Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 02:14

Απ-ΑΛΛΑΓΗ !

 

Απ-ΑΛΛΑΓΗ !Μια από τις χειρότερες συνέπειες που μας αφήνουν τα Μνημόνια στο πετσί μας είναι η συνήθεια της πτώσης, της εξαθλίωσης. 

 
Με ένα θρασύ πρωθυπουργό που αρέσκεται στις εξυπνάδες τύπου “Τα σκυλιά ουρλιάζουν και το καραβάνι προχωρά”, η εξαθλίωση περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Μάλιστα, τελευταία ο έγκλειστος της γυάλας του Μαξίμου έχει τα νεύρα του και τα δείχνει φυσικά πάντοτε κάτω από την την ασφάλεια ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Συνηθίσαμε να βρισκόμαστε κάτω, να αποδεχόμαστε το χειρότερο.

Αρκετοί θεωρούν ως απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι, οι πιο γηραιοί Έλληνες στάθηκαν μέσα
στο κρύο για να πάρουν το βοήθημα των 300 ευρώ. Την “13η σύνταξη” που χορήγησε βάσει της συμφωνίας της Θεσσαλονίκης, όπως λέει ο μέντορας του Τσίπρα κ. Φλαμπουράρης. ( sic).

Η κοροϊδία δηλαδή σ όλο της το μεγαλείο.

Γνωρίζουν άραγε οι έγκλειστοι του Μαξίμου πόσες οικογένειες δανείζονται και εκπλιπαρούν άλλους ευπορότερους για να πληρώσουν το κρατικό συνοθύλευμα της ΔΕΗ ;

H αποδοχή, όμως, των χειρότερων εμποδίζει ολόκληρη την χώρα να βγει από την κρίση.

Όταν αποδέχεσαι ότι, ένα σπάταλο κράτος θα υπερφορολογεί και η νομενκλατούρα ανενόχλητη θα μοιράζει τα επιδόματα για να την ψηφίζουν. 

Η ίδια νομενκλατούρα που δεν ντρέπεται να δείξει τον πλούτο της και απειλεί με δικαστικές διώξεις όλους όσοι δεν καταθέσουν τα Πόθεν Έσχες ή δεν δηλώσουν τα χρήματα τους.

Την ίδια ώρα με την εξαθλίωση οι αριστεροί υπουργοί - dealers είναι μαίτρ στην εξαπάτηση. “Δεν υπογράφει ο Σκουρλέτης την πώληση του ΑΔΜΗΕ ή της ΔΕΗ ή του Ελληνικού Χρυσού. Ανένδοτος, ο “αριστερός” κ. Σκουρλέτης θα μείνει στην ιστορία για την ευελιξία και τις διακρίσεις που δείχνει στην υπογραφή των αποφάσεων του.

Τι μας λείπει από όλα αυτά ;

Μπορούμε με την αποδοχή των χειρότερων και την επιδέξια νομενκλατούρα να δημιουργήσουμε πλούτο;

Πως θα αυξήσουμε τον πλούτο όταν ικανοποιούνται μόνο ο Καρανίκας, η Νοτοπούλου, ο Σχοινάς, η Σβίγγου κ Σία που το μέγιστο αίτημα τους ήταν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο;

Το 2017 δεν προβλέπεται ευοίωνο ιδιαίτερα με την τακτική που ξεκίνησε ο έγκλειστος της γυάλας.

Τα πράγματα δεν μπορούν να κινηθούν γραμμικά. Να πάρουμε την αξιολόγηση τον Φεβρουάριο, να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα τον Απρίλιο κλπ.

Ειδικά με την κυβέρνηση συνοθύλευμα Συριζανελ, η κίνηση βρίσκεται μονίμως προς τα κάτω.

Στην πρόσφατη ιστορία υπάρχουν παραδείγματα ανάλογης εξαθλίωσης ωστόσο βρέθηκαν ηγέτες που εξέφρασαν την αντίδραση όλων όσοι δεν δέχονται τα χειρότερα.

Πρώτα, όμως, πρέπει να αρχίσουμε να σηκωνόμαστε, να σταθούμε στα πόδια μας και να απαλλαγούμε από όλους όσοι μας κρατούν δέσμιους.

Καλή χρονιά


Δ.Παφίλας
protothema
Κατηγορία Πολιτική
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 02:34

Δεν βρέχει, σας φτύνουν!

 

Δεν βρέχει, σας φτύνουν!Ζήσαμε αυτές τις μέρες την «επανάσταση των ποπολάρων» ενάντια στους ξένους δυνάστες και στους εγχώριους συνεργάτες τους. Αλλά αυτό το θαύμα κράτησε για λίγο κι εξαφανίσθηκε μέσα στις γραμμές της επιστολής του Ε.Τσακαλώτου προς τα μεγάλα αφεντικά.


Τουλάχιστον αυτήν την φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε σωστά τον συσχετισμό των δυνάμεων και δεν επανέλαβε τα λάθη του 2015. Προς το παρόν, τουλάχιστον. Γιατί από κυνικούς και
αδίστακτους ανθρώπους όλα να τα περιμένουμε.

Επιδιώκουν κάθε φορά να έχουν περισσότερες από μια, εναλλακτικές λύσεις, για να μην εγκλωβισθούν σε αδιέξοδο. Έτσι, έδωσαν το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, που το βάφτισαν 13η σύνταξη, «πούλησαν μαγκιά» στους εταίρους και κυρίως στον Σόιμπλε και περίμεναν να δουν τις αντιδράσεις.

Αν το κουαρτέτο το προσπερνούσε το ζήτημα, θεωρώντας το επουσιώδες, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα ήταν μια σημαντική επικοινωνιακή νίκη με πολιτικές προεκτάσεις.

Τους ήρθε όμως δεξί ντιρέκτ στο πρόσωπο. Για να μην βγουν νοκ-άουτ πέταξαν λευκή πετσέτα. Υπέγραψαν ό,τι τους ζήτησαν αυτοί, που πριν από λίγες μέρες ειρωνεύονταν. Και μάλιστα το σχετικό κείμενο είχε ύφος που εξευτέλιζε όχι μόνον τον υπογράφοντα υπουργό, αλλά και τον πρωθυπουργό και συνακόλουθα όλον τον Ελληνικό λαό.

Και η περίφημη «αξιοπρέπεια» τι έγινε; Πού χάθηκε; 
 
Ας καταλάβουμε όλοι πως για τα μαρξιστικογενή κόμματα οι αξίες-όπως τιμή, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, κλπ- δεν έχουν μιαν αυθυπόστατη ηθική διάσταση. Είναι απλώς όπλα για τον πολιτικό αγώνα, που χρησιμοποιούνται, έτσι ή αλλιώς, για τις ανάγκες του.

Αυτό που ο κοινός πολίτης θεωρεί ως αξία που καθοδηγεί την ενάρετη δράση του, για τους κάθε λογής μαρξιστές—σοβαρούς ή γελοίους—είναι ένα χρήσιμο πολιτικό εργαλείο στο οποίο δίνουν το νόημα που αυτοί θέλουν.

Συνεπώς, οι έννοιες «αξιοπρέπεια-αναξιοπρέπεια» βρίσκονται σε μια διαλεκτική σχέση—για να θυμηθώ και λίγο τον μαρξισμό—κατά την οποία η μια μετατρέπεται πολύ εύκολα στην άλλη. Και ο κόσμος που πιστεύει σε αξίες πώς αντιδρά; Δεν αισθάνεται εξαπατημένος; Φυσικά και αισθάνεται εξαπατημένος και αντιδρά, αποκόπτοντας τους δεσμούς του με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φανερώνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ανάγει τον τακτικισμό σε στρατηγική, πιστεύει πως κερδίζοντας λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο με αυτούς τους ελιγμούς, θα κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι και θα εκμεταλλευθεί το γύρισμα της τύχης ή των συνθηκών. Αλλά όσο αυτοί οι παράγοντες δεν αλλάζουν, τόσο βυθίζεται στην ανυποληψία και γνωρίζει έναν διαρκή ευτελισμό.

