Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 01:16

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κοινωνίας

 
Στην επική ταινία «Η Πτώση» (2004) του Oliver Hirschbiegel που πραγματεύεται τις τελευταίες μέρες του Ναζιστικού καθεστώτος, εξιστορείται η πλήρης αποκοπή του Αδόλφου Χίτλερ από την πραγματικότητα, η οποία παρουσιάζεται ανάγλυφη στην ιστορική σκηνή του περίφημου ξεσπάσματος. 
 
Όπου, πλέον κάποιος τολμάει να του υπενθυμίσει ότι οι περίφημες στρατιές του στρατηγού Στάινερ με τις οποίες θα έκανε την μεγάλη αντεπίθεση που θα άλλαζε το σκηνικό της μάχης του Βερολίνου όπου ο ίδιος τοποθετούσε με σπασμωδικές κινήσεις πάνω στο χάρτη, έχουν αποδεκατιστεί και οι μεραρχίες των
μέχρι θανάτου αφοσιωμένων δεν υπάρχουν πια.

Η αντίδραση του παράφρονα στην φοβισμένη υπόμνηση είναι χαρακτηριστική στην υστερική παράνοιά της.

Για πρώτη φορά ο μέχρι τώρα περιούσιος Γερμανικός «λαός» αποκαλείται ένα τσούρμο προδοτών ανάξιων της μεσσιανικής στοργής του παράφρονα ο οποίος επέπρωτο να τους οδηγήσει στο μεγαλείο και την εκπλήρωση των πεπρωμένων της φυλής.

Μέσα στη ρύμη της παράνοιας, ακόμα και τα περίφημα SS γίνονται συνένοχοι στην προδοσία των ανάξιων που πρόδωσαν τα οράματα του Μεσσία-Ηγέτη.

Θα ήταν ενδιαφέρον εάν κάποιος το επιχειρούσε, να κάνει μια έρευνα όλων των ιστορικά καταγεγραμμένων περιπτώσεων στις οποίες συνειδητά ή υποσυνείδητα, οι μεσσιανικής κοπής καθεστωτικοί ηγέτες, ακόμα και εάν αρχικά έχουν ανέλθει στους θώκους τους λόγω εκλογών (όπως ο Αδόλφος…) στρέφονται εναντίον του «λαού» τους για το πόσο ανάξιοι του οραματικού μεγαλείου του «χαρισματικού» ηγέτη στάθηκαν όταν η πραγματικότητα αρχίζει και χτυπάει – για τα καλά- την πόρτα της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο αίτημα καθίσταται επίκαιρο καθόσον εδώ λοιπόν και αρκετούς μήνες από την «πρώτη φορά» που το αριστερόστροφο νεοταξικό μόρφωμα μας κατσικώθηκε, έχει αρχίσει μια καταθλιπτική στις προεκτάσεις της επίθεση σε συγκεκριμένης ταυτότητας τμήματα του πληθυσμού.

Σε ανύποπτο χρόνο δε, είχε γίνει μια πρώτη αναφορά στο φαινόμενο της επιθετικότητας του ΣΥΡΙΖA απέναντι στην κοινωνία. 
 

Τίποτα δεν άλλαξε.

Πότε τους φταίνε οι άριστοι διότι η αριστεία είναι στίγμα κατά τον κο Μπαλτά.

Πότε τους φταίνε οι «μενουμευρωπαίοι»/ «μενουμευρώπηδες» οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν με οικονομικά μέσα για τις πολιτισμικές επιλογές τους κατά τον κο Κυρίτση.

Πότε μας φταίνε οι «καριερίστες» διότι η καριέρα είναι «αρρώστια» όπως είπε και o «ειδικός σύμβουλος παρά τω πρωθυπουργώ» κος Καρανίκας.

Τώρα τελευταία δε, μας φταίνε οι επιτυχημένοι επιστήμονες που δραπετεύουν όπου φύγει-φύγει εκτός Ελλάδος, οι επιχειρηματίες μικροί και μεγάλοι εκτός από το διαχρονικά τρισκατάρατο «μεγάλο κεφάλαιο» εφόσον κατά την δίκην διαγγέλματος ανακοίνωση της κυρίας Καφαντάρη, πλέον δε θα μπορεί να είναι κανείς «αφεντικό του εαυτού του». 
 

