Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Μαζεύτηκαν στην παραλία, πιάστηκαν από τα χέρια και το έριξαν στον χορό. Μπορεί να βρίσκονταν στην Κωστάντζα, στη Ρουμανία, αλλά ακούγονταν ελληνικά τραγούδια και εκείνοι έδειχναν τις ικανότητές τους στο συρτάκι.

Εκατοντάδες Ρουμάνοι προσπάθησαν να πετύχουν ρεκόρ Γκίνες στον χορό που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», αλλά τους τα χάλασε ο καιρός.

Αρχικά, οι διοργανωτές ματαίωσαν τα πλάνα τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και κάλεσαν τον κόσμο στην παραλία, ελπίζοντας ότι θα καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για το συρτάκι, που είχε επιτευχθεί στον Βόλο το 2012, με τη συμμετοχή 5.614
ανθρώπων.

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι μετείχαν τελικά πάνω από 6.000 άνθρωποι στην απόπειρα του Σαββάτου, όμως η εκπρόσωπος του βιβλίου Γκίνες, Σεϊντά Σιμπάσι Γκεμίτσι, αποφάνθηκε ότι η προσπάθεια ήταν άκυρη, γιατί ήταν πολύ σκοτεινά για να γίνει καταμέτρηση, σύμφωνα με το Associated Press.
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ο άντρας που «μπλόκαρε» τον δρόμο του δεν ήταν κάποιος πελάτης του σουπερμάρκετ...

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί εύκολα να βγάλει κάποιον εκτός εαυτού και να τον κάνει να χάσει τη λογική του, με ντροπιαστικά -συχνά- αποτελέσματα για εκείνον.

Αυτό φαίνεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του κύριου από τη Ρωσία ο οποίος απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο να λογομαχεί με τον... εαυτό του μέσα σε ένα σουπερμάρκετ.

Ο άντρας, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, τα έβαλε με την... αντανάκλασή του σε έναν καθρέφτη και ένας από τους πελάτες του καταστήματος, κατάφερε να καταγράψει την απίστευτη
αυτή λογομαχία σε ένα βίντεο, το οποίο κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου.

Φαίνεται ότι ο Ρώσος ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ο άντρας που στεκόταν μπροστά του και «μπλόκαρε» τον δρόμο του δεν ήταν κάποιος πελάτης του σουπερμάρκετ.

«Έλα πέρασε, πέρασε σου λέω. Με δουλεύεις; Γιατί δεν περνάς; Έλα σε παρακαλώ, μην τα βάζεις μαζί μου. Ηλίθιε...», λέει, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος στο είδωλό του, μέχρι τη στιγμή που ο άντρας που τράβηξε το βίντεο του δείχνει ότι τόση ώρα τσακώνεται με ένα καθρέφτη!
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
 
Η ιστορία ενός Τούρκου εθνικιστή που την δεκαετία του 90 πιάστηκε αιχμάλωτος από το PKK, έμαθε ότι είναι Έλληνας και από τότε αγωνίζεται εναντίον της υποχρεωτικής κατάταξης στον τουρκικό στρατό.
 
- 25 Μαΐου 2016 Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός – Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού
Ο Γιάννης Βασίλης Yaylali γεννήθηκε το 1974 στην Μπάφρα του νομού Σαμψούντας, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη στο Corporate Watch.
 
Μεγάλωσε σε τουρκικό φασιστικό περιβάλλον, ενώ η Μπάφρα ήταν χωρισμένη σε φασίστες και σοσιαλιστές σύμφωνα με τον ίδιο.
 
Φασίστες σε μεγάλο ποσοστό βέβαια είναι αυτοί που αφομοιώθηκαν και σοσιαλιστές όσοι έχουν
επίγνωση της ταυτότητας τους.
 
Επειδή συχνά κάνουμε το λάθος να μεταφέρουμε τους ελληνικούς πολιτικούς διαχωρισμούς παντού, είναι καλό να σκεφτούμε το πώς θα επιβιώσει ο μη αφομοιωμένος γηγενής στην Τουρκία. Άλλωστε το διαπιστώνει κανείς εύκολα βλέποντας λογαριασμούς Ποντίων από την Τουρκία που αυτοπροσδιορίζονται ως Rum δηλαδή Έλληνες και δηλώνουν σοσιαλιστές.
 