Γιατί το βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα λησμονηθεί αμέσως, καθώς θα επικαλυφθεί από τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η του νέου έτους. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακά, προσπάθησε να αναδείξει τις φιλολαϊκές διαθέσεις του, να εγγράψει στο ενεργητικό του την, άνευ εγκρίσεως των εταίρων, μερική διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, με αντίτιμο μιαν επιστολή το περιεχόμενο της οποίας ουδεμία αξία θα έχει, αν αυτός επιλέξει να συγκρουσθεί μαζί τους.

Το εξευτελιστικό ύφος της, μείγμα υποτέλειας και δουλικότητας, δεν τους απασχολεί. Ανήκουν εκ πεποιθήσεως στην σχολή «τους φτύνουν και αυτοί λένε πως βρέχει».


Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε σε όλα τα υπουργεία σαφείς οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017.

Στην μακροσκελή εγκύκλιο ενσωματώνεται και ένα τετρασέλιδο «Μνημόνιο Συνεργασίας» το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνοντας «πίστη» στη «χρηστή δημοσιονομική διαχείριση».

Όλοι οι υπουργοί, καλούνται να προσυπογράψουν ότι:

1. Θα προχωρούν σε «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους
στόχους».

2. Θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία εσωτερικών συστημάτων, διαδικασιών και μηχανισμών παρακολούθησης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

3. Δεν θα αναλάβουν καμία υποχρέωση αν δεν εξασφαλίζεται ότι υφίστανται οι απαραίτητοι πόροι για την πληρωμή της.

4. Θα υπογράψουν αντίστοιχα μνημόνια, με τους εποπτευόμενους φορείς και τη λήψη κάθε άλλου πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, μεταξύ των οποίων και η προσαρμογή των πιστώσεων των εξόδων του φορέα σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

5. Θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατό ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων γενικής κυβέρνησης.

Η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών για επίτευξη στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ.

Το επόμενο έτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης προωθεί την κατάρτιση ενός «spending report» με αναλυτική καταγραφή των δαπανών όλων των υπουργείων, εκτιμώντας ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα εντοπιστούν τα όποια περιθώρια εξοικονομήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, το κουαρτέτο δεν δέχθηκε να συμπεριλάβει τις εκτιμήσεις εξοικονομήσεων μέσω του spending report για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2017, παραπέμποντας πρώτα στην ολοκλήρωσή του.
Κατηγορία Πολιτική
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 01:41

Η μετάνοια που προσβάλλει...

 

Τι θα σκέφτεται οΗ μετάνοια που προσβάλλει... κύριος της φωτογραφίας διαβάζοντας την επιστολή Τσακαλώτου;

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορκίζεται πίστη στο μνημόνιο, δηλώνει ότι για κάθε παροχή θα ζητείται η άδεια των δανειστών και βεβαιώνει ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, θα γίνουν περικοπές στους συνταξιούχους.

 

Τι θα γινόταν αν αυτή την επιστολή την υπέγραφε το 2014 ο Στουρνάρας;

Οταν ο Γιάνης άρχισε την περήφανη διαπραγμάτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε τις «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις αξιοπρέπειας στο Σύνταγμα. 
 

Ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε ότι ο όγκος των ανθρώπων που θα έβγαιναν στους δρόμους, θα υποχρέωνε τους δανειστές να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Η Μέρκελ θα καλούσε τον Αλέξη στο Βερολίνο (αν δεν ερχόταν η ίδια εδώ) προσφέροντας την περίφημη «πολιτική λύση», που αγνοεί τους αριθμούς και ευνοεί τους ανθρώπους –αν είναι και ψηφοφόροι μας, ακόμα καλύτερα.

Διαβάζοντας την επιστολή Τσακαλώτου προς Θεσμούς θέλεις να τους βρεις όλους, έναν προς έναν, εκείνους που κυνηγούσαν γερμανοτσολιάδες, ξενόδουλους, δωσίλογους, πουλώντας ταυτόχρονα αξιοπρέπεια στο πολιτικό ποίμνιο. 
 

Και αφού τους βρεις, να τους κάνεις μία απλή ερώτηση: αν αυτή την επιστολή την υπέγραφε ο Στουρνάρας, τι θα γινόταν αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα; Θα του είχαν μείνει του Αλέξη Τσίπρα σάλιο και λέξεις μέσα στο στόμα; 
 

Θα του έφευγαν με αφρούς και ύβρεις. Θα έσπαγε ως και ο κόμπος από τη γραβάτα του Κατρούγκαλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λοιπόν, έστειλε μία επιστολή προς τους Θεσμούς προκειμένου να τους καθησυχάσει για τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα και να τους διαβεβαιώσει για την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στις δεσμεύσεις του Μνημονίου. 
 

Συνοπτικά, τους λέει ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι θα βγει ο κόφτης, οι παροχές είναι εφάπαξ και, προς Θεού, δεν πρόκειται να το ξανακάνουμε, θα τους ρωτάμε για ο,τιδήποτε περνάει από το δικό μας μυαλό και τη δική τους τσέπη.

Αξίζει, όμως, να δούμε ορισμένα αποσπάσματα της επιστολής, λέξη προς λέξη, σε μετάφραση του υπουργείου Οικονομικών.

«Αναφορικά με το μέτρο για τις συντάξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ότι αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή.» 
 

Μισό λεπτό.

Αφού τελικά η παροχή είναι εφάπαξ, γιατί ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε 13η σύνταξη; 
 

Η σύνταξη διακρίνεται από περιοδικότητα, δεν είναι εφάπαξ παροχή! 
 
Κάποιος, πάντα κακόβουλος, μπορεί να το παρεξηγήσει και να πει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να εξαπατήσει τους συνταξιούχους.

«Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ για επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου, το μέτρο περιορίζεται μόνο στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου στον προϋπολογισμό του 2017». 
 

Και αυτό το ξέραμε, απλώς η κυβέρνηση αποφεύγει να το διευκρινίζει όταν αναφέρεται στην παροχή.

«Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν επιτυγχάνουν τον συμφωνημένο στόχο, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016». 
 

Τι λέει εδώ ο υπουργός Οικονομικών; 
 

Ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, θα κόψει συντάξεις. 
 
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα κόψει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά το λέει καθαρά: πάλι οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν.

«Αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο». 
 

Φανταστείτε να το έγραφε αυτό υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πόρτα του υπουργείου θα ήταν άσπρη από τα γιαούρτια. 
 

Και, συγγνώμη, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν θα ρωτάμε κανέναν για τη χρήση του της υπεραπόδοσης.
 

Ποιος λέει ψέματα; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος;

«Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις επανεπιβεβαιώνουν στο Eurogroup την απόλυτη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Μνημόνιο». 
 

Μπορείτε να προσθέσετε εσείς σχόλιο, ίσως με κάποιο νεύμα. Μερικά πράγματα δεν περιγράφονται με λέξεις.

Και αφού διαβάζεις την επιστολή και αισθάνεσαι ότι στην κόλλησαν στο κούτελο, σαν χιλιάρικο σε παλιό μπουζουξή, μένεις σαν βλάκας και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο το μίσος, ο διχασμός, τα χαρακώματα. 
 