Και φυσικά, να μην λησμονήσουμε την πρόσφατη και παρατεταμένη αυτοκτονική επίθεση ενάντια στους Ολυμπιονίκες παλαιούς και καινούριους όπου ξεχνάμε να τιμήσουμε την Πρώτη Φορά (και χωρίς εισαγωγικά) διπλή Ολυμπιονίκη, ενώ συνιστούμε σε… υποψήφια διδάκτορα του πανεπιστημίου του Στανφορντ να… διαβάζει (!!!).

Όλα αυτά δε, ακόμα και σε πείσμα της τακτικής ΟΛΩΝ των πολιτευμάτων και καθεστώτων όπου οι Ολυμπιονίκες καθίσταντο, έστω και εκ των υστέρων, πάντα μέρος του κυρίαρχου αφηγήματος, ιδίως σε περιπτώσεις κρίσεων όπως η δική μας.

Ναι, είναι πιθανόν ότι ο βαθμός δυσανεξίας της «πουδουφουα» απέναντι σε επιτεύγματα ακόμα και απλών ανθρώπων που δεν έδωσαν (ή δεν πρόλαβαν να δώσουν) σαφή διαπιστευτήρια σε ένα καθεστώς και δεν προέρχονται από τους κομματικούς σωλήνες, να μην έχει προηγούμενο στις δημοκρατικές χώρες του πλανήτη.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: 
 
Εάν εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα καθεστωτικής δυσανεξίας τώρα, τι θα συμβεί εάν και όταν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις απέναντι σε παραβιασθείσες υποσχέσεις, διαψευσμένες ελπίδες ή απλά κινούμενες από την αγωνία της επιβίωσης λάβουν χώρα;
Θα στηθούν «ΚΡΑΙΜΑΛΑΙΣ»; Θα έχουμε δημόσιες εκτελέσεις; τι;

"Μπορεί πολύς κόσμος να μην το έχει αντιληφθεί αλλά ο δύστροπος και δυσκοίλιος ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να επιτίθεται πλέον ανοικτά ενάντια στην ίδια την κοινωνία, και σε ολόκληρα τμήματα του πληθυσμού τα οποία καθίστανται αντικείμενα ποταπής στοχοποίησης με σκοπό όχι μόνο την οικονομική αλλά κυρίως την κοινωνική τους περιθωριοποίηση και κατά συνέπεια εξόντωση.

Και αυτό το σημείο μπορεί να μην ενδιαφέρει τους προστατευόμενους πραιτοριανούς του «βαθέως κράτους» (μπορεί να μην έχουν και το μυαλό να αντιληφθούν τις επιπτώσεις) οι οποίοι πληρώνονται κανονικά τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι εφόσον ο… πελαργός είναι τακτικός στο ραντεβού του με το ΑΤΜ. 
 

Ενδιαφέρει όμως όλους εμάς τους υπολοίπους, χονδρικά ένα 80% της κοινωνίας πλέον και παραπάνω, το πως θα εξελιχθεί περαιτέρω αυτή η μερικά συγκαλυμμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τους, και ιδίως εναντίον των πλέον ικανών και πολιτισμένων μελών της τα οποία και είναι τα μόνα που μπορούν να παράγουν πλούτο ικανό να θρέψει την κακομαθημένη γραφειοκρατική νομενκλατούρα της και τους κηφήνες που έχει μαζέψει.

Διότι δε θα αργήσει η ώρα που η δημοσκοπική διαφορά ενδέχεται να διευρύνεται σε διψήφια ποσοστά. 
 

Σε αυτή την περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον από κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής απόψεως αυτή η προβλέψιμη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και των καβαλημένων εναντίον της «αχάριστης» κοινωνίας, όταν αυτή θα αρχίσει -επιτέλους!- να αντιδρά στα μηνύματα μεσσιανικής φτωχοποίησης και μετά θάνατον ζωής και θα γίνει αντιληπτό ότι, ελλείψει σανού, ο όποιος «Στάινερ» και οι εφεδρείες των αποδεκατισμένων τρολς αυτομόλησαν προς άλλους ξενιστές…

Η κατάρα έπιασε. 
 