Ο Γιάννης Βασίλης, πρώην Ιμπραήμ, αναφέρει ότι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είχαν στρατιωτικά μαθήματα. Οι φασίστες φίλοι του αγαπούσαν τα στρατιωτικά μαθήματα αλλά τα παιδιά που ήταν σοσιαλιστές δεν ήθελαν να είναι στην τάξη.
 
Οι αξιωματικοί μας δίδασκαν για όπλα και μαθαίναμε να περπατάμε σαν στρατιώτες… Στο σχολείο μας έλεγαν να επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα την φράση «είμαι Τούρκος και είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος» λέει ο Γιάννης Βασίλης.
 
Τραγουδούσαν τον Τουρκικό εθνικό ύμνο τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, ενώ στο σχολείο και τα σχολικά βιβλία, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο τους έλεγαν πως οι Έλληνες οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι ήταν κακοί άνθρωποι.
 
Στις σχολικές διακοπές πήγαινε στο τζαμί για να μάθει το Κοράνι, ο ίδιος εύχεται να είχε μάθει για την ελληνική καταγωγή του.
 
Το 1994 κλήθηκε να υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Περιγράφει κάποια από τα εγκλήματα των Τούρκων εναντίον των Κούρδων που είδε και άκουσε, όπως το κάψιμο Κουρδικών χωριών και τους βασανισμούς.
 
5-6 μήνες μετά την υποχρεωτική στράτευση του πιάστηκε αιχμάλωτος από το PKK. Η συμπεριφορά των ανταρτών απέναντι του, που ήταν βασισμένη στην συνθήκη της Γενεύης, ο σεβασμός που έβλεπε στις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και στον τρόπο που του φέρονταν -τον άκουγαν ακόμα και όταν προσπαθούσε να τους αλλάξει εξυμνώντας τον Κεμάλ- ανέτρεψε τα μέχρι τότε πιστεύω του.
 
Κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας του ο πατέρας του πήγε στο γενικό επιτελείο στην Άγκυρα, εκεί του είπαν πως είναι Έλληνας και ότι Αρμένιοι και Έλληνες βοηθάνε το PKK, οπότε να μην ψάχνει για τον γιό του.
Ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας του έμαθε ότι ήταν Έλληνας του Πόντου, ο ίδιος έμαθε τα νέα στο στρατόπεδο των ανταρτών από δημοσιογράφους.
 
Το PKK τον άφησε ελεύθερο τον Δεκέμβριο του 1996 μετά από δυο χρόνια και τρεις μήνες.
Ο ίδιος ήθελε να φύγει από την Τουρκία αλλά ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του PKK του είπε ότι αν ένας στρατιώτης μιλούσε θα γεννιόταν μεγαλύτερη συνειδητοποίηση για την τουρκική κρατική βία απέναντι στους Κούρδους.
 
Από την απελευθέρωση του από το PKK το 1996 μέχρι σήμερα το 2016 παλεύει εναντίον της υποχρεωτικής στράτευσης και παρενοχλείται από το Τουρκικό κράτος όπως και η σύντροφος του.
 
Έτσι σχηματίστηκε το τουρκικό κράτος, κλέβοντας τις ταυτότητες γηγενών, ακρωτηριάζοντας τους ουσιαστικά.
 
Ο Γιάννης ζει σε Κουρδική περιοχή, η ιστορία του αποτελεί ένα δείγμα του πώς όλοι οι γηγενείς υπήρξαν θύματα μιας τουρκικής μειοψηφίας και πως μπορούν όλοι να συνεργαστούν.
πηγή-freepen.gr
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
 
Ο Bozkurt Güvenç είναι πολύ γνωστός διανοούμενος καθηγητής ιστορίας
στην γειτονική χώρα και μάλιστα για ένα διάστημα διατέλεσε και σύμβουλος του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας.
 