Για να δηλώσουν και αυτοί αφοσίωση στο Μνημόνιο; 
 

Και μάλιστα στο χειρότερο από τα τρία; 
 

Και, αλήθεια, πώς θα καταγγείλουν τώρα τον Σόιμπλε όταν οι ίδιοι, με την επιστολή τους, τρίβονται σαν γατάκι στα πόδια του; 
 

Μια χαρά θα τον καταγγείλουν. 
 
Οταν, μετά τα όσα έχεις πει, μπορείς και γράφεις αυτές τις επιστολές, είσαι ικανός για τα πάντα.


Κ.Γιαννακίδης
protagon
Κατηγορία Πολιτική
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 01:32

Δεν είναι απατεώνες!

 

Δεν είναι απατεώνες!Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε αρχικά ότι η κυβέρνηση πέτυχε και έδωσε την... 13η σύνταξη, εφαρμόζοντας το... πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Κι έπειτα ότι θα το κάνουν και του χρόνου! 

 

Είναι προφανές ότι ο κ. υπουργός δεν έχει διαβάσει σε βάθος την επιστολή Τσακαλώτου. Ή την έχει διαβάσει και μας δουλεύει όλους χοντρά. Ασύστολα, όπως κάνουν οι πολιτικοί απατεώνες. 
 
Είναι οι άνθρωποι απατεώνες;

Ειλικρινά πιστεύω πως όχι! Ο κ. Φλαμπουράρης ζει το όνειρό του. Από τους καφενέδες της Αίγινας στα σαλόνια της πολιτικής. Από τις οικοδομές (εργολάβος γαρ) στα μεγάλα έργα της κυβέρνησης και του Έθνους. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει διαφόρους να λένε “κάνε με πρωθυπουργό για μία ημέρα και θα δεις”. Ε, ο κ. Φλαμπουράρης αυτό ακριβώς είναι. Ο άνθρωπος που το ευχήθηκε και τελικά έγινε Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη. Κι είδαμε κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι τι μπορούσε να κάνει.

Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ένας απλός υπουργός. Δεν είναι μόνο ο μέντορας του Πρωθυπουργού μας. Είναι ένα άνθρωπος - σύμβολο. Σε αυτή τη χώρα έχουμε γνωρίσει... αεροπορικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις της λαδόκολλας, κυβερνήσεις των λογιστών, κυβερνήσεις του γυμναστηρίου. Αυτή εδώ η κυβέρνηση τις ξεπερνάει όλες, είναι η κυβέρνηση του καφενέ. Γι αυτό ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας υπουργός σύμβολο.

Ο κύριος Αλέκος δεν πουλάει δηθενιά Δεν είναι δήθεν.

Είναι αυθεντικός. Είναι ο μόνος υπουργός που τόλμησε να βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα με τον φραπέ στο χέρι. Δεν φοβάται την “έκθεση”.

Κι αυτή την δύσκολη ώρα που οι ιδεολόγοι του κόμματος έχουν κρυφτεί τρία μέτρα κάτω από την γη (μάλλον από ντροπή και όχι διότι τους έστειλε εκεί ο γίγαντας Πολάκης), ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέλαβε να βγει μπροστά. Να πει δύο κουβέντες, για να αναπτερωθεί το ηθικό των συντρόφων του. Είναι βέβαιο ότι έχει διαβάσει την επιστολή Τσακαλώτου.

Αλλά μπροστά στο καλό του κόμματος δέχτηκε να τσαλακωθεί η περηφάνια του. Το κόμμα, οι σύντροφοί του, πάνω απ' όλους.

Όχι, δεν είναι απατεώνες. Ο απατεώνας έχει πάντα έτοιμη μία διέξοδο. 
 

Αυτοί εδώ έχουν κλειδωθεί στο δωμάτιο των ιδεοληψιών και έχουν πετάξει το κλειδί από το παράθυρο. 
 

Δεν είναι απατεώνες. Φαντασιόπληκτοι είναι, ότι δήθεν υπηρετούν κάποιον ανώτερο σκοπό. 
 

Ζουν τον μύθο τους κι είναι ικανοί να φτάσουν σε απίστευτα όρια για να ικανοποιήσουν τις ονειρώξεις τους. 
 

Μέρα με την ημέρα, άλλωστε, διολισθαίνουν όλο και περισσότερο. 
 

Δικαιολόγησαν τα ψέμματα, ως μία απαραίτητη επιλογή για να υπερβούν τις δυσκολίες της στιγμής. 
 

Υπέγραψαν τα πάντα, κοροϊδεύοντας ακόμη και τον εαυτό τους, ότι δήθεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής. 
 

Και μην έχετε ψευδαισθήσεις. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως Ρομπέν των Δασών. 
 

Είναι το τελευταίο τους ανάχωμα. Έπειτα θα έχουν να αντιμετωπίσουν την μοναξιά των μονοψήφιων ποσοστών. 
 

Κι η ώρα αυτή είναι τόσο κοντά όσο δεν την φαντάζονται...


Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Στις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, σε κράτη-μέλη, που έχει μπροστά της η ΕΕ αναφέρεται το Stratfor, κάνοντας προβλέψεις για το 2017.
Στην ανάλυση επισημαίνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης όχι μόνο λόγω του ενδεχομένου επέλασης των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, αλλά και από την αύξηση της δυναμικής τους.
Παράλληλα αναφέρεται στον ρόλο της Ρωσίας, λέγοντας ότι υπογείως στηρίζει τις δυνάμεις αυτές με στόχο τη διαίρεση, αλλά και στην πίεση που ίσως αντιμετωπίσει η Πολωνία.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, το think tank δεν βλέπει εκλογές καθώς, όπως λέει, η κυβέρνηση φοβάται το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τους πιστωτές της για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά λόγω των γερμανικών εκλογών η πρόοδος που θα γίνει θα είναι μικρή.
Με την ελάφρυνση του χρέους να βρίσκεται προσωρινά εκτός τραπεζιού, η Αθήνα θα απαιτήσει
χαμηλότερους στόχους για το δημοσιονομικό πλεόνασμα και θα απορρίψει τις πρόσθετες περικοπές δαπανών.
Οι σχέσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της θα είναι τεταμένες, αλλά θα υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.
Το ενδεχόμενο παραίτησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι υπαρκτό, αν και φαντάζει απίθανο, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών είναι εξαιρετικά αβέβαιο και η κυβέρνηση δεν έχει καμία εγγύηση ότι θα παραμείνει στην εξουσία.
Οι προβλέψεις του Stratfor για το 2017 για την Ευρώπη έχουν ως εξής:
Σημειώνοντας ότι η λέξη κρίση δεν είναι κάτι νέο για την Ευρώπη το Stratfor τονίζει ότι το 2017 η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να μπει σε μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση, καθώς οι κίνδυνοι αγγίζουν τους μεγαλύτερους οικονομικούς και πολικούς παίκτες της. Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει το think tank, «θα αποτελέσει απειλή γαι το μέλλον των θεσμών που κυβερνούν την ΕΕ με τρόπο πιο βαθύ απ’ ό,τι πριν».
Οι επερχόμενοι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι για την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τονίζει το Stratfor. «Οι εθνικιστικές δυνάμεις που έχτιζαν όλα αυτά τα χρόνια θα δείξουν τις δυνάμεις τους σε Γερμανία και Γαλλία, πιθανότατα και στην Ιταλία, αν η χώρα πάει σε εκλογές νωρίτερα.
Ακόμη κι αν αποτύχουν να αναδειχθούν νικήτριες οι δυνάμεις αυτές, η δημοτικότητά τους θα καταφέρει να επηρεάσει τις αποφάσεις των ηγετών των χωρών αυτών, εντείνοντας τον πολιτικό κατακερματισμό της ΕΕ, αυξάνοντας τις απαιτήσεις για την επιστροφή κυριαρχίας στις εθνικές κυβερνήσεις και οδηγώντας τα κράτη σε ανάληψη περισσότερων μονομερών ενεργειών. Η πολιτική αβεβαιότητα σε αυτές τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ θα αυξήσει επίσης τους οικονομικούς κινδύνους, ιδίως στον τραπεζικό τομέα».
Το think tank σημειώνει παράλληλα ότι η ΕΕ, εκτός από αυτές τις προκλήσεις, θα πρέπει να ασχοληθεί και με άλλες, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αναφέρει ότι τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα θα αποτρέψουν τα κράτη της ΕΕ από την εφαρμογή των οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.
Δεν αποκλείεται, όπως σημειώνει, οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης να επιδιώξουν περιφερειακές και διμερείς συνεργασίες για να προσπαθήσουν να δείξουν στη Ρωσία ότι λειτουργούν ως ένα ενιαίο μέτωπο.
Το τι θα συμβεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, το 2017 θα επηρεάσει και ολόκληρη τη νομισματική ένωση.
Οι εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία θα δοκιμάσουν τη γαλλο-γερμανική συμμαχία, πάνω στην οποία ιδρύθηκε η ΕΕ, και η οικονομική απειλή της Ιταλίας θα επηρεάσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Εν τω μεταξύ, θα δημιουργηθεί και πάλι πολιτική ένταση μεταξύ βόρειας και νότιας Ευρώπης, καθώς οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Οσον αφορά στη Γαλλία, το Stratfor τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα καθυστερήσουν λόγω εκλογών, ενώ σημειώνει ότι οι προεδρικοί υποψήφιοι έχουν εντελώς διαφορετικές θέσεις όσον αφορά στην οικονομία. Το αποτέλεσμα των εκλογών και τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν, ακόμη και αν κερδίσουν οι πιο μετριοπαθείς, θα επηρεάσουν τις κινήσεις της νέας γαλλικής κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ενδέχεται να είναι πιο επιφυλακτική με το ελεύθερο εμπόριο, να εισαγάγει μέτρα κατά της μετανάστευσης, να πιέσει τις Βρυξέλλες να επανασχεδιάσουν τη συμφωνία για τη ζώνη Σένγκεν και για τη βελτίωση των ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης, είναι πιθανό να κριτικάρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακόμη και να φτάσει στο σημείο να απαιτήσει τον περιορισμό των ευθυνών της.
Αν οι μετριοπαθείς κερδίσουν, θα ζητήσουν από την Ευρωζώνη επιστροφή εξουσιών στα κράτη-μέλη, ενώ είναι πιθανό να πιέσουν για καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Αν κερδίσει η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, η γαλλική κυβέρνηση θα εισαγάγει μέτρα για τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων σε ολόκληρη την ΕΕ. Είναι πιθανό επίσης να σχεδιάσει δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ.
Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΕΕ. Χωρίς τη Γαλλία, ένα ιδρυτικό μέλος του οποίου η συμμαχία με τη Γερμανία αποτέλεσε τη βάση για τον σχηματισμό της Ενωσης, η διάλυσή της θα είναι πιθανόν μη αναστρέψιμη.
Στην επόμενη κρίση η ΕΕ θα κατακερματιστεί σε μικρότερες περιφερειακές ομάδες. Οι αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ θα προκαλέσουν τριγμούς στις τράπεζες του Νότου και την κατάρρευση της νομισματικής ένωσης.
Η Γερμανία, από την άλλη, τονίζει το Stratfor, θα προσπαθήσει να κρατήσει την ΕΕ ενωμένη. «Αλλά το Βερολίνο θα δυσκολευτεί». Πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, γράφει το think tank στην ανάλυσή του, δεν θα ληφθεί καμία σημαντική απόφαση για την ΕΕ. Τα αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα μεταξύ των μελών της ΕΕ θα καταστήσει, επίσης, δύσκολη συναίνεση για τη μεταρρύθμιση της Ενωσης.
Οπως τονίζει το Stratfor, δεν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις από πλευράς ΕΕ για την οικονομία. «Η Γερμανία και οι βόρειοι γείτονές της, ως συνήθως, θα είναι σε αντίθεση με τη διαχείριση των οικονομιών του νότου. Η κυβέρνηση του Βερολίνου θα παραμείνει επιφυλακτική με θέματα όπως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ή το περιθώριο χαλάρωσης των στόχων για το έλλειμμα. Η Γερμανία είναι πιθανό να έρθει σε σύγκρουση με την ΕΚΤ, για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με το Βερολίνο και τους βόριους γείτονές του να υποστηρίζουν τη λήξη του προγράμματος, με την ΕΚΤ να αντιστέκεται.
Η ασφάλεια και η μετανάστευση θα παίξουν το δικό τους ρόλου στις προεκλογικές εκστρατείες στη Γρμανία, ένα πιο διαιρεμένο κοινοβούλιο με μικρότερα κόμματα από τα αριστερά και τα δεξιά είναι πιθανό, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε τις συνομιλίες για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.
Αυτό που θα μπορούσε κατά το Stratfor να αναγκάσει τη Γερμανία να αναλάβει πιο αποφασιστικό ρόλο στην ΕΕ, θα ήταν μια νίκη των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων στη Γαλλία ή την Ιταλία. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, το Βερολίνο θα προσπαθήσει να διατηρήσει την Ενωση και να έρθουν σε συμφωνία με τις νέες αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις. Θα κάνει όμως σχέδια και με τους περιφερειακούς συμμάχους της για το ενδεχόμενο η ΕΕ και η Ευρωζώνη να αποσυντεθούν.
Όσο για την Ιταλία, η πολιτική αβεβαιότητα, η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη και τα υψηλά επίπεδα χρέους θα εγείρουν και πάλι ερωτήματα για το μέλλον της τρίτης μεγαλύτερης χώρας της ευρωζώνης -και για τη νομισματική ένωση ως σύνολο. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ιταλίας θα είναι αδύναμη και οι πρόωρες εκλογές πιθανές.
