά το χάος που ξέσπασε στο αεροσκάφος ο πιλότος υποχρεώθηκε να το προσγειώσει στην Κωνσταντινούπολη.

Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άνδρες να ανταλλάσσουν γροθιές στο διάδρομο περιτριγυρισμένοι από άλλους επιβάτες.

Μετά τη γροθιά που εξαπέλυσε ο ηλικιωμένος, ακολουθεί πανδαιμόνιο με τους παρισταμένους και τις αναστατωμένες αεροσυνοδούς να προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Το περιστατικό συνέβη προχθές μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το διεθνές αεροδρόμιο «Ραφίκ Χαρίρι» της Βηρυτού με προορισμό το Λονδίνο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο επιβάτης που κατέγραψε τις απίστευτες σκηνές ακούγεται να σκάει στα γέλια σχολιάζοντας: «είναι τόσο αστείο...»

Ο καυγάς φαίνεται ότι ξέσπασε όταν ένας επιβάτης λογόφερε με μια αεροσυνοδό προτού της επιτεθεί. Τότε παρενέβη ο άλλος για να την υπερασπιστεί και η συνέχεια... επί της οθόνης.
Κατηγορία Πολιτική
 
Ηττήθηκαν ξανά οι Τούρκοι από το Ισλαμικό Κράτος έξω από την Αλ Μπαμπ της ΣυρίαςΟ τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την Τετάρτη ισχυρή επίθεση ενάντια στις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα βορειοανατολικά της πόλης Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία.
Οι Τούρκοι επιτέθηκαν μαζί με τους μισθοφόρους τους ισλαμιστές «αντάρτες» του FSA.
Η τουρκική επίθεση έγινε στην ανατολική περίμετρο του χωριού Αλ Σουφλανιγιέ και εξελίχθηκε σε μακρά μάχη με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που υπερασπίζονται αυτό το χωριό που βρίσκεται στα περίχωρα της Αλ Μπαμπ.
Οι Τούρκοι στην επίθεσή τους χρησιμοποίησαν και τανκς, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί από το πεδίο της εν λόγω μάχης.


Παρά τις προσπάθειες και την υπεροπλία τους οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά ηττήθηκαν από τους «κατσαπλιάδες» τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι εξτρεμιστές ύστερα από πολλές ώρες μάχης ανάγκασαν τους Τούρκους να υποχωρήσουν άπραγοι.
Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που οι Τούρκοι επιτέθηκαν στο χωριό Αλ Σουφλανιγιέ και ηττήθηκαν.
Αυτός ο άχρηστος στρατός κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να μας καταλάβει νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Αριστερά στη φωτογραφία, κατεστραμμένα τουρκικά τεθωρακισμένα στα περίχωρα της Αλ Μπαμπ, δεξιά νεκρός Τούρκος στρατιώτης.

Να σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που πολιορκούν την Αλ Μπαμπ, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι είναι 8.000 άνδρες, δεν είναι απλοί φαντάροι αλλά άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.
Επίσης, πέρα από τη δική τους πολεμική αεροπορία και ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν για να τους υποστηρίξουν.
Αυτά από μόνα τους μεγεθύνουν το πόσο ανεπρόκοπος είναι ο τουρκικός στρατός.
Κατηγορία Πολιτική

Εκπαιδευτικά Νέα