Ζούμε πράγματι σε «ενδιαφέροντες καιρούς»"


ΚΚ2
Παρατηρητήριο
Κατηγορία Πολιτική
 
Επειδή έχουμε ακούσει από όλα όσον αφορά στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, θα θέλαμε να το εξετάσουμε πιο σφαιρικά και να θέσουμε μερικά ερωτήματα που απασχολούν τους πάντες δίχως όμως να τα εκθέσουν ανοιχτά διότι φοβούνται να μην εκτεθούν. Έτσι το πρώτο σημείο είναι το εξής. Γιατί δίνεται η εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τζαμιά; Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν περιοχές που κυριαρχούν λόγω γεωπολιτικής κι όχι θρησκείας. Γιατί δεν λέμε ότι έχουν καταστραφεί εκκλησίες για να γίνουν τζαμιά; Γιατί δεν εξηγούμε στους δικούς μας ότι αν υπάρχουν τόσες εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο δεν οφείλεται στην τεράστια σημασία του Αγίου για την
Ελλάδα αλλά στο γεγονός ότι οι δικοί μας λόγω τουρκοκρατίας άλλαζαν τα ονόματα των εκκλησιών για να μην τις πειράζουν οι κατακτητές επειδή σεβόντουσαν και φοβόντουσαν ειδικά αυτόν τον Άγιο; Διότι το θέμα της τουρκοκρατίας δεν φαίνεται να ενσωματώνεται στις συζητήσεις, λες και δεν υπήρξαν τα χρόνια κατοχής, λες και δεν υπάρχουν στη Θράκη και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης γιατί να παρθεί μια απόφαση που αφορά καθαρά θρησκευτικά θέματα από αρμόδιους που δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν τους ενδιαφέρει η θρησκεία αφού είναι το όπιο του λαού; Δηλαδή η φρασεολογία του Μαρξ δεν αφορούσε τα τζαμιά; Ήταν μόνο και μόνο μια κριτική για τις εκκλησίες; Μήπως οι αρμόδιοι δεν θεωρούν θρησκεία το Ισλάμ και έτσι το τζαμί είναι απλώς ένα πολιτιστικό κτήριο; Εκτός αν η ιδέα είναι να φανούν φιλελεύθερα άτομα το οποία πιστεύουν σε μια ιδεολογία που διέπραξε μια γενοκτονία κατά της Ανθρωπότητας και απαγόρευσε για δεκαετίες οποιαδήποτε μορφή θρησκείας, θεωρώντας ότι απελευθερώνει τον λαό από ένα ζυγό; Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα συνοχής της σκέψης, αλλά αυτό δεν είναι καινοτομία, αφού προωθείς ένα θρησκευτικό θέμα ενώ θεωρείς ότι είναι απαράδεκτο. Κι επίσης λες ότι το κάνεις για να σεβαστείς τον λαό ενώ ξεχνάς όλους τους αγώνες του για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος. Έτσι το κυριότερο ερώτημα παραμένει ανοιχτό και αυτό είναι η ουσία: γιατί οι άθεοι θέλουν ένα τζαμί; Απλώς λόγω ραγιαδισμού. Αλλιώς ο Θεός να μας φυλάει.
Κατηγορία Πολιτική

 

ozel-3Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος που γίνεται με καθυστέρηση ενός έτους και μετά την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία και το Ιράν, παρά του ότι επίσημα έχει πρόφαση την καταπολέμηση της τρομοκρατίας των Τζιχαντιστών, στην πραγματικότητα είναι για να χτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας και να ακυρώσει την ολοκλήρωση του λεγόμενου “Βορείου Διαδρόμου” δηλαδή την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής οντότητας στην βόρειο

Συρία που θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ακεραιότητα της ίδιας της Τουρκίας.

