Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 


 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr

 

Δελτίο τύπου
 
Της 27ης Απριλίου 2016
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας εξέθεσε στον Διευθυντή του Υπουργού τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις υπηρεσίες παροχής υγείας της Π.Ε. Καβάλας.
 
Ιδίως για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας:
α) ελλείψεις ή ετεροχρονισμένες αφίξεις φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς με άμεση συνέπεια την απορύθμιση των οργανισμών των ασθενών,
β) μη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους εγκεκριμένων από τον Ε.Ο.Φ., τα οποία οι ασθενείς

αδυνατούν να αγοράσουν,

γ) ειδικότερα το φάρμακο Abraxan, απαραίτητο στις χημειοθεραπείες, υφίσταται σε μικρές ποσότητες και δεν επαρκεί,
δ) τα κονδύλια προς χορήγηση φαρμάκων του ΕΟΠΠΥ κρίνονται ελλιπή ως προς τη ζήτηση από τους ασθενείς.
 
Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης:
α) δεν υπάρχει Μικροβιολόγος, με αποτέλεσμα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο να λειτουργεί χωρίς αυτόν, κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη,
β) ο Ακτινολόγος έχει αποσπασθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και επισκέπτεται το ανωτέρω Κέντρο Υγείας μία φορά την εβδομάδα
γ) το περιφερειακό Ιατρείο Γαληψού, στο οποίο τοπικά υπάγεται και η παραλία Οφρυνίου, σταμάτησε να λειτουργεί επ' αόριστον,
δ) στο Εφημερείο της παραλίας Οφρυνίου θα πρέπει να δημιουργηθούν 2 τουλάχιστον θέσεις ιατρών, καθώς κατά τη καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός φτάνει τις 30.000,
ε) το μόνο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ανωτέρω Κέντρου Υγείας, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ερυθρού Σταυρού Ιταλίας κατόπιν ενεργειών μου, παραμένει εδώ και έξι μήνες παροπλισμένο και ανίκανο να προσφέρει στη τοπική κοινωνία.
 
Για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης:
α) δεν υφίστανται οδηγοί-διασώστες λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα τον πλήρη παροπλισμό του ασθενοφόρου στο ενταύθα Κέντρο Υγείας,
β) αρκετές θέσεις ειδικοτήτων είναι κενές, κυρίως ακτινολόγου και παιδιάτρου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να προσφέρει ελλιπέστατα τις υπηρεσίες του,
γ) καταγράφεται έλλειψη σε υλικό, όπως ακτινολογικά φίλμς, μικροβιολογικά υλικά και σε αναλώσιμα,
δ) διακόπηκε η σίτιση, ενώ έπαυσε και η πληρωμή υπερωριών των ιατρών τους τελευταίους πέντε μήνες.
 
Τέλος, για το Κέντρο Υγείας Θάσου:
α) η απόφαση για τη δημιουργία τμήματος ΕΚΑΒ δεν έχει εκδοθεί, αν και έχει αποφασισθεί από το συμβούλιο ΕΚΑΒ,
β) τα περιφερειακά ιατρεία Θάσου είναι κενά ιατρών,
γ) αν και έχουν προκηρυχθεί 6 θέσεις ιατρών, το Κέντρο Υγείας δεν έχει ακόμα στελεχωθεί με αυτούς,
δ) με την αποχώρηση τριών έχουν απομείνει μόνον 4 γενικοί ιατροί, με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης.
 
Ο Διευθυντής του Υπουργού δεσμεύθηκε πως θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, καθώς αρκετά κονδύλια μένουν αχρησιμοποίητα σε πολλά ιδρύματα της χώρας.
Δελτίο τύπου
Της Τρίτης 19 Απριλίου 2016
 
Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες τόσο του π. Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, όσο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου σχετικά με την αδελφοποίηση των συλλόγων Ερυθρού Σταύρου Μπάρι-Καβάλας, καθώς και τη δωρεά ασθενοφόρου στο Κ.Υ.

Ελευθερόθπολης!

