Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
Δελτίο τύπου
Της 15ης Μαρτίου 2016
Μετά από επαφές του με ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο π. Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης πληροφορήθηκε πως θα καταβληθεί εντός της επόμενης βδομάδας έκτακτη ενίσχυση της τάξεως 2.258.000 στους κτηνοτρόφους, λόγω της Οζώδους δερματίτιδας.
Το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους βοοειδών σε Κεντρική
Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Λήμνο και θα καταβάλλονται 15 ευρώ για κάθε ζώο είτε η μονάδα είχε πρόβλημα είτε όχι. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε κοινοτικό κανονισμό (2015/1853) βάση του οποίου δίνονται 420 εκατομμύρια ευρώ σε 28 κράτη-μέλη μετά τις αντιδράσεις γάλλων κτηνοτρόφων. Τη συγκεκριμένη απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης και στάλθηκε σήμερα προς δημοσίευση.
Γιάννης Πασχαλίδης
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
 
Εκλογές Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας. Η νέα ΝΟΔΕ θα πρέπει να έχει εκλεγεί μέχρι τις 10 Απριλίου. Το δε εκλεκτορικό σώμα που θα ψηφίσει για τα μέλη της νέας ΝΟΔΕ, πρέπει να συσταθεί μέχρι τις 3 Απριλίου. Οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις ανοίγουν στις 21 Μαρτίου.
Εκτός απ΄ όλα αυτά και το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ θα γίνει ψηφοφορία για τους συνέδρους για το συνέδριο που οργανώνει για τη νέα της ηγεσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο νομός Καβάλας εκτός από αυτούς που θα συμμετάσχουν αυτοδίκαια στο συνέδριο, θα εκλέξει δέκα άνδρες, επτά γυναίκες, έναν προερχόμενο από την τοπική αυτοδιοίκηση κι έναν προερχόμενο
από τον πρωτογενή τομέα.
Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι που έχουν ανακοινώσει ενδιαφέρον ή ακούγονται είναι:
Ο γραμματέας του Δήμου Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για ΝΟΔΕ Καβάλας.
Στη τοπική οργάνωση Καβάλας  ο Σάκης Παπουτσής με αντίπαλο την Μαρίας Παραντινού χωρίς να αποκλείεται και ο τρίτος και πλέον καθοριστικός υποψήφιος αφού ακούγεται έντονα ότι οι δύο μέχρι στιγμής υποψηφιότητες δεν ικανοποιούν.
Στη τοπική οργάνωση Δήμο Παγγαίου ο μόνος που ακούγεται αλλά και χωρίς να επιβεβαιώνεται είναι ο Χρήστος Πριονίδης.
Στη τοπική οργάνωση Νέστου μόνο ο Φώτης Πασχαλίδης.
Στην Θάσο προς το παρών μοναδικός υποψήφιος είναι ο Λευτέρης Κυριακίδης.
590_4b69cf27df53a51657bd7e9febd602c5
Για τη Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ Καβάλας υποψήφιος σίγουρα ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος και φαβορί ο Γιάννης Τότης και ακούγεται ότι για την υποψηφιότητα για την Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ Καβάλας εξέφρασε ενδιαφέρον και ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της τοπικής  ΟΝΝΕΔ Παγγαίου Αθανάσιος Φιλόσογλου.
Για την τοπική ΟΝΝΕΔ Παγγαίου η μοναδική υποψηφιότητα είναι ο Ηρακλής Καραβασιλείου μέχρι πρότινος υπεύθυνος προγραμματισμού, κινητοποίησης και Εκλογικής Ετοιμότητας στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Παγγαίου.
Για τις ΔΗΜ. Τ.Ο Νέστου και Θάσου εν αναμονή.


paggaionet.gr
Δελτίο Τύπου
Της 9ης Μαρτίου 2016
 
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Λόγω της απουσίας του Υπουργού κ. Μπόλαρη, συζήτησε με τους αρμόδιους το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τη πρόσληψη γεωπόνων στους «Μικροφυτωριούχους».
Οι διαβεβαιώσεις, που έλαβε, κλίνουν στο ότι η λύση του θέματος θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σχετικά με τη λειτουργία των

Συνεταιρισμών.

Επιπλέον, όσον αφορά τη καταβολή του β’ μέρους της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης, καθώς και της Πράσινης Ενίσχυσης, οι αρμόδιοι του Υπουργείου προέβλεψαν να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Απριλίου.
Επιπροσθέτως, η καταβολή των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου για τις κατωτέρω καλλιέργειες: α) σκληρού σίτου, β) οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, γ) πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών και δ) σπαραγγιών. Από την άλλη, από τα μέσα και μέχρι το τέλος Μαρτίου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί για τις εξής: α) εκκρεμότητες, β) βαμβάκι, γ) ζαχαρότευτλα, δ) ροδάκινα προς χυμοποίηση και ε) βιομηχανική τομάτα.
 
Πασχαλίδης Γιάννης

                                                                                               π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

 

Της 8ης Μαρτίου 2016
Ο τ. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννη Καρατζιά. Αφού τον συνεχάρη για τη τοποθέτηση του στη αναφερθείσα θέση, έφερε προς συζήτηση το ζήτημα της καθυστέρησης έλευσης του πυροσβεστικού πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας, ζήτημα με το οποίο είχε προσωπικά ασχοληθεί ο τ. Βουλευτής.
Τονίστηκε πως η επιτυχής λύση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι

επιτακτική, καθώς το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία του λιμένος Καβάλας. Ο τ. Βουλευτής ανέφερε πως οι συνθήκες είναι πιο πρόσφορες από ποτέ, μετά και το πέρας των εργασιών του κτηρίου στέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας, για την δόμηση του οποίου συνεργάστηκαν ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, η ΔΕΠΑ, η REVOILκαι η ELFE (ελληνικά λιπάσματα).

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος υποσχέθηκε στον τ. Βουλευτή πως το πλοίο θα σταλεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Κοινής Υπουργικής Απόφασεως.
 
Πασχαλίδης Γιάννης
   τ.Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας


Εκπαιδευτικά Νέα