 Πριν από λίγα χρόνια τάραξε κυριολεκτικά τα νερά στην Τουρκία εκδίδοντας ένα βιβλίο-μελέτη με τον χαρακτηριστικό τίτλο : «Τουρκική ταυτότητα». Η μελέτη αυτή ξεκινά με μια σειρά άκρως ενδιαφερόντων ερωτημάτων όπως, «Ποιοι είναι οι Τούρκοι ; είμαστε Ασιάτες ; είμαστε Ευρωπαίοι ; είμαστε Σαμανιστές ; Είμαστε μουσουλμάνοι ; Είμαστε κοσμικοί ; Τελικά τι είμαστε από που
καταγόμαστε και από που ήρθαμε και γίναμε κύριοι της Μικράς Ασίας ;»
 
165331bΗ μελέτη έθετε ριζοσπαστικά ερωτήματα και παρέθετε απόψεις που σίγουρα ανέτρεπαν όλο το καθεστωτικό σκηνικό που είχε στηθεί από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας για την προέλευση και ταυτότητα των σημερινών κατοίκων της Μικράς Ασίας. Σε ένα σημείο της μελέτης παρέθετε την έρευνα του Αμερικανού ανθρωπολόγου, Μόρτον, που είχε υποστηρίξει ότι οι Τούρκοι που είχαν έρθει από την Μογγολία και στις στέπες της Κεντρικής Ασίας αναμείχτηκαν με τους Ρωμιούς, Τσερκέζους, Γεωργιανούς και Άραβες και είχαν διαμορφώσει μια τελείως καινούρια φυλή που φυλετικά δεν έχει καμία σχέση με τις καθαρά τουρκομογγολικές φυλές της σημερινής Κεντρικής Ασίας.
 
 Στη συνέχεια παραδέχονταν πως το μεγαλύτερο μέρος της πολιτιστικής παράδοσης των σημερινών Τούρκων, δεν είναι παρά αυτή η πολιτιστική παράδοση που υπήρχε ανέκαθεν στην Μικρά Ασία από τους εντοπίους κατοίκους της δηλαδή Ρωμιοί και Αρμένιοι και ομολογούσε πως οι κάτοικοι αυτοί, δηλαδή οι εγχώριοι, εξισλαμιστήκαν και στην συνέχεια εκτουρκίστηκαν για να αποτελέσουν το σημερινό τουρκικό έθνος.
kim-bu-trkler-1-638
Στην ιδία μελέτη παραθέτονται πολλές απόψεις διαφόρων ιστορικών Τούρκων και δυτικών, που συνέτειναν όλοι στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι δηλαδή ο κυριότερος όγκος των κατοίκων της βυζαντινής αυτοκρατορίας, όταν ήρθαν οι Τούρκοι για διαφόρους λόγους εξισλαμίστηκε και άλλαξε τελείως την φυλετική δομή των πρώτων τουρκομογγολικών φυλών που είχαν εισέλθει με βίαιο τρόπο στην Μικρά Ασία.
 
Ακόμα και η πρώτη τουρκική αυτοκρατορία, δηλαδή το σουλτανάτο των Σελτζούκων, σύμφωνα με τον Bozkurt Güvenç ήταν μια απομίμηση της βυζαντινής αυτοκρατορίας και σαν πολιτιστικό του πρότυπο είχε την αυτοκρατορία της Κωνσταντινούπολης. Δεν παρέλειπε να αναφέρει και τον γνωστό Βρετανό ιστορικό, Άρνολντ Τουίμπι, που καταλήγει σχεδόν στο ίδιο συμπέρασμα όσον αφορά την σημερινή εθνοφυλακή σύνθεση των κατοίκων της σύγχρονης Τουρκίας.
 
Το βιβλίο αυτό του Bozkurt Güvenç σίγουρα καταρρίπτει ένα μεγάλο μύθο για την τουρκική δημοκρατία με τον οποίο είχαν ανατραφεί τουλάχιστον τρις γενιές σύγχρονων Τούρκων. Ότι δηλαδή οι Τούρκοι δεν…είναι Τούρκοι!
 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
 