Η επίσημη εκδοχή της Άγκυρας για την επιχείρηση στην πόλη Cerablus είναι ότι η Τουρκία κάνει νόμιμη χρήση του δικαιώματα άμυνας της. Σύμφωνα με την Τουρκία η επιχείρηση γίνεται για τρεις λόγους : 1) Ασφάλεια των συνοριακών περιοχών. 2) Για την στήριξη των δυνάμεων του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού κατά των Τζιχαντιστών, και 3) Εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Στην πραγματικότητα όμως είναι να αποτραπεί να πέσει η Cerablus στα χέρια των Κούρδων.
Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται ένα πρωτοφανές πολύπλοκο πάζλ των δυνάμεων που δρουν στο συριακό έδαφος και όπως ομολόγησε ο έγκυρος Τούρκος σχολιαστής στην εφημερίδα Milliyet, ο Sami Kohen, τα πράγματα έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι με ποιον.
Το γεγονός είναι ότι και μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Γκαζιαντέπ εναντίον του κουρδικού πληθυσμού, το μίσος των Κούρδων προς την Τουρκία και τον Ερντογάν έχει ανάψει «κόκκινο» και το εγγύς μέλλον προβλέπεται άκρως εκρηκτικό για την ίδια την Τουρκία. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα του πληθυσμού : «δολοφόνε Ερντογάν»!
Το ΡΚΚ έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του σε μια ακτίνα από τις νοτιοανατολικές επαρχίες μέχρι την Μεσόγειο και στον Βορρά στον Πόντο, όπου τελευταία παρατηρείται έξαρση επιθέσεων.
Τους Κούρδους στηρίζει άμεσα η Αμερική ενώ και η Ρωσία προσπαθεί να μην τους δυσαρεστήσει. Το Ιράν είναι σαφώς κατά των Κούρδων καθώς έχει το δικό του κουρδικό πρόβλημα. Όσον αφορά τον Άσαντ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έχει βρει με τους Κούρδους. Το συριακό καθεστώς ήρθε σε συμφωνία με τους Κούρδους του YPG, (συριακός κλάδος) και σταματά τους βομβαρδισμούς της πόλης Haseke. Για την επίτευξη της συμφωνίας που αφήνει το Haseke στα χέρια των Κούρδων, έπαιξε μεσολαβητικό ρόλο ο ρωσικός παράγοντας. Την είδηση της συμφωνίας συριακού καθεστώτος και Κούρδων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των Κούρδων, Nasse Haj Mansour και την μετέδωσε και το λιβανέζικο κανάλι της Χετζμπολάχ, Al Mayadeen.
Το επίμαχο σε όλα αυτά είναι ο πολύ μεγάλος κίνδυνος δημιουργίας νέων κυμάτων εκατομμυρίων προσφύγων προς την Δύση και φυσικά με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι πανικόβλητες δηλώσεις των αρμοδίων.
 

Που θα πάνε όλοι αυτοί ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Κατηγορία Πολιτική
 

1472023294083Έντονη και οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση των Κούρδων της Συρίας για την στρατιωτική επέμβαση των Τούρκων στην περιοχή του Cerablus, ακριβώς δίπλα στις κουρδικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί κατά των Τζιχαντιστών.
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αρχηγός των Κούρδων της Συρίας, Salih Müslim, καυτηριάζοντας την τουρκική επέμβαση δήλωσε πως οι Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια τους και απείλησε ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβά την επέμβαση αυτή. Την δήλωση αυτή οι Τούρκοι την
χαρακτήρισαν σαν άκρως θρασύτατη.
Παράλληλα ο Salih Müslim δήλωσε σε αγγλικό ΜΜΕ ότι η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά την επέμβαση της στον συριακό εμφύλιο, όπως οι Τζιχαντιστές που βρίσκονται σε γενική οπισθοχώρηση μπροστά στην κουρδική προέλαση.
Εντωμεταξύ και στο εσωτερικό της Τουρκίας αναμένονται σε αντιπερισπασμό μαζικές επιθέσεις του ΡΚΚ και για τον λόγο αυτό ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε πολλές επαρχίες της νότιας και ανατολικής Τουρκίας. Η κατάσταση θυμίζει την περίοδο του 1997-98, όταν ο πόλεμος με τους Κούρδους είχε καθημερινά δεκάδες θύματα σε όλη την Τουρκία.
 
Όπως φαίνεται το «πάρτι» μόλις άρχισε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Η αύξηση των φόρων και των εισφορών αυξάνει τη "μαύρη" οικονομία και τη "μαύρη" εργασία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία με λουκέτο στις επιχειρήσεις.

"Ακόμα και με αφαίρεση άδειας λειτουργίας ετοιμάζεται να απειλήσει το Υπ. Εργασίας όσες επιχειρήσεις δεν αποφασίζουν να δηλώσουν τους εργαζομένους τους οποίους απασχολούν στο ΙΚΑ. Αυτό προβλέπει σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται στελέχη του αρμόδιου Υπ. Εργασίας προκειμένου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας φτάνει το 20-25% σε
ορισμένους κλάδους όπως εκείνος της εστίασης και του εμπορίου...".