Ανεξαρτήτως από το ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της χώρας, η ιταλική κυβέρνηση θα πιέσει για ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους της ΕΕ και θα ζητήσει την αλληλεγγύη από τους εταίρους της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Η κυβέρνηση της Ρώμης θα είναι επίσης έτοιμη να δράσει μονομερώς και να επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιτυχία των στόχων της.
Αν η Ιταλία πάει σε πρόωρες εκλογές, ο κίνδυνος νίκης των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων θα έβλαπτε τις ιταλικές τράπεζες, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού και δημιουργώντας πίεση στο ευρώ. Μια νίκη των ευρωσκεπτικιστών θα έθετε την Ιταλία σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρώτη αντίδραση από τη Γερμανία και τα όργανα της ΕΕ θα ήταν να πείσουν την νέα κυβέρνηση της Ρώμης να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση από το ευρώ. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν δύσκολο να αποφευχθεί. Το 201, ως εκ τούτου, η Ιταλία θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το ευρώ.
Η Ολλανδία τώρα, μία από τις πλουσιότερες χώρες της ευρωζώνης και ένας σημαντικός παίκτης στη Βόρεια Ευρώπη, θα πραγματοποιήσει γενικές εκλογές το Μάρτιο. Όπως και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, οι ευρωσκεπτικιστικές και αντι-μεταναστευτικές δυνάμεις θα παίξουν και εκεί το ρόλο τους και θα δείξουν το κατά πόσο η δυσαρέσκεια με το status quo είναι μεγάλη. Ακόμη και στην περίπτωση που οι ευρωσκεπτικιστές δεν μπουν στη βουλή, η επιρροή τους θα αναγκάσει την ολλανδική κυβέρνηση να γίνεται όλο και επικριτική με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αντισταθεί στα σχέδια για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της ΕΕ και να θα μπει στο λόμπι των χωρών του Βορρά που κριτικάρουν το Νότο.
Αν οι εξελίξεις στη Γαλλία και την Ιταλία να επιφέρει την κατάρρευση της ευρωζώνης, η Ολλανδία θα αντιδράσει συνεχίζοντας τη συνεργασία με τη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Ισπανίας, από την άλλη, θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση για να μπορέσει να περάσει διάφορα νομοσχέδια. Αυτό θα οδηγήσει σε μια πολύπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα αυξήσει την πίεση για κατάργηση κάποιων από τις μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Η Καταλονία θα συνεχίσει να πιέζει για την ανεξαρτησία της και θα αμφισβητεί την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα την αγνοεί εξ ολοκλήρου σε άλλες θα διαπραγματεύεται μαζί της. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της Μαδρίτης δεν θα επιτρέψει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ωστόσο, η τελευταία δεν θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της. Το Stratfor πάντως εκτιμά, ότι παρά τις πιέσεις, το 2017 η Καταλονία δεν θα θα κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της.
Ρήγματα στο εσωτερικό της Ευρώπης
Οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης θα προσπαθήσουν να προστατέψουν τους εαυτούς τους από αυτό που λέγεται ρωσική επιθετικότητα -και από την αβεβαιότητα που περιβάλλει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Αυτή που θα επιβαρυνθεί θα είναι η Πολωνία η οποία θα προσπαθήσει να ενισχύσει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τους γείτονές της.
Θα υποστηρίξει, επίσης, την κυβέρνηση της Ουκρανίας, πολιτικά και οικονομικά και πιέσει τη Δύση (τα μέλη της ΕΕ πέραν των ανατολικών) να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι στη Μόσχα υποστηρίζοντας τη συνέχιση των κυρώσεων, την αύξηση των στρατιωτικών δαπανώ, την υποστήριξη της Ουκρανίας και άλλα (κάτι το οποίο είναι πιθανό να κάνουν τα κράτη της Βαλτικής και η Σουηδία).
Αβέβαιοι αν το σύμφωνο της Βαρσοβίας θα στηριχθεί από την κυβέρνηση Τραμπ, η Πολωνία θα εξακολουθήσει τις καλές σχέσεις με το Λευκό Οίκο, καθώς υπερασπίζεται μια μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Οι χώρες της ευρύτερης περιοχής μπορεί ακόμη να δεσμευτούν στη δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την άμυνα.
Φυσικά, όλες οι χώρες δεν θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο σε αυτό το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον. Η Ουγγαρία ή η Σλοβακία, για παράδειγμα, θα προτιμήσουν να είναι πιο χαλαρές απέναντι στη Ρωσία και θα είναι πιο συγκρατημένες στη λήψη προληπτικών μέτρων.
Εντωμεταξύ, οι προσπάθειες της Μόσχας για εκμετάλλευση της διαίρεσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοιχειώσει τις γερμανο-ρωσικές σχέσεις. Η Γερμανία θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά θα αντιμετωπίσει αντίσταση από κάποια μέλη της ΕΕ, τα οποία μάλλον θα άρουν τις κυρώσεις για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα. Η Γερμανία θα υπερασπιστεί επίσης τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ως έναν τρόπο για να ασχοληθεί με την αβεβαιότητα σχετικά με το ΝΑΤΟ και η Ρωσία. Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία πολιτικά και οικονομικά, αλλά όχι στρατιωτικά.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί τη διαίρεση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας τα ευρωσκεπτικιστικά πολιτικά κόμματα σε όλη την ήπειρο και επιδιώκοντας τη συνεργασία με τις φιλικότερες κυβερνήσεις στην ΕΕ. Ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστρία, θα υποστηρίξουν τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, δίνοντας τη Μόσχα μια καλύτερη ευκαιρία για να σπάσει το μπλοκ των κυρώσεων. Ετσι, η χαλάρωση την κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας είναι πιθανές.
Διακοπή της μετανάστευσης στην πηγή της
Για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές θα πρέπει μια σειρά από κράτη της ΕΕ να κάνουν ορισμένα πράγματα. Στη δίοδο της Κεντρικής Μεσογείου, οι Βρυξέλλες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους μετανάστες να φεύγουν από την Αφρική, μέσω της συνεργασίας τους με τις χώρες καταγωγής τους και σε συνεργασία με τα πρωτογενή κράτη διέλευσης. Αλλά η δυσκολία στην πραγματικότητα στη διακοπή των δρομολογίων από την Αφρική και η απουσία βιώσιμης κυβέρνησης στη Λιβύη θα περιορίσει τις ικανότητες της ΕΕ να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές μέσω της Μεσογείου.
Στην οδό Κεντρικής Μεσογείου, οι Βρυξέλλες θα προσπαθήσουν να σταματήσουν οι μετανάστες να φύγουν από την Αφρική μέσω της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής τους και σε συνεργασία με τις πρωτογενείς κράτη διέλευσης. Αλλά η δυσκολία στην πραγματικότητα διακοπή δρομολογίων αφρικανική μετανάστευση και η απουσία οποιασδήποτε βιώσιμης κυβέρνησης στη Λιβύη θα περιορίσει την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τη ροή των λαών μέσω της Μεσογείου.
Στην ανατολική Μεσόγειο η ΕΕ θα διατηρήσει ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας με την Τουρκία, παρά τις πολιτικές διαφορές της με την Αγκυρα. Οι εκλογές στην ΕΕ και οι εσωτερικές διαιρέσεις, ωστόσο, θα αποτρέψουν την ΕΕ από το να ενδώσει σε πολλές από τις απαιτήσεις της Τουρκίας, ιδίως σε εκείνη για την ελεύθερη βίζα. Ενα μικρό παράθυρο για το θέμα θα ανοίξει στους πρώτους μήνες του έτους, αλλά αν δεν σημειωθεί πρόοδος πριν την έναρξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε χώρες της ΕΕ (το Μάρτιο στην Ολλανδία), το θέμα θα πάει στην παράταση. Οι συμφωνίες για λιγότερο αμφιλεγόμενα θέματα, όπως το εμπόριο και τα χρήματα θα εγκριθούν ευκολότερα.
Εχοντας επίγνωση του πόσο αναξιόπιστοι είναι οι εξωτερικοί εταίροι τους, τα μέλη της ΕΕ θα προσπαθήσουν να προστατέψουν τους εαυτούς τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα συνεχίσουν να σκληραίνουν τους εθνικούς μεταναστευτικούς νόμους και να αυξάνουν τις απελάσεις, για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες να πηγαίνουν σε αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, αλλά πάντα θα υπάρχει μια συζήτηση για την αποτυχία των Βρυξελλών να αναπτύξει μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική.
Κατηγορία Πολιτική
 