 
Ο JR Gilkinson παρέα με την ανιψιά του και μερικούς φίλους, βρίσκονταν σε ένα σκάφος, δυο μίλια περίπου από το Newport της Καλιφόρνια, όταν παρατήρησαν ότι κάτι κολυμπούσε προς το μέρος τους.Όταν πλησίασε λίγο περισσότερο με έκπληξη συνειδητοποίησαν ότι ο κολυμβητής ήταν τελικά ένα θαλάσσιο λιοντάρι!Σταμάτησαν για να το βιντεοσκοπήσουν αλλά αυτό είχε, όπως αποδείχθηκε, κάτι άλλο στο μυαλό του. Το μικρό
θαλάσσιο λιοντάρι βρήκε τρόπο για να ανέβει στο κατάστρωμα και να τους πλησιάσει.«Ήταν μία από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες που είχα ποτέ» είπε ο Gilkinson. «Εκτίμησα κάθε δευτερόλεπτο επειδή δεν ήξερα πόση ώρα επρόκειτο να διαρκέσει. Ήθελε να έρθει να ξεκουραστεί πάνω μου. Γι” αυτό και το άφησα».
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
 

Asla-turkum-demem-dedi-ortaligi-karistirdi-videoΤο να ομολογείς δημόσια σε μια χώρα όπως η Τουρκία, με ένα αυταρχικό ισλαμοεθνικιστικό καθεστώς, ότι ποτέ δεν ένοιωσες ότι είσαι Τουρκάλα, σίγουρα απαιτεί μεγάλο θάρρος. Και όμως το τόλμησε!
Όπως αναφέρεται μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημόσια τοποθέτηση και μάλιστα σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, μιας γνώστης «Τουρκάλας» συγγραφέας, της Esra Elö, ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι Τουρκάλα και ότι ποτέ δεν ένοιωσε πως είναι τουρκικής καταγωγής.
Η Esra Elö σε τηλεοπτική εκπομπή του τουρκικού καναλιού, Habertürk, με τον τίτλο, «Kime göre
Neye göre», απαντώντας στην χαρακτηριστική ερώτηση της εκπομπής, «Ποιος είμαι ;», ομολόγησε ότι της είναι αδύνατον να δηλώσει ότι είναι Τουρκάλα και ακόμα πιο προχωρημένα ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε πως έχει αυτό που αναφέρουν σαν τουρκική εθνική συνείδηση.
Μάλιστα η γνωστή συγγραφέας δεν αρκέστηκε σε αυτή την καταπληκτική δημόσια ομολογία, που θεωρήθηκε χαστούκι στην κατεστημένη τουρκική ιδεολογία για την σύγχρονη τουρκική εθνική συνείδηση, αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο κάνοντας έντονη κριτική στην κεμαλική ιδεολογία που επικράτησε από την δεκαετία του τριάντα με την γνωστή φράση, «Ne mütlü türküm diyene», δηλαδή, «Τι ευτυχής να λέω πως είμαι Τούρκος». Η Ερό αναρωτήθηκε γιατί να λέμε ότι είμαστε ευτυχείς που είμαστε Τούρκοι και πρόσθεσε πως αυτό προκύπτει από μια αίσθηση εθνικής ανασφάλειας που δείχνει και το πραγματικό πρόβλημα που είναι πρόβλημα ταυτότητας.
Η δημόσια αυτή ομολογία της Τουρκάλας συγγραφέας, όπως ήταν επόμενο προκάλεσε θύελλα συζητήσεων και αντιδράσεων. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως στο διαδίχτυο, όπου άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το ζήτημα της τουρκικής ταυτότητας, βρήκε πολλούς υποστηριχτές που συμφώνησαν με την δημόσια αυτή ομολογία της, παραδεχόμενοι ουσιαστικά πως και αυτοί δεν μπορούν να ισχυριστούν πως είναι Τούρκοι, ή πως αισθάνονται πως είναι Τούρκοι.
 
