Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

antigoni rafa 16Συνεχίζεται το δράμα... της μικρής Τρικαλινής Ραφαέλας η οποία έχει συγκινήσει την Ελλάδα την Γερμανία αλλά και ανθρώπους σε διάφορες χώρες που έχουν μάθει για την ιστορία της και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της μητέρας της Αντιγόνης για θετική εξέλιξη στην υγεία της.

Η μικρή Ραφαέλα που εδώ και καιρό βρίσκεται στην Γερμανία αφού κατάφερε και έφυγε από την Ελλάδα... για ένα καλύτερο αύριο στην περιπέτεια της υγείας της, υπάρχουν νέες εξελίξεις αφού και το σύστημα υγείας της Γερμανίας έχει τα προβληματάκια του.

Στην εντατική της κλινικής του Βραδεμβούργου που νοσηλεύεται η Ραφαέλα, πλέον υπάρχει πρόβλημα με νοσηλευτικό προσωπικό και γίνεται έκκληση από τους Γερμανούς για εύρεση προσωπικού το οποίο θα φροντίζει την μικρή η οποία πρέπει να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε ιδιωτικό χώρο για να μην "κολλήσει" κάποια ασθένεια.

Η ομάδα νοσηλευτών που φρόντιζε την Ραφαέλα έπρεπε να φροντίσει κάποιο άλλο παιδί το οποίο είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και έτσι η ανάγκη ύπαρξης μιας νέας ομάδας νοσηλευτών για την φροντίδα της Ραφαέλας είναι επείγουσα...

Για όλα τα παραπάνω η Διοίκηση της Κλινικής του Βερολίνου εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο μπορεί να πάει και από Ελλάδα αρκεί κάποιος να είναι άνεργος και να μιλά την Γερμανική γλώσσα.

Για το θέμα γράφει η μητέρα της μικρής Ραφαέλας και φίλη μας στο facebook με την οποία επικοινωνήσαμε πριν λίγο καιρό: Σας εκλιπαρώ κοινοποιήστε.... 3.000€ μισθός μικτά.... χρειάζεται μόνο αναγνώριση το πτυχίο σας κ γερμανικα επιπέδου Β2...

Η Αγγελία

Η αγγελία μεταφρασμένη στα ελληνικά και αναδημοσιεύουμε από το trikalaview έχει ως ακολούθως:

Ψάχνουμε εσένα!

Αν είσαι το κατάλληλο άτομο να πάρεις θέση σε μια τέτοια ομάδα, τυπικός στην ώρα σου και βλέπεις το επάγγελμα σου σαν λειτούργημα, είσαι το κατάλληλο άτομο για εμάς!

Γίνε ένα κομμάτι της ομάδας μας. Με αποδοχές της συλλογικής σύμβασης και με ένα δικό του σύστημα πριμοδότησης κι ωράρια εργασίας κατόπιν συνεννόησης.

Ψάχνουμε άμεσα βοήθεια για το σπίτι για εντατική φροντίδα για ένα μικρό κοριτσάκι στο Βερολίνο Τreptow μια νοσοκόμα/ος η οποία να έχει γνώσεις γερμανικής ή αγγλικής γλώσσας.

Η μικρή ασθενής μας υποστηρίζεται με ειδικό μηχάνημα αναπνοής. Και πρέπει να πάει επιτέλους σπίτι!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

0176/20200749

Frau Reisener 03303/5961676

Erich-Mühsam-Str. 1

Birkenwerder

www.elite-das-pflegeteam.de

Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις

Η συστηματική παραχάραξη της ιστορίας μετά τη Μεταπολίτευση οδήγησε τους Έλληνες όχι μόνο να «καταπιούν αμάσητο» το μύθο της «ηθικής υπεροχής» και της «αδικημένης» Αριστεράς, αλλά ακόμα και μετά την κατάρρευση των Αριστερών απολυταρχικών καθεστώτων των Βαλκανίων και την πλημμύρα των οικονομικών προσφύγων από τους πρώην «σοσιαλιστικούς παραδείσους», που ανέλαβαν να «υπηρετούν» τους «εκ πεποιθήσεως προοδευτικούς» Έλληνες αναλαμβάνοντας όλες τις χειρωνακτικές εργασίες, να μην βλέπουν την αλήθεια που όχι απλώς ήταν μπροστά τους αλλά κραύγαζε.

Έτσι οι Έλληνες που – κατ’ εξοχήν αυτοί– δεν έπρεπε να ξεχάσουν «τι σημαίνει Αριστερά» κραύγαζαν -μεθυσμένοι από τον «πράσινο ήλιο»- ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Προφανώς ο «μεγάλος δάσκαλος και προφήτης του λαϊκισμού», πέρα από τις παιδικές του ιδεοληψίες και οικογενειακές «γκρίζες σκιές», ήθελε να «αποσβέσει και την «βολική» αναχώρηση του στις «καταραμένες» ΗΠΑ τον Μάιο του 40 – μια ανάσα πριν από τη βέβαιη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο – καθώς επίσης και την τακτοποίηση και ανάδειξη του στην «πατρίδα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού» την εποχή μάλιστα που εκεί οι φυλετικές διακρίσεις καταδυνάστευαν τους Μαύρους και ο Μακαρθισμός οδηγούσε σε βαθιές και άδικες εκκαθαρίσεις στην τέχνη και στην εκπαίδευση.

