Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2017 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Τι αλλάζει σε διδακτορικά, μεταπτυχιακά αλλά και τίτλους σπουδών που δίνονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού
Στη Βουλή στέλνει το υπουργείο Παιδείας διατάξεις που αφορούν διάφορα θέματα του χαρτοφυλακίου του. Ανάμεσά τους και κάποιες που σχετίζονται με την αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών από πανεπιστήμια της αλλοδαπής, καθώς και των πτυχίων των κολεγίων.
Σε μία εξ αυτών προβλέπεται ότι «οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, και συνοδεύονται από βεβαίωσή
του, ύστερα από γνώμη του ειδικού εισηγητή συναφούς κλάδου και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου συναφούς επιστημονικού κλάδου, ότι το γνωστικό αντικείμενό τους εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής», γεγονός που αναμένεται να κάνει τη διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.Σημειώνεται ότι έως σήμερα για την αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και των διδακτορικών διπλωμάτων που έχουν απονεμηθεί από ξένα πανεπιστήμια δεν απαιτείται η γνώμη ειδικού εισηγητή συναφούς κλάδου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου επίσης συναφούς επιστημονικού κλάδου. Ο ΔΟΑΤΑΠ, βασιζόμενος στις οικείες διατάξεις, βεβαιώνει την αναγνώριση της ισοτιμίας, η οποία συνοδεύεται από σχετικό έγγραφο ότι το γνωστικό αντικείμενο εμπίπτει στις επιστήμες της αγωγής. Με άλλη διάταξη το υπουργείο Παιδείας ορίζει από ποιους αποτελείται το αρμόδιο όργανο αναγνώρισης των πτυχίων κολεγίων, δηλαδή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ).
Διευκρίνιση
Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι το ΣΑΕΠ «δύναται να ζητήσει τη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας επαγγελμάτων του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργείου ή επαγγελματικής οργάνωσης για νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, αναφορικά με αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων. Το ΣΑΕΠ δύναται να ζητήσει τη γνωμοδότηση ειδικού επιστήμονα, μέλους ΔΕΠ ελληνικού ΑΕΙ, αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε ο αιτούμενος την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων ή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας».
Σύντομα αναμένεται να λυθεί με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα πτυχία αμερικανικών κολεγίων, καθώς ο νόμος ορίζει ότι αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Ενιαίος Αριθμός Μαθητή στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση
Ενιαίο Αριθμό Μαθητή καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας από το τρέχον κιόλας σχολικό έτος, για τα παιδιά που φοιτούν στη δημόσια και την ιδιωτική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με σχετική διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, πρόκειται για έναν αριθμό ο οποίος θα συνοδεύει τον μαθητή από την πρώτη δημοτικού έως την αποφοίτησή του από το λύκειο και θα εκδίδεται μετά την εγγραφή του στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας. Την ίδια ώρα, το υπουργείο επιχειρεί να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Αν και είχε ανακοινωθεί η κατάργηση της κατηγορίας του 10%, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ανήκουν σε αυτήν να διεκδικήσουν μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και φέτος. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων παλαιότερων ετών «μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων των εισακτέων κάθε τμήματος, σχολής ή εισαγωγικής κατεύθυνσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα». Οπως προβλέπεται στη σχετική διάταξη, «οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού των εισακτέων κατανέμονται σε ποσοστό 60% για τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις το αμέσως προηγούμενο έτος και σε ποσοστό 40% για όσους έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία δύο έτη πριν».
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


Πανελλαδικές εξετάσεις πρώτα στα επαγγελματικά λύκεια
 
Ακολουθούν τα γενικά λύκεια μετά τις 7 Ιουνίου
 
Μετά τις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα γενικά λύκεια, σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις επιτηρήσεις να έχουν αποδεσμευθεί από τις υποχρεώσεις τους στα γυμνάσια. Δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως η τελική ημερομηνία, αλλά αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ώστε άμεσα να κληθούν οι υποψήφιοι να καταθέσουν δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικασία.
 

 

Η 6η Ιουνίου είναι πάντως η ημερομηνία στην οποία θα δοθεί το σήμα της έναρξης για τις πανελλαδικές των ΕΠΑΛ πρώτα, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων από αυτά είναι σαφώς μικρότερος.
 