Άλλο ένα σημάδι γι’ αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό πως το περίφημο πρόβλημα ταυτότητας στην γειτονική Τουρκία, δηλαδή το γνωστό «Kimlik Meselesi», συνεχίζει να προκαλεί έντονες παρενέργειες στην καθεστωτική τουρκική εθνική συνείδηση, μια πλαστή συνείδηση, που άρχισε από την δεκαετία του ενενήντα να κλονίζετε σοβαρά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις
Cornelius CastoriadisΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη, που δημοσιεύτηκε το 1990 στην εφημερίδα της Ένωσης Αναρχικών Θεσσαλονίκης, ‘Εκτός Νόμου’. Η συνέντευξη αναδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Contact # 10 και στο βιβλίο Έννοιες και όροι του Κ. Καστοριάδη, Εκδ. Βιβλιοπέλαγος.
"... Κ.Κ. : Το να μιλάει ο Παπανδρέου για πορεία προς ολοκληρωτικό κράτος είναι φυσικά γελοίο. Και αυτός ο άνθρωπος είναι γελοίος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Διότι, αν υπήρχε μία οιονεί ολοκληρωτική κατάσταση στην Ελλάδα, ήταν αυτή που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ επί 8 χρόνια, όπου για να πάρει ένας ένα δάνειο από μια τράπεζα έπρεπε η κλαδική να δώσει το πράσινο φως. Τι συζητάμε τώρα, είναι αστεία πράγματα. Αυτός είναι ένας τζουτζές που πέρασε σε χρεωκοπία και σε κατάρρευση, που λέει ότι του ‘ρθει για δημοκοπία. Το ζήτημα το πολύ σοβαρό που θίγετε είναι όχι τόσο αυτό της συνεργασίας του ΚΚΕ και του Φλωράκη στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, γιατί κι αυτοί είναι τομάρια και

οπορτουνιστές και ελίσσονται. Όπως το είπε και ο Ταμτάκος, αυτοί κρατούσανε το ξύλο πάνω στο οποίο ο Στάλιν σκότωνε τους ανθρώπους, όπως και οι όμοιοί τους στη Γαλλία, στην Ισπανία και αλλού. Και απλώς η τύχη το ‘φερε γι’ αυτούς ότι δεν ήταν οι ίδιοι ενεργοί δήμιοι, δηλαδή αν είχαν έρθει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα, θα είχανε σκοτώσει όσο κόσμο είχανε σκοτώσει ο Χόνεκερ και οι Ρώσοι κλπ, θα είχανε κάνει τα ίδια.

Ε.Ν. : Τα πρώτα δείγματα εξάλλου τα δείξανε στον εμφύλιο.
Κ.Κ. : Και πριν τον εμφύλιο με το ΕΑΜ. Το τι κάνανε με τους στόχους που κυριαρχούσανε στο ΕΑΜ και στις συνοικίες τις Αθήνας. Κατ’ ουσίαν, στην Αθήνα απ’ το ’43 και μετά, οι Γερμανοί ήταν στο κέντρο της πόλης και τη νύχτα βάζανε περιπολίες και γύρω γύρω η Αθήνα έβραζε με το ΕΑΜ που έκανε ό,τι ήθελε και σκότωνε όσους ήθελε... ." Είναι πραγματική συνέντευξη ποταμός αλλά αν έχετε χρόνο και υπομονή αξίζει να την διαβάσετε στην ιστοσελίδα
 
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις

Υπερήφανοι ως (ανθ)έλληνες!
 
Ελλάδα, έτος 2016 μετά Χριστόν! Έτος θαυμαστόν! 
 
Έτος υπερηφάνειας! Επιτέλους εμείς οι νεοέλληνες νοιώθουμε υπερήφανοι! 
 
Υπερήφανοι για τα ‘’δημοκρατικά’’ μας αισθήματα. Υπερήφανοι για τον ''ανθρωπισμό'' μας! Υπερήφανοι για τον ''διεθνισμό'' μας!
 
Υπερήφανοι γιατί ονομάζουμε τα Σκόπια ''Μακεδονία''. Σιγά το πράμα!
 
Υπερήφανοι γιατί ουσιαστικά παραδώσαμε τα νησιά μας σε δυτικούς και ανατολικούς
αλλοεθνείς κι αλλόθρησκους! Τι κι αν χύθηκαν ποταμοί αίματος για να ελευθερωθούν;
 
Υπερήφανοι που στο Αιγαίο και στη Θράκη αλωνίζουν οι Τούρκοι! Τι κι αν αποτελούν προπύργια του Ελληνισμού;
 
Υπερήφανοι γιατί στα σχολειά μας επιτέλους επικρατεί αναρχία, βιάζεται η αγία μας γλώσσα, καταργούνται τα θρησκευτικά, οι άριστοι στιγματίζονται. Τι τη θέλουμε την εθνική παιδεία;
 
Υπερήφανοι γιατί διώξαμε από τη χώρα το μείζον των Ελληνικών επιχειρήσεων. Τι κι αν η ανεργία στη χώρα καλπάζει;
 
Υπερήφανοι που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες νέοι μας μετανάστευσαν στο εξωτερικό για να επιζήσουν. Τι πειράζει; Το δημογραφικό μας πρόβλημα θα το λύσουν οι ξένοι!
 
Υπερήφανοι γιατί υπογράφουμε ταπεινωτικές συμφωνίες για να πάρουμε δανεικά. Τι κι αν υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών; Εμείς νάμαστε καλά.
 
Υπερήφανοι γιατί επιτέλους γκρεμίσαμε τα εθνικά μας τείχη για να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι στη χώρα μας. Και επιπλέον γιατί σε χρόνο μηδέν τους στεγάσαμε και τους σιτίζουμε. Τι πειράζει που χιλιάδες Έλληνες κοιμούνται στο δρόμο ή κάτω απ' τα γεφύρια και ψάχνουν στα σκουπίδια για το καθημερινό τους φαγητό Υπερήφανοι γιατί (υποκριτικά;) δακρύσαμε, γιατί κλάψαμε για τα κακόμοιρα παιδιά των δύστυχων προσφύγων και μεταναστών! Ας τους δώσουμε λοιπόν τώρα την ελληνική ιθαγένεια για να τους απαλύνουμε τον πόνο. Έτσι, σύντομα θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο ‘’έλληνες’’ στη χώρα μας! Τι πειράζει που αυτοί δεν θα έχουν με εμάς καμία κοινή καταγωγή, κοινή θρησκεία, κοινή ιστορία, κοινή πολιτιστική κληρονομιά, κοινά ιδεώδη, κοινά εθνικά χρώματα; Αρκεί που έδρασαν και πάλι τα ευαίσθητα ελληνορθόδοξα αισθήματά μας, ακούγοντας τα κλάματα των κροκοδείλων στα σύγχρονα πλυντήρια εγκεφάλων που μας καθηλώνουν καθημερινά με τις ώρες στον άνετο καναπέ μας!
Υπερήφανοι που κάνουμε ότι ακριβώς λένε τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ζόμπι, που έξω από τις υγρές κρυψώνες τους κελαϊδούν στα ζεστά τηλεοπτικά παράθυρα και ο απόλυτος φαρισαϊσμός των ΜΜΕ αγγίζει το απόγειό του.
 
Υπερήφανοι που υπακούσαμε στα κελεύσματα αυτών που καθημερινά κατηγορούμε ότι έχουν έρθει στη χώρα μας και υποχρεώνουν τους αδύναμους πολιτικούς μας να πουλάνε ότι πολύτιμο έχουμε και να αποδομούν κάθε πυλώνα ισχύος του έθνους.
 
Υπερήφανοι γιατί επιτέλους χτυπάμε αυτή τη μισητή Ορθοδοξία! Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός του συστήματος! Γι αυτό λοιπόν, τζαμιά! Τζαμιά και Μιναρέδες παντού, να εξαφανιστούν οι εκκλησιές και τα καμπαναριά! 
 
Υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε ’οπισθοδρομικοί’’ ή ‘’αναχρονιστικοί’’ ή ‘’ξενοφοβικοί’’. ''Είμαστε όλοι πρόσφυγες''! Είμαστε ''αλληλέγγυοι''!
 
Τώρα πλέον είμαστε αληθινά υπερήφανοι!
 
Γιατί σ' αυτά τα χώματα, τα ποτισμένα από αρχαία και πρόσφατα αίματα προγόνων, ο ελληνισμός χάνεται, η ορθοδοξία διαλύεται!
 
Τώρα πλέον, μπορούμε να θρηνήσουμε το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς, μάθαμε να κλαίμε...
 
Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης                                     
  Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Κατηγορία Άρθρα & Απόψεις

Εκπαιδευτικά Νέα