Έτσι συστηματικά ακόμα και στην εκπαίδευση η παραχάραξη της ιστορίας εμφιλοχώρησε με ακραίο – πολλές φορές μέχρι γελοιότητας τρόπο – και στα σχολικά εγχειρίδια. Σχεδόν όλα τα βιβλία από την ιστορία, την κοινωνιολογία, την πολιτική οικονομία, τη λογοτεχνία, ακόμα και τη γεωγραφία αποτέλεσαν όργανα προπαγάνδας. Ένα ακόμα παράδειγμα αυτής της πολιτικής αποτέλεσε και η προσπάθεια να προωθηθεί για διδασκαλία στα σχολεία ένα βιβλίο παραχαραγμένης «ιστορίας». Το βιβλίο ήταν μια «ανθολογία μαργαριταριών» της «παλαβής Αριστεράς. Ήθελε τεράστια αντοχή να το διαβάσεις αν δεν το αντιμετώπιζες με «εύθυμη διάθεση». Αλλά βεβαίως ήταν εντελώς απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και αντιδημοκρατικό, τέτοιο που μόνο η αλαζονεία ή το θράσος αν θέλετε της «πρώτης φοράς» Αριστερά θα το αποτολμούσε. Ήταν ασφαλώς ένα δείγμα του είδους και του ήθους της εκπαίδευσης στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και της ανύπαρκτης δημοκρατίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του είδους της προπαγάνδας που επιχειρούσε το βιβλίο είναι το ακόλουθο. Αφού ασχολείται και περιγράφει, τις πραγματικά δραματικές συνθήκες που υπήρχαν κατά τη βιομηχανική επανάσταση τον 19ο αιώνα για τις εργατικές οικογένειες στην Αγγλία, απευθύνει στους μαθητές το εξής «παιδαγωγικό» και «δημοκρατικό» ερώτημα: «Κατά τη φιλελεύθερη ιδεολογία, καθένας είναι υπεύθυνος για τη μοίρα του. Τι θα απαντούσατε σε αυτό τον ισχυρισμό, αν μπορούσατε να μιλήσετε για λογαριασμό ενός παιδιού μιας εργατικής οικογένειας που γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και μεγάλωσε κάτω από συνθήκες παρόμοιες με αυτές που διαβάσατε στο κείμενο του βιβλίου σας;»

Είναι σαφές ότι το κείμενο του βιβλίου επιχειρεί να ακυρώσει την ιδεολογία του φιλελευθερισμού στη συνείδηση του μαθητή. Και είναι επίσης σαφές ότι αυτό προφανώς δεν είναι ιστορία.

Αλλά αυτό τελικά είναι ένα μικρό δείγμα μιας «συλλογής αθλιοτήτων» οι οποίες αναφέρονται σε πρόσωπα και καταστάσεις της πρόσφατης Ελληνικής Ιστορίας.

Η αντίδραση οδήγησε το, ήδη τυπωμένο βιβλίο, να πάει για ανακύκλωση. Αλλά αυτό ήταν στα ύστερα χρόνια του «τρίτου δρόμου για το Σοσιαλισμό» το 2002 και αποτελεί μικρό μόνο «επεισόδιο» σε μια πορεία που εξηγεί γιατί ο μύθος της Αριστεράς κυριάρχησε και γιατί εν τέλει φτάσαμε σήμερα εδώ. Εξ άλλου ο υπουργός παιδείας τότε προς τιμήν του κατανόησε τις καταστάσεις που θα πυροδοτούσε η προσπάθεια διδασκαλίας αυτής της «ιστορίας».

Κύριο ρόλο έπαιξαν στην αποτροπή της διδασκαλίας του βιβλίου τα δημοσιεύματα του προώθησα στον Ελεύθερο Τύπο, http://www.antonakos.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=184:2013-10-17-05-04-25&catid=4:article&Itemid=3" target="_blank">στις 9 και http://www.antonakos.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=185:2013-10-17-05-10-51&catid=4:article&Itemid=3" target="_blank">10 Ιουνίου του 2002, όντας αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε.. Προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις της Ν.Δ. http://www.antonakos.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=186:2013-10-17-05-14-17&catid=4:article&Itemid=3" target="_blank">με αποτέλεσμα τον Ιούλιο το βιβλίο να πάει στο «χρονοντούλαπο» της προπαγάνδας.

Δυστυχώς όμως είχε προηγηθεί μια 20ετης «πλύση εγκεφάλου» με όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και ανθρώπινα μέσα και η βλάβη που είχε προκληθεί ήταν «ανήκεστος». Αν θέλουμε να κάνουμε μια ουσιαστική «ανάγνωση» των αιτίων της σημερινής κρίσης θα πρέπει κάποτε να ασχοληθούμε σοβαρά με τους «μύθους» που κυριάρχησαν στη χώρα μας τα χρόνια της «ηθικής υπεροχής της Αριστεράς». Τα χρόνια του «τρίτου δρόμου για το Σοσιαλισμό», τα χρόνια του «Π.Α.Σ.Ο.Κ. και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων». Τα χρόνια του «απόψε πεθαίνει η Δεξιά», όταν ο «πράσινος ήλιος» είχε δημιουργήσει μια συλλογική αλαζονική, δήθεν ιδεολογική «ηλίαση».

20-09-2016

Αντώνης Αντωνάκος

mailto:antonakosantonis@gmail.com                http://www.antonakos.edu.gr

Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις

Εκπαιδευτικά Νέα