Σήμερα οι δυνάμεις των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που έχουν συνασπιστεί με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), των Κούρδων της Ροζάβα, όπως ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ουσιαστικό περιεχόμενο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, πάντως ο χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα παρουσιάζει την περιοχή ολόκληρης της Βόρειας Συρίας, συπεριλαμβανομένης και εκείνης που κατέχει ο τουρκικός στρατός, στα πλαίσια της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.

Πάντως είναι γνωστό ότι έχει συγκροτηθεί η Στρατιωτική Επιτροπή αλλά και η Τοπική Πολιτική Επιτροπή της πολιορκούμενης από τους Τούρκους Αλ Μπαμπ, η οποίες λειτουργούν στα πλαίσια των αντίστοιχων Επιτροπών της Μένπετζ/Ιεράπολης, όπου αντιπροσωπεύονται όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην κάθε περιοχή.
Κατηγορία Πολιτική
 
Όλα τα πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί και οι βουλευτές Η Βουλή  δημοσιοποίησε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των τελευταίων δύο ετών όλων των βουλευτών.
 
Δείτε την παρακάτω λίστα όπως την επεξεργάστηκε το newsit
Βουλευτές - Υπουργοί -
 
 
 
 
 

ΕπώνυμοΌνομαΔήλωση
Αβραμίδης Γαβριήλ Δήλωση
Αβραμόπουλος Δημήτριος Δήλωση
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη Δήλωση
Αγάτσα Αριάδνη Δήλωση
Αηδόνης Χρήστος Δήλωση
Αθανασιάδης Αλέξανδρος Δήλωση
Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος) Δήλωση
Αθανασίου Χαράλαμπος Δήλωση
Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος Δήλωση
Αϊβατίδης Ιωάννης Δήλωση
Ακριώτης Γεώργιος Δήλωση
Αλεξανδρίδου Βασιλική Δήλωση
Αλεξιάδης Τρύφων Δήλωση
Αλεξόπουλος Απόστολος Δήλωση
Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης Δήλωση
Αλευράς Αθανάσιος Δήλωση
Αλιβιζάτος Πέτρος - Παύλος Δήλωση
Αμανατίδης Ιωάννης Δήλωση
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα) Δήλωση
Αμοιρίδης Ιωάννης Δήλωση
Αμυράς Γεώργιος Δήλωση
Αναγνωστάκης Δημήτριος Δήλωση
Αναγνωστόπουλος Γεώργιος Δήλωση
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία) Δήλωση
Αναστασιάδης Σάββας Δήλωση
Ανατολάκης Γεώργιος Δήλωση
Ανδριανός Ιωάννης Δήλωση
Ανδρουλάκης Δημήτριος Δήλωση
Ανδρουλάκης Νικόλαος Δήλωση
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης Δήλωση
Αντωνάκου Σταυρούλα Δήλωση
Αντώναρος Ευάγγελος Δήλωση
Αντωνιάδης Ιωάννης Δήλωση
Αντωνίου Χρήστος Δήλωση
Αντωνίου Μαρία Δήλωση
Αντωνίου Τόνια Δήλωση
Αντωνοπούλου Ουρανία Δήλωση
Αποστολάκη Ελένη - Μαρία Δήλωση
Αποστολάκος Γρηγόριος Δήλωση
Αποστολάτος Βαΐτσης (Βαης) Δήλωση
Αποστολίδης Παύλος Δήλωση
Αποστόλου Ευάγγελος Δήλωση
Αραμπατζή Φωτεινή Δήλωση
Αράπογλου Χρυσή Δήλωση
Αραχωβίτης Σταύρος Δήλωση
Αρβανίτης-Αβράμης Μιχαήλ Δήλωση
Αρβανιτίδης Γεώργιος Δήλωση
Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Αργύρης Ευάγγελος Δήλωση
Αργυρός Αντώνιος Δήλωση
Αρσένης Κρίτων-Ηλίας Δήλωση
Ασημακοπούλου Άννα - Μισέλ Δήλωση
Ασπραδάκης Παντελεήμων Δήλωση
Αττικιουζέλ Άλκηστις-Σεβαστή Δήλωση
Αυγενάκης Ελευθέριος Δήλωση
Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα Δήλωση
Αυλωνίτου Ελένη Δήλωση
Αχμέτ Ιλχάν Δήλωση
Βαγενά Άννα Δήλωση
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια) Δήλωση
Βαγιωνάς Γεώργιος Δήλωση
Βάκη Φωτεινή Δήλωση
Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια Δήλωση
Βαλυράκης Ιωσήφ Δήλωση
Βαμβακά Ευγενία (Τζένη) Δήλωση
Βαρβαρίγος Δημήτριος Δήλωση
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης Δήλωση
Βαρδάκης Σωκράτης Δήλωση
Βαρδαλής Αθανάσιος Δήλωση
Βαρδίκος Πυθαγόρας Δήλωση
Βαρεμένος Γεώργιος Δήλωση
Βαρουφάκης Ιωάννης Δήλωση
Βαρτζόπουλος Δημήτριος Δήλωση
Βελόπουλος Κυριάκος Δήλωση
Βενιζέλος Ευάγγελος Δήλωση
Βερναρδάκης Χριστόφορος Δήλωση
Βερνίκος Γεώργιος Δήλωση
Βεσυρόπουλος Απόστολος Δήλωση
Βέττας Δημήτριος Δήλωση
Βιρβιδάκης Κυριάκος Δήλωση
Βίτσας Δημήτριος Δήλωση
Βλάσης Κωνσταντίνος Δήλωση
Βλατής Ιωάννης Δήλωση
Βλάχβεης Μενέλαος Δήλωση
Βλαχογιάννης Ηλίας Δήλωση
Βλάχος Γεώργιος Δήλωση
Βλάχου Σωτηρία Δήλωση
Βογιατζής Παύλος Δήλωση
Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα) Δήλωση
Βολουδάκης Μανούσος-Κωνσταντίνος Δήλωση
Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) Δήλωση
Βούγιας Σπυρίδων Δήλωση
Βουδούρης Οδυσσέας-Νίκος Δήλωση
Βούλτεψη Σοφία Δήλωση
Βούρος Ιωάννης Δήλωση
Βούτσης Νικόλαος Δήλωση
Βράντζα Παναγιώτα Δήλωση
Βρεττός Κων/νος Δήλωση
Βρούτσης Ιωάννης Δήλωση
Γαβρόγλου Κωνσταντίνος Δήλωση
Γαϊτάνη Ιωάννα Δήλωση
Γάκης Δημήτριος Δήλωση
Γαλέος Γεώργιος Δήλωση
Γαληνός Σπυρίδων Δήλωση
Γείτονας Κων/νος Δήλωση
Γελαλής Δημήτριος Δήλωση
Γενηματά Φωτεινή (Φώφη) Δήλωση
Γεννιά Γεωργία Δήλωση
Γερανίδης Βασίλειος Δήλωση
Γεραρής Χρήστος Δήλωση
Γερασιμίδου Ελένη Δήλωση
Γερμανίδης Αθανάσιος Δήλωση
Γερμενής Γεώργιος Δήλωση
Γεροβασίλη Όλγα Δήλωση
Γεροντόπουλος Κυριάκος Δήλωση
Γερουλάνος Παύλος Δήλωση
Γεωργαντάς Γεώργιος Δήλωση