Φέτος δεν θα δοθεί η δυνατότητα διενέργειας επαναληπτικών εξετάσεων, αφού αυτές αποδεσμεύονται βαθμολογικά από το απολυτήριο Λυκείου.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

                                                                                                                                          Ανακοινοποίηση στο ορθό ως

                                                                           προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής                      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. Ε.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ταχ. Δ/νση                             : Εθνικής Αντίστασης 20

                                                Διοικητήριο (Γραφείο 510)

Τ.Κ. – Πόλη                            : 65110 Καβάλα

Πληροφορίες                        : Παπάζογλου Παναγιώτης

Τηλέφωνο                             : 2510291559, 2513503559

FAX                                        : 2510291504

Ιστοσελίδα                            : http://dipe.kav.sch.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση     : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Καβάλα,31/1/2017

Α.Π.: Φ.23.1/490

ΠΡΟΣ:

  • Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ. Καβάλας-Υπόψη κ. Τσελεκτσίδου
  • Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ. Καβάλας (μέσω της Δ.Δ.Ε Καβάλας)

ΚΟΙΝ:

 

ΘΕΜΑ: «Παίζουμε σε ομάδες και δημιουργούμε βίντεο για το περιβάλλον»

Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, συνδιοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια, για τη χρήση του Βίντεο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος με θέμα: «παίζω, παίζεις, παίζουμε… και μαθαίνουμε».

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κατά προτεραιότητα σε αυτούς που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τη χρήση βίντεο για να επιτύχουν ένα μαθησιακό αποτέλεσμα, να ενισχύσουν το συνεργατικό προφίλ των μαθητών τους και να ενθαρρύνουν την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές τεχνικές θα δοθεί:

  • Το μεθοδολογικό πλαίσιο
  • η χρήση ομάδων
  • πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο
  • εκπαιδευτικό σενάριο δημιουργίας βίντεο
  • υλοποίηση σεναρίων από ομάδες εκπαιδευτικών

Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί χωριστά για κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί στον τόπο τους, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τόπος

Ημερομηνία

Ώρες

Καβάλα,

19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Πέμπτη, 9/2/2017

Παρασκευή,10/2/2017

17:00-21:00

17:00-21:00

Ελευθερούπολη,

1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Πέμπτη,16/2/2017

Παρασκευή, 17/2/2017

17:00-21:00

17:00-21:00

Χρυσούπολη

1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Τρίτη,   21/2/2017

Πέμπτη,23/2/2017

17:00-21:00

17:00-21:00

Θάσος

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

Σάββατο,4/3/2017

10:00-14:00&15:00-18:00

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στα βιωματικά εργαστήρια να δηλώσουν την πρόθεσή τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://goo.gl/forms/lT7Ys74Jk4Dkzf9k1

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους laptop, εφόσον διαθέτουν, μετά από σχετική διευκρίνιση του εισηγητή κ. Στέλιου Λαζαρίδη, εκπαιδευτικού.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Ο Διευθυντής Π.Ε. Καβάλας

Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα

 

 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ FOCUS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΔΩ
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Επιτροπή, υπό τον συντονισμό του κ. Γεράσιμου Κουζέλη, συγκροτήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από εντολή του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η οποία θα καταθέσει πρόταση για τη διαμόρφωση των διαδικασιών σχετικά με την αποτίμηση και αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου.
Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

 

1)  Γεωργία Φέρμελη,
2)  Ασπασία Οικονόμου,
3)  Αναστασία Κότσιρα,
4)  Ιωάννα Παπαστάμου,
5)  Μαρία Νίκα,
6)  Παύλος Χαραμής,
7)  Ιωάννης Ρουσσάκης.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα


      

Από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κου Κώστα Γαβρόγλου σας ενημερώνουμε ότι:
Ο Υπουργός παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του προτίθεται να συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ 12:00-13:00.
Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι τα εξής:

 

-Διαδικασία με την οποία θα προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο
-Θεματική Εβδομάδα.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 


Με αφορμή τη 14η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (7/2/2017) μπορείτε να συμβουλευτείτε τη θεματική παρουσίαση, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και εφήβους, τονίζοντας ότι στο Διαδίκτυο ισχύει ότι και στην πραγματική ζωή: όπως έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε και δικαιώματα αντίστοιχα. Μπορείτε να την “κατεβάσετε” τοπικά (βλ. στα συνημμένα αρχεία .ppt) και συνίσταται για ακροατήριο μαθητών Γυμνασίου ή/και Α’ Λυκείου. Αποτελεί μία πλήρη διδακτική προσέγγιση με χρονική διάρκεια 2 διδακτικών ωρών.

Διαβάστε επίσης, τι είναι τα ψηφιακά αποτυπώματα ή ψηφιακά ίχνη. Σε έναν κόσμο όπου οι αλγόριθμοι μπορούν να προβλέψουν τα συμφέροντα, τις επιθυμίες και τις φαντασιώσεις σας, μπορεί να σας έλκει η ψηφιακή ζωή σας, αγνοώντας όμως την ψηφιακή σκιά που ρίχνει. Μάθετε πώς να καταργείτε τα ψηφιακά σας αποτυπώματα!
Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι τα ψηφιακά αποτυπώματα και πώς να παραμείνουμε ασφαλείς http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/592-df
Η προάσπιση των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων προκύπτει καθημερινά, ως ζήτημα μείζονος σημασίας, κατά την ηλεκτρονική επεξεργασία τους, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, στις 28 Ιανουαρίου, μέρα κατά την οποία το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις 28-1-1981, θέσπισε ένα βασικό νομοθετικό εργαλείο, τη Σύμβαση 108 του Στρασβούργου «για την προστασία των ατόμων από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», διατίθεται δημόσια η μεταπτυχιακή εργασία που εκπονήθηκε στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, τον Φεβρουάριο του 2016.
Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτρονική Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ανηλίκων με έμφαση στη Διαχείρισή τους από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τα Συναφή Πληροφοριακά συστήματα – Νομικές Πτυχές http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/591-de
Διαβάστε την καθιερωμένη ανασκόπηση του έτους για τα είκοσι δημοφιλέστερα άρθρα του 2016: TΟΠ – 20 δημοφιλέστερα άρθρα του 2016: http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/item/589-tp16  
Επίσης, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 46/24-11-2016 Πράξη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με θέμα «The Web We Want Εκπαιδευτικοί στο Διαδίκτυο», κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλο ως συμπληρωματικό υλικό για τον εκπαιδευτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της Ερευνητικής Εργασίας στο Λύκειο καθώς και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, για το σχολικό έτος 2016-2017.
Διαβάστε περισσότερα: Με την έγκριση του ΙΕΠ το «The Web We Want Εκπαιδευτικοί στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teach/dwse Πρότερα άρθρα του ενημερωτικού κόμβου μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles
Επίσης, στην υπηρεσία βίντεο του ΠΣΔ, μπορείτε να αναζητήσετε σχετικά βίντεο στην αντίστοιχη κατηγορία: http://video.sch.gr/assets?coll_id=a2jMT6U9WVtkqEYRFpE8Ichl
Τέλος, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε και να διαδώσετε την προτίμησή σας στην αξιόπιστη και επίκαιρη ενημέρωση σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας, με like και στη σελίδα https://www.facebook.com/esafetygr
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 10:30

Νέες διατάξεις για τα Κολλέγια


Νέες διατάξεις για τη λειτουργία του Συμβουλίου  Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) , αναμένεται να κατατεθούν  από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προς ψήφιση, στη Βουλή.
Επίσης , το πρόβλημα που προέκυψε με τα πτυχία των αμερικάνικων κολλεγίων, αντιμετωπίζεται όχι με νόμο , αλλά με εσωτερική εγκύκλιο του υπουργού  Παιδείας προς το ΣΑΕΠ, με την οποία γίνεται ερμηνεία του νόμου.
Όσον αφορά την πορεία αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων Κολλεγίων ήδη το ΣΑΕΠ ξεκίνησε την εξέταση των φακέλων που κατατέθηκαν τα έτη 2015- 2016, καθώς ολοκληρώθηκε η αναγνώριση  των 2.000 τίτλων που είχαν κατατεθεί μέχρι 31-12-14.
Ειδικότερα οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία του ΣΑΕΠ, έχουν ως εξής:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 56 του π.δ 38/2010 (Α’  78), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων αποτελούν:
Α. Ένας Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ως Πρόεδρος.  Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου  αυτόν αναπληρώνει μέλος του Συμβουλίου, το οποίο ορίζεται κατά περίπτωση με εντολή του Προέδρου.
Β. Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης, της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή του υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.
Γ. Ο Προϊστάμενος Τμήματος Κολλεγίων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με αναπληρωτή του, υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.
Δ. Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή του, υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.
Ε. Ο Εθνικός Συντονιστής, που ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 4 της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ.
ΣΤ. Ως Γραμματέας, μαζί με τον αναπληρωτή του, ορίζεται υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
2.  Η παρ.4 του άρθρου 56 του π.δ 38/2010, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Το  ΣΑΕΠ, μετά από απόφασή του, δύναται να ζητήσει τη γνώμη  της αρμόδιας υπηρεσίας επαγγελμάτων του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου ή επαγγελματικής οργάνωσης, που συνιστά ΝΠΔΔ, για  νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αναφορικά με αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων. Το  ΣΑΕΠ, μετά από απόφασή του, δύναται να ζητήσει τη  γνωμοδότηση ειδικού επιστήμονα, μέλους ΔΕΠ ελληνικού ΑΕΙ αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε ο αιτούμενος την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων ή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας».
3. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 56 του π.δ 38/2010, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι τριετής».
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εξωτερικών και κάθε άλλου αρμόδιου Υπουργού καθορίζεται η αρμόδια υπηρεσία και ρυθμίζονται η διαδικασία, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι προθεσμίες, το παράβολο, καθώς και κάθε θέμα που σχετίζεται με  την έκδοση της προβλεπόμενης στο στοιχείο (ix) της περίπτ. α) της παρ. 1 του άρθρου πρώτου του ν. 4353/2015  (Α’ 173) επιστολής.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 61

Εκπαιδευτικά Νέα