Η κυβέρνηση ματαιοπονεί. Η ανεργία που θα προκαλέσουν τα λουκέτα θα επιδεινώσει τους όρους για τους εργαζόμενους στη "μαύρη" οικονομία.

Mετά τη διάλυση των τραπεζών και της οικονομίας, στα οποία έχουν συμβάλει οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων χρωστάνε, η κυβέρνηση προχωρά σε προληπτικές κατασχέσεις όσων υποψιάζεται πως θα δημιουργήσουν χρέη στο μέλλον. Ο απόλυτος παραλογισμός...

Η αποτυχία της αριστεράς

Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί. Έρχεται αντιμέτωπη με όλες της τις αυταπάτες τη μία μετά την άλλη και φυσικά ηττάται κατά κράτος από την αδυσώπητη πραγματικότητα.

Για χρόνια τώρα βαυκαλιζόταν με τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ. Πως δηλαδή λεφτά υπάρχουν και με τη συσσωρευμένη φοροδιαφυγή του παρελθόντος θα λύσει μέρος του προβλήματος της κάλυψης των κρατικών εσόδων. Το υπόλοιπο μέρος υπολόγιζε πως θα το καλύψει με την αύξηση των φόρων...

Μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης τα στοιχεία δείχνουν πως αποτυγχάνει παταγωδώς να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού.

Η κατάληξη στον ολοκληρωτισμό


Η αριστερά συνολικότερα φέρει στον πυρήνα της ιδεολογίας της το σπέρμα του ολοκληρωτισμού, γιατί πιστεύει πως μπροστά στο κοινό συμφέρον τα ατομικά δικαιώματα μπορούν να καταπατούνται.

Πίστευε πως φορολογώντας και ελέγχοντας τους πάντες για να προκύψουν έσοδα που θα αναδιανείμει, στους αδυνάμους κατά την ίδια, αλλά στους πελάτες της στην πραγματικότητα, θα πετύχει το ακατόρθωτο να έχει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Όταν αυτός που φτιάχνει την πίτα (δημιουργεί θέσεις εργασίας και εισόδημα) δεν έχει κίνητρα να συνεχίσει να αναλαμβάνει αυτό το ρίσκο σταματά να το κάνει ή φεύγει στο εξωτερικό.

Η συνολική πίτα μειώνεται και οι πρώτοι που υποφέρουν είναι αυτοί που λάμβαναν τα μικρότερα κομμάτια. Το ζητούμενο της ευημερίας είναι η αύξηση της πίτας έστω και με άνιση διανομή της παρά η μείωσή της με δικαιότερη διανομή. Στο τέλος της μέρας αυτό που μένει είναι ένα κομμάτι πίτα στο χέρι. Αυτό που μετράει για τον καθένα είναι αν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από την προηγούμενη.

Καμία πλύση εγκεφάλου δεν μπορεί να πείσει έναν πεινασμένο πως είναι χορτάτος.

Η τελική ευθεία

Τα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο ήταν κατά περίπου 600 εκατ. περίπου χαμηλότερα από το στόχο του προϋπολογισμού.

Οι εξαγωγές στο εξάμηνο παρουσιάζουν καθίζηση.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι αύξηση των ελέγχων και αύξηση των ποινών όσων φοροδιαφεύγουν. Όταν σε κάθε 100 ευρώ που εισπράττει ο επαγγελματίας τα 70 - 80 πάνε στο κράτος είναι απίθανο να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Τα κίνητρα της φοροδιαφυγής υπερκαλύπτουν το ρίσκο οποιασδήποτε τιμωρίας. Καμία επιχείρηση της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμη αν καταβάλει όλους τους φόρους και τις εισφορές που της επιβάλλουν. Όταν οι άνθρωποι έχουν να επιλέξουν μεταξύ της εξαφάνισης και της παρανομίας θα επιλέξουν το δεύτερο.


Στο τέλος κάθε επιχείρηση και ιδιώτης θα χρειάζεται έναν εφοριακό να παρακολουθεί τις οικονομικές του συναλλαγές και έναν κομματικό χαφιέ να παρακολουθεί αν υποσκάπτει το πολιτικό καθεστώς με δημόσια κριτική και σχόλια.

Από την άποψη αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Επόμενο στάδιο ο ένας να καρφώνει τον άλλο όπως στην Ανατολική Γερμανία και την υπόλοιπη σοβιετία. Τα παιδιά να καρφώνουν τους γονείς, ο σύζυγος τη σύζυγο, ο φίλος τον φίλο, ο γείτονας το γείτονα. Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος ο Χόνεκερ να ζητήσει άσυλο στη χώρα του Πινοσέτ.