Γεωργιάδης Μάριος Δήλωση
Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις Δήλωση
Γεωργίου Γεώργιος Δήλωση
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη) Δήλωση
Γιάγκος Ιωάννης Δήλωση
Γιακουμάτος Γεράσιμος Δήλωση
Γιαννακά Σοφία Δήλωση
Γιαννακάκη Μαρία Δήλωση
Γιαννάκης Μιχαήλ Δήλωση
Γιαννάκης Στέργιος Δήλωση
Γιαννακίδης Ευστάθιος Δήλωση
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια) Δήλωση
Γιαννάκου Μαριορή (Μαριέττα) Δήλωση
Γιαννίτσης Αναστάσιος Δήλωση
Γιαννόπουλος Αθανάσιος Δήλωση
Γιαταγάνα Χρυσούλα-Μαρία Δήλωση
Γικόνογλου Αθανάσιος Δήλωση
Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Γιόγιακας Βασίλειος Δήλωση
Γιουματζίδης Βασίλειος Δήλωση
Γκαρά Αναστασία (Νατάσα) Δήλωση
Γκερέκου Αγγελική (Άντζελα) Δήλωση
Γκίκας Στέφανος Δήλωση
Γκικόπουλος Γεώργιος Δήλωση
Γκιόκας Ιωάννης Δήλωση
Γκιόλας Ιωάννης Δήλωση
Γκιουλέκας Κων/νος Δήλωση
Γκόκας Χρήστος Δήλωση
Γκόλιας Ιωάννης Δήλωση
Γλέζος Εμμανουήλ Δήλωση
Γραικός Φώτιος Δήλωση
Γραμματικάκης Γεώργιος Δήλωση
Γρέγος Αντώνιος Δήλωση
Γρηγοράκος Λεωνίδας Δήλωση
Γρηγόρης Σταύρος Δήλωση
Δαβάκης Αθανάσιος Δήλωση
Δαμαβολίτης Κωστής (Κωνσταντίνος) Δήλωση
Δαμιανάκης Ευτύχιος Δήλωση
Δανέλλης Σπυρίδων Δήλωση
Δέδες Ιωάννης Δήλωση
Δεικτάκης Γεώργιος Δήλωση
Δελημήτρος Κωνσταντίνος Δήλωση
Δελής Ιωάννης Δήλωση
Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος Δήλωση
Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Δήλωση
Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) Δήλωση
Δημαράς Γεώργιος Δήλωση
Δημαράς Ιωάννης Δήλωση
Δήμας Πύρρος Δήλωση
Δήμας Σταύρος Δήλωση
Δήμας Χρίστος Δήλωση
Δημητριάδης Δημήτριος Δήλωση
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) Δήλωση
Δημόπουλος Μελέτιος - Αθανάσιος Δήλωση
Δημοσχάκης Αναστάσιος (Τάσος) Δήλωση
Διακάκη Μαρία Δήλωση
Διαμαντίδης Ιωάννης Δήλωση
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος Δήλωση
Διαμαντοπούλου ΄Αννα Δήλωση
Διώτη Ηρώ Δήλωση
Δόλλης Δημήτριος Δήλωση
Δουζίνας Κωνσταντίνος Δήλωση
Δούρου Ειρήνη (Ρένα) Δήλωση
Δραγασάκης Ιωάννης Δήλωση
Δριβελέγκας Ιωάννης Δήλωση
Δρίτσας Θεόδωρος Δήλωση
Δριτσέλη Παναγιώτα Δήλωση
Δρούτσας Δημήτρης Δήλωση
Ελευσινιώτης Δημήτριος Δήλωση
Εμινίδης Σάββας Δήλωση
Εμμανουηλίδης Δημήτριος Δήλωση
Έξαρχος Βασίλης Δήλωση
Επιτήδειος Γεώργιος Δήλωση
Ευθυμίου Πέτρος Δήλωση
Ζαγοράκης Θεόδωρος Δήλωση
Ζανιάς Γεώργιος Δήλωση
Ζάννας Ζήσης Δήλωση
Ζαριανόπουλος Σωτήριος Δήλωση
Ζαρούλια Ελένη Δήλωση
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος Δήλωση
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν Δήλωση
Ζερδελής Ιωάννης Δήλωση
Ζήση Ροδούλα Δήλωση
Ζησιμόπουλος Πολύβιος Δήλωση
Ζιώγας Ιωάννης Δήλωση
Ζούνη Παναγιώτα (Πέμη) Δήλωση
Ζουράρης Κωνσταντίνος Δήλωση
Ζώης Χρήστος Δήλωση
Ζωίδης Νικόλαος Δήλωση
Ηγουμενίδης Νικόλαος Δήλωση
Ηλιόπουλος Παναγιώτης Δήλωση
Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής Δήλωση
Θάνου - Χριστοφίλου Βασιλική Δήλωση
Θελερίτη Μαρία Δήλωση
Θεοδωράκης Σταύρος Δήλωση
Θεοδωρίδης Ηλίας Δήλωση
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη Δήλωση
Θεοφύλακτος Ιωάννης Δήλωση
Θεοχάρη Μαρία Δήλωση
Θεοχάρης Θεοχάρης (Χάρης) Δήλωση
Θεοχαρίδης Μιχαήλ Δήλωση
Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος Δήλωση
Θεωνάς Ιωάννης Δήλωση
Θηβαίος Νικόλαος Δήλωση
Θραψανιώτης Εμμανουήλ Δήλωση
Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια) Δήλωση
Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα) Δήλωση
Ιγγλέζη Αικατερίνη Δήλωση
Ιγνατιάδης Θεόδωρος Δήλωση
Ιωαννίδης Ηλίας Δήλωση
Ιωαννίδης Ιωάννης Δήλωση
Καβαδέλλας Δημήτριος Δήλωση
Καββαδάς Αθανάσιος Δήλωση
Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα) Δήλωση
Καζάκος Κωνσταντίνος Δήλωση
Καϊλή Ευδοξία (Εύα) Δήλωση
Καϊσάς Γεώργιος Δήλωση
Κακλαμάνης Απόστολος Δήλωση
Κακλαμάνης Νικήτας Δήλωση
Καλαντζής Γεώργιος Δήλωση
Καλαντίδου Σοφία Δήλωση
Καλαποθαράκος Χρήστος Δήλωση
Καλαφάτης Σταύρος Δήλωση
Καλογερή Αγνή Δήλωση
Καλογιάννης Σταύρος Δήλωση
Καματερός Ηλίας Δήλωση
Καμμένος Δημήτριος Δήλωση
Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος) Δήλωση
Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Δήλωση
Κανελλοπούλου Μαρία Δήλωση
Καντερές Νικόλαος Δήλωση
Καπερνάρος Βασίλειος Δήλωση
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν Δήλωση
Καραγιάννης Ιωάννης Δήλωση
Καραγιαννίδης Χρήστος Δήλωση
Καραγκούνης Κωνσταντίνος Δήλωση
Καραθανασόπουλος Νικόλαος Δήλωση
Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη) Δήλωση
Καρακώστας Ευάγγελος Δήλωση
Καραμανλή Άννα Δήλωση
Καραμανλής Κωνσταντίνος Δήλωση
Καραμανλής Κωνσταντίνος Δήλωση
Καράμπελας Ιωάννης Δήλωση
Καράμπελας Παναγιώτης Δήλωση
Καρανάσιος Ευθύμιος Δήλωση
Καραναστάσης Απόστολος Δήλωση
Καρανίκας Ηλίας Δήλωση
Καράογλου Θεόδωρος Δήλωση
Καραπαναγιώτη Τατιάνα Δήλωση
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω) Δήλωση
Καρασμάνης Γεώργιος Δήλωση