Με τη μεταφορά, όμως, του ασθενοφόρου εντός του ελληνικού εδάφους έμελλε να ξεκινήσει ένας τεράστιος κύκλος γραφειοκρατίας και κωλυμάτων μέχρις ότου αυτό να γίνει πρόσβασιμο στους πολίτες του Παγγαίου. Έχοντας αναγάγει σε προσωπική υπόθεση τη θέση του σε κυκλοφορια, ο π. Βουλευτής κατάφερε να ξεπεραστούν τα όποια "προβλήματα" και, έτσι, το Κ.Υ. Ελευθερόυπολης εξοπλίστηκε με ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο…
Εν έτει 2016, ο π. Βουλευτής πληροφορήθηκε μετά λύπης μου πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο έχει παροπλισθεί, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, λόγω μη καταβολής ασφαλίστρων και μη εισαγωγής του στο Κ.Τ.Ε.Ο.
Σε μια περίοδο τεράστιων ελλείψεων, έρχεται να προστεθεί και άλλη μια προς βλάβη των πολιτών.
Γιατί κάποιοι είναι πλήρεις όταν κατηγορούν, αλλά ελλειμματικοί όταν αναλαμβάνουν "δράση"!

Ανοιξε έπειτα από 30 μέρες η σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας- Σκοπίων

Έπειτα από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων.

Σε επιχείριση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Όπως μεταδόθηκε από τον "Ant1", στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημειωθεί εντάσεις.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και σωρεία άλλων αδικημάτων, κατέθεσε στην εισαγγελία Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, αν και τους τελευταίους 20 μήνες, ο Δήμος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, όντας αποδέκτης αυξημένων ροών, εντούτοις εδώ και 3 μήνες σημειώνονται «αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης στον Δήμο Παιονίας».

Ειδικότερα, η δημιουργία καταυλισμού στο πρατήριο υγρών καυσίμων στο ύψος Πολυκάστρου, δεν είναι, σύμφωνα με τον Δήμο, «σύννομη, σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα».

Επιπλέον, η κατάληψη του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και ο μερικός αποκλεισμός του παλιού δρόμου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου, δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το ζήτημα αυτό ο Δήμος απευθύνθηκε και εγγράφως τόσο στον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα, όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, επισημαίνοντας την «αδιανόητη και πρωτοφανή», όπως τη χαρακτηρίζει,»“αδράνεια των αστυνομικών οργάνων ενόψει της αδιαμφισβήτητης παρακώλυσης συγκοινωνιών».

«Σημειωτέον δε», τονίζεται στην αναφορά, «ότι η παρεμπόδιση αυτή, ως επί το πλείστον, υποκινείται και είναι καθοδηγούμενη είτε από αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως, είτε από άτομα που δηλώνονται ως μέλη ΜΚΟ». Βάναυσα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλήττονται, όπως σημειώνεται, και οι αγρότες, διότι έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ως παράδειγμα παρατίθεται ο αγροτικός πληθυσμός των συνολικά 70 κατοίκων του οικισμού της Νέας Καβάλας στον οποίο, τονίζεται στην αναφορά, «δημιουργήθηκε αυθαίρετα, μυστικοπαθώς και δίχως την οποιαδήποτε σχετική κοινοποίηση στον Δήμο Παιονίας, από την ελληνική κυβέρνηση, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων».

Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, και οι εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών, με πρόσφατο περιστατικό την εισβολή, σε χώρο στην Ειδομένη όπου φυλάσσονταν τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τις κλοπές κυρίως οικόσιτων ζώων. Τέλος, ο δήμαρχος Παιονίας εγείρει ζήτημα για την υγεία όλων όσοι βρίσκονται στην περιοχή, αφού καταγγέλλει ότι «οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και υγιειονομικής επιτήρησης, είναι εμφανέστατες».

«Επίσης», προσθέτει ο κ. Γκουντενούδης, «οι πρόσφυγες- μετανάστες και τρίτα άτομα αγνώστου προελεύσεως συνυπάρχουν με τους δημότες, καθώς μετακινούνται ανεξέλεγκτα κατά βούληση ή συγχρωτίζονται με τους κατοίκους του Πολυκάστρου, της Ειδομένης και της Νέας Καβάλας, καθιστώντας έτσι πιθανή τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, εφόσον οι ίδιοι είναι φορείς αυτών».
 
nisos_mykonos Στις 06:45 σήμερα Τετάρτη έδεσε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά χθες το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων επιτρέποντας τήν κατά το ήμισυ λειτουργία του λιμανιού.
Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο.
Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το χοτ σποτ του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία οκτώ χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ώστε στη συνέχεια να πάνε, όπως λένε, στη Γερμανία.
Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.
Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών. Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.
 
rizopoulospost.com

Εκπαιδευτικά Νέα