Έτσι φτάνουμε στον ολοκληρωτισμό που όσο και να τον βαφτίσουμε ελευθερία και ισότητα με λυρικά ιδεολογικά φτιασίδια, το τέρας δεν κρύβεται.

Λυρικά ιδεολογικά φτιασίδια είναι να βαφτίζεις το δελτίο στα τρόφιμα κάρτα σίτισης, τη ληστεία αναδιανομή εισοδήματος, το κλείσιμο των καναλιών διαφάνεια στη λειτουργία της ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση αυθαίρετα αποφάσισε πως στην ελληνική αγορά αναλογούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες με βάση τα μεγέθη της διαφημιστικής δαπάνης. Την ίδια ώρα η χώρα διαθέτει τέσσερα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια με χιλιάδες εργαζόμενους.

Η οικονομία βυθίζεται και όταν η οικονομία βυθίζεται, βυθίζεται και η κοινωνία.
Κανένας έλεγχος των μέσων ενημέρωσης δεν μπορεί να αποκρύψει την εικόνα μιας κοινωνίας που βυθίζεται.
Όλοι αισθάνονται την ασφυξία.

Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί, σε λάθος ποντάρισμα...


Του Κώστα Στούπα
capital.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Με «περιβαλλοντικό τέλος» αναμένεται να επιβαρυνθούν τα τιμολόγια του νερού καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί αλλαγές στην τιμολόγηση των υδάτων ανάλογα με τη χρήση τους.

Με σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 υπουργείο Περιβάλλοντος υιοθετεί την κοινοτική οδηγία για τη διαχείριση των υδάτων (2000/60/ΕΚ), που προβλέπει τον συνυπολογισμό στα τιμολόγια του νερού του κόστους του νερού, δηλαδή του χρηματικού κεφαλαίου που διατέθηκε για τις υποδομές μεταφοράς του και τη συντήρησή τους και του περιβαλλοντικού κόστους προκειμένου σε δεύτερη φάση να δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη και
ορθολογική τιμολογιακή πολιτική.

Η έγκριση του εν λόγω πλαισίου διαχείρισης – κοστολόγησης των υδάτων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Η κοινή υπουργική απόφαση που τέθηκε σε διαβούλευση καλύπτει όλες τις χρήσεις ύδατος (ύδρευση, άρδευση, βιομηχανικές ανάγκες κ.λπ.) και όλους τους παρόχους υπηρεσιών νερού, ενώ προβλέπει την ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδατος ευέλικτα και σταδιακά, ως εργαλείο εξοικονόμησης της κατανάλωσης ύδατος.

Επίσης, περιλαμβάνει το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του πόρου (περιβαλλοντικό τέλος) ως εγγύηση για τη βιώσιμη χρήση των υδατικών πόρων. Ακόμα, επιστρέφει στο περιβάλλον το εισπραττόμενο περιβαλλοντικό τέλος μέσω του Πράσινου Ταμείου, ενώ παράλληλα τιμολογεί το νερό με ευέλικτο χρονικά και δίκαιο κοινωνικά τρόπο, προβλέποντας κλιμακωτό τιμολόγιο.

Σήμερα το κύριο πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι άλλο από το γενικό χάος που επικρατεί στην τιμολόγηση των υδάτων, καθώς ειδικά στην περίπτωση του αρδευτικού ισχύουν διαφορετικοί κανόνες σε κάθε περιοχή.

Με την προωθούμενη κοινή υπουργική απόφαση για τη διαχείριση των υδάτων γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην ανάκτηση του κόστους υπηρεσιών του νερού, ενώ καθορίζονται οι διαφορετικές συνιστώσες που θα πρέπει να συνυπολογίζονται κατά την τιμολόγηση.

Ειδικότερα, στο εξής κατά την τιμολόγηση του νερού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη:

•Το χρηματοοικονομικό κόστος, δηλαδή η οικονομική αποτίμηση όλων των έργων κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών που είναι απαραίτητες για τις υπηρεσίες παροχής νερού (δίκτυα, υδραγωγεία κ.λπ.).
•Το κόστος του υδατικού πόρου, το οποίο θα προσδιορίζεται με βάση και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις ύδρευσης – άρδευσης σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη νερού και αυτές απαιτούνται για τη φυσική αναπλήρωσή του.
•Το περιβαλλοντικό κόστος, δηλαδή την οικονομική αποτίμηση – διάσταση της όποιας περιβαλλοντικής ζημιάς προκαλείται για τη διατήρηση των υδάτων σε καλή κατάσταση.
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μπήκαν στην ΤζαράμπλουςΟι Σύροι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης Τζαράμπλους, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν πηγές των ανταρτών και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
«Μπήκαμε στην πόλη από τη νότια πλευρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Οτμάν, ένας διοικητής των ανταρτών. Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Ανατολή μετέδιδε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από τουρκικά άρματα μάχης, μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στην Τζαράμπλους, μια κοινότητα πολύ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Ένας διοικητής της ανταρτικής ομάδας Φάλακ αλ Σαμ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ που βρίσκονταν στην Τζαράμπλους την εγκατέλειψαν και ορισμένοι από αυτούς παραδόθηκαν. Ένας άλλος διοικητής είπε ότι το 50% της πόλης βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
«Οι μαχητές του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) αποσύρθηκαν από πολλά χωριά στα περίχωρα της Τζαράμπλους και κατευθύνονται νότια προς την πόλη Αλ Μπαμπ», είπε ο διοικητής της Φάλακ αλ Σαμ.
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Η Ιταλία παρακολουθεί μουδιασμένη τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς από το φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.
Λίγες ώρες από τη στιγμή που δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Ριέτι, οι νεκροί ανέρχονται στους 120, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Σωστικά συνεργεία, εθελοντές, πολίτες δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια, οι οποίοι υπολογίζονται σε
δεκάδες με κάποια ιταλικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εκατοντάδες.
Λάτσιο, Μάρκε, Ούμπρια, Αμπρούτζο «ξύπνησαν» βίαια όταν η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 03.36 (τοπική ώρα) με επίκεντρο την κοινότητα Ακούμολι, στην περιφέρεια του Ριέτι, περίπου 90 χλμ βόρεια της Ρώμης και με βάθος μόλις 4 χλμ.
se2
Ακολούθησαν περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι είναι πιθανό τις ίδιες περιοχές να πλήξουν σεισμοί εξίσου ισχυροί με τον αρχικό.
Εκατοντάδες ανθρώπων μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα έτρεξαν στο δρόμο, ενώ όσοι δεν τα κατάφεραν καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια των κατοικιών τους.
Το σοβαρότερο πλήγμα φέρεται να έχει σημειωθεί στην πόλη Αματρίτσε, και την κοινότητα Ακόυμολι.
se3
seismos2
terremoto Amatrice
Κατηγορία Πολιτική

Μετά από τη γενική αντεπίθεση που γίνεται στο Ιράκ κατά των δυνάμεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, έρχεται επιτέλους στο προσκήνιο η πόλη της Μοσούλης. Από μόνη της, λόγω μεγέθους διότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, έχει ήδη μια αξία. Αλλά το σημαντικό είναι το γεγονός ότι έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών το 2014 κι ότι έχουν καταστρέψει σημαντικά κτίρια, το Μουσείο, τα εκθέματα. Το χειρότερο όμως παραμένει η συμπεριφορά τους ενάντια στον ιρακινό λαό. Όχι μόνο δεν τον σέβονται, αλλά τον καταπατούν και τον βασανίζουν με κάθε τρόπο και κάθε φορά όσο πιο βάρβαρα γίνεται για να φοβηθούν οι περισσότεροι. Έτσι η Μεγάλη συμμαχία έχει
αποφασίσει ότι πρέπει ν’ απελευθερωθεί η Μοσούλη. Κι ένας από τους στρατηγικούς λόγους είναι ότι λειτουργεί de facto σχεδόν σαν πρωτεύουσα για την τρομοκρατική οργάνωση κατά συνέπεια πρέπει να γίνει στόχος. Το πρόβλημα όπως το έχουν επισημάνει και τα Ηνωμένα Έθνη είναι ο άμαχος πληθυσμός. Αυτός θα έχει τάση να φύγει μέχρι να τελειώσουν οι τελευταίες μάχες μέσα στην πόλη και βέβαια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα, όπως το έχει κάνει πολλές φορές και σε άλλες περιπτώσεις. Με αυτή την έννοια η Μοσούλη είναι γεμάτη με αθώους που θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο για να μην έχουμε άσκοπα επιπλέον θύματα σε αυτόν τον πόλεμο ενάντια στη βαρβαρότητα. Και σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να βοηθήσουν πολλές χώρες για να λειτουργήσει αποτελεσματικά αυτή η γενική αντεπίθεση.
Κατηγορία Πολιτική
 
thyyi_ucuran_yabanci_pilotlar_h4368
Μεγάλο ζήτημα δημιουργείται από πληροφορείς τουρκικών ΜΜΕ ότι σχεδιάζεται η κάλυψη των τεραστίων κενών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που δημιουργήθηκαν από το πραξικόπημα, με πιλότους που υπηρετούν στην Πολιτική Αεροπορία, THY, καθώς εκεί εργάζεται και ικανός αριθμός πιλότων ελληνικής καταγωγής.
Το θέμα που εγείρεται είναι τεράστιο, καθώς είναι γνωστός ο μεγάλος αεροπορικός πόλεμος που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

egede_it_dalasi_h63895
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της THY, İlker Avcı, υπηρετούν 800 πιλότοι και όλοι είναι υποψήφιοι για την στελέχωση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ θα δοθούν δελεαστικά κίνητρα κυρίως οικονομικής φύσεως.
Όμως στις τουρκικές αερογραμμές υπηρετούν από το 2010 και μετά ένας σημαντικός αριθμός, όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, Ελλήνων πιλότων.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό, θα το εξετάσουμε από την έναρξη της ελληνικής οικονομικής κρίσης και μετά, καθώς από το 2010 είχε εκδηλωθεί η επιθυμία οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας να πάνε να εργαστούν στις τουρκικές αερογραμμές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, στις 23 Ιανουάριου του 2011, επικαλουμένη και ελληνικά δημοσιεύματα, ήδη από τότε υπηρετούσαν στις τουρκικές αερογραμμές 19 Έλληνες πιλότοι. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Αλέξανδρος Κεχαγιάς, έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες εργασίας στην Τουρκία ενώ ένας άλλος, ο Νικόλαος Κροντίρας, είχε ομολογήσει ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που δουλεύει για τις τουρκικές αερογραμμές.
Στις 7 Ιουλίου του 2014, η τουρκική εφημερίδα Milliyet αποκάλυπτε ότι στην τουρκική πολιτική αεροπορία εργάζονται 70 (!!!) Έλληνες πιλότοι και έρχονται δεύτεροι στους ξένους πιλότους μετά από τους Γερμανούς που είναι 94 τον αριθμό. Ένας από τους Έλληνες πιλότους, ο Αργύριος Θεοδοσιάδης, είχε δηλώσει ότι μετά από 8 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα είχε πάρει την απόφαση να πάει στην Τουρκία και είναι που ευχαριστημένος από την επιλογή αυτή, ενώ ανέφερε ότι είναι θαυμαστής της τουρκικής κουζίνας, (λες και έχει καμία διαφορά από την ελληνική καθώς η τουρκική είναι η συνέχεια της βυζαντινής κουζίνας).
Τέλος πολύ πρόσφατα, στις 17 Μαΐου του 2016, δηλαδή λίγες μέρες πριν από το αποτυχών πραξικόπημα, διαβάζουμε στην τουρκική ιστοσελίδα airportist που ασχολείται με αεροπορικά θέματα ότι οι Έλληνες πιλότοι προτιμούν την τουρκική πολιτική αεροπορία και ότι εκείνες τις μέρες 31 Έλληνες πιλότοι πετούσαν με τουρκικά αεροπλάνα.
 
Αλήθεια τι θα κάνουν όλοι αυτοί με τις αποφάσεις της τουρκικής κυβέρνησης να μεταπηδήσουν στην πολεμική αεροπορία ? Θα τους εμπιστευτούν οι Τούρκοι και αν ναι, αυτοί θα δεχτούν καθώς τα κινητήρα θα είναι πολύ μεγάλα να πετάξουν με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και να έρθουν σε αντιπαράθεση στο Αιγαίο με τους Έλληνες πιλότους ??? Να μην ξεχνάμε ότι το χρήμα είναι για κάποιους… πολύ «γλυκό».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Κατηγορία Πολιτική
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 14

Εκπαιδευτικά Νέα