Καρατζαφέρης Γεώργιος Δήλωση
Καρκατσούλης Παναγιώτης Δήλωση
Κάρμαντζης Σταμάτιος Δήλωση
Καρράς Γεώργιος - Δημήτριος Δήλωση
Καρτάλης Κωνσταντίνος Δήλωση
Καρύδης Δημήτριος Δήλωση
Καρυπίδης Αναστάσιος Δήλωση
Καρχιμάκης Μιχαήλ Δήλωση
Κασαπίδης Γεώργιος Δήλωση
Κασιδιάρης Ηλίας Δήλωση
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα) Δήλωση
Κασσάρας Γεώργιος Δήλωση
Κασσής Μιχαήλ Δήλωση
Καστανίδης Χαράλαμπος Δήλωση
Καστόρης Αστέριος Δήλωση
Κάτανας Χαρίσιος Δήλωση
Κατριβάνου Βασιλική Δήλωση
Κατρίνης Μιχαήλ Δήλωση
Κατρούγκαλος Γεώργιος Δήλωση
Κατσανιώτης Ανδρέας Δήλωση
Κατσαρού Άννα Δήλωση
Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Δήλωση
Κατσέλη Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Δήλωση
Κάτσης Μάριος Δήλωση
Κατσιαντώνης Γεώργιος Δήλωση
Κατσίκης Κωνσταντίνος Δήλωση
Κατσούρας Χρήστος Δήλωση
Κατσώτης Χρήστος Δήλωση
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) Δήλωση
Καψής Παντελεήμων Δήλωση
Κεγκέρογλου Βασίλειος Δήλωση
Κεδίκογλου Συμεών Δήλωση
Κεδίκογλου Συμεών (Σίμος) Δήλωση
Κέλλας Χρήστος Δήλωση
Κεραμέως Νίκη Δήλωση
Κεφαλίδου Χαρούλα (Χαρά) Δήλωση
Κεφαλογιάννη Όλγα Δήλωση
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ Δήλωση
Κεφαλογιάννης Ιωάννης Δήλωση
Κιάου Αγγελική-Ευφροσύνη Δήλωση
Κικίλιας Βασίλειος Δήλωση
Κιλτίδης Κωνσταντίνος Δήλωση
Κίττας Χρήστος Δήλωση
Κλαυδιανού Μαρία Δήλωση
Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος Δήλωση
Κοδέλας Δημήτριος Δήλωση
Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα Δήλωση
Κόκκαλης Βασίλειος Δήλωση
Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία Δήλωση
Κόλλιας Κωνσταντίνος Δήλωση
Κολοκοτρώνης Άγγελος Δήλωση
Κόνσολας Εμμανουήλ (Μάνος) Δήλωση
Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Δήλωση
Κοντογιάννης Γεώργιος Δήλωση
Κοντονής Χαράλαμπος-Σταύρος Δήλωση
Κοντός Αλέξανδρος Δήλωση
Κοππά Μαρία-Ελένη Δήλωση
Κοραντής Ιωάννης Δήλωση
Κοτζιάς Νικόλαος Δήλωση
Κούβελα Φωτεινή Δήλωση
Κουβέλης Σπυρίδων Δήλωση
Κουβέλης Φώτιος - Φανούριος Δήλωση
Κούζηλος Νικόλαος Δήλωση
Κουίκ Τέρενς - Σπένσερ - Νικόλαος Δήλωση
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Δήλωση
Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις) Δήλωση
Κουκούτσης Δημήτριος Δήλωση
Κούλογλου Στυλιανός Δήλωση
Κουμουτσάκος Γεώργιος Δήλωση
Κούνεβα Κωνσταντίνα Δήλωση
Κουντουρά Έλενα Δήλωση
Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος) Δήλωση
Κουράκος Ιωάννης Δήλωση
Κουρεμπές Θεοφάνης (Φάνης) Δήλωση
Κούρκουλας Δημήτριος Δήλωση
Κουρουμπλής Παναγιώτης Δήλωση
Κουρουπάκη Ευαγγελία Δήλωση
Κουσελάς Δημήτρης Δήλωση
Κουτμερίδης Ευστάθιος Δήλωση
Κουτρουμάνης Γεώργιος Δήλωση
Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Κουτσούκος Γιάννης Δήλωση
Κουτσούμπας Ανδρέας Δήλωση
Κουτσούμπας Δημήτριος Δήλωση
Κοψαχείλης Τιμολέων Δήλωση
Κράτσα Ρόδη Δήλωση
Κρεμαστινός Δημήτριος Δήλωση
Κριτσωτάκης Μιχαήλ Δήλωση
Κυριαζίδης Δημήτριος Δήλωση
Κυριακάκης Βασίλειος Δήλωση
Κυριακοπούλου Μαρία Δήλωση
Κυρίτση Αγλαϊα Δήλωση
Κυρίτσης Γεώργιος Δήλωση
Κυρίτσης Γεώργιος Δήλωση
Κύρκος Μιλτιάδης Δήλωση
Κύρτσος Γεώργιος Δήλωση
Κωνσταντινέας Πέτρος Δήλωση
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Δήλωση
Κωνσταντινίδης Θεοδόσιος Δήλωση
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας Δήλωση
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Δήλωση
Κωνσταντόπουλος Δημήτριος Δήλωση
Κωνσταντοπούλου Ζωή Δήλωση
Κωστοπαναγιώτου Ηλίας Δήλωση
Κώτσιας Θωμάς Δήλωση
Λαγός Ιωάννης Δήλωση
Λαζαρίδης Γεώργιος Δήλωση
Λαζαρίδης Χρύσανθος Δήλωση
Λαμπρόπουλος Ιωάννης Δήλωση
Λαμπρούλης Γεώργιος Δήλωση
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος Δήλωση
Λάππας Σπυρίδωνας Δήλωση
Λαφαζάνης Αργύριος Δήλωση
Λαφαζάνης Παναγιώτης Δήλωση
Λέβα Βασιλική Δήλωση
Λεβέντης Αθανάσιος Δήλωση
Λεβέντης Βασίλειος Δήλωση
Λέγκας Νικόλαος Δήλωση
Λεονταρίδης Θεόφιλος Δήλωση
Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) Δήλωση
Λιάνης Γεώργιος Δήλωση
Λιβανίου Ζωή Δήλωση
Λιβιεράτος Ευάγγελος Δήλωση
Λιντζέρης Δημήτριος Δήλωση
Λοβέρδος Ανδρέας Δήλωση
Λυκούδης Σπυρίδων Δήλωση
Λυκουρέντζος Ανδρέας Δήλωση
Λυμπεράκη Αντιγόνη Δήλωση
Μαγκούφης Χρήστος Δήλωση
Μαγκριώτης Ιωάννης Δήλωση
Μακαρονας Γρηγόριος Δήλωση
Μακρή Ζωή (Ζέττα) Δήλωση
Μακρή Ραχήλ Δήλωση
Μακρή - Θεοδώρου Ελένη Δήλωση
Μακρυδημήτρης Αντώνιος Δήλωση
Μακρυπίδης Ανδρέας Δήλωση
Μανδρέκα Ασπασία Δήλωση
Μάνη - Παπαδημητρίου Άννα Δήλωση
Μανιάτης Ιωάννης Δήλωση
Μανιός Νικόλαος Δήλωση
Μανιτάκης Αντώνιος Δήλωση
Μαντάς Χρήστος Δήλωση
Μάντατζη Τσετίν Δήλωση
Μανωλάκης 'Αγγελος Δήλωση
Μανωλάκου Διαμάντω Δήλωση
Μαραβέγιας Ναπολέοντας Δήλωση
Μαργέλης Σπυροπάνος Δήλωση
Μάρδας Δημήτριος Δήλωση
Μαριάς Επαμεινώνδας (Νότης) Δήλωση
Μαρίνος Ανδρέας Δήλωση
Μαρίνος Γεώργιος Δήλωση
Μαρκάκης Παύλος Δήλωση
Μαρκογιαννάκης Χρήστος Δήλωση
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Μάρκου Αικατερίνη Δήλωση
Μαρτίνου Γεωργία Δήλωση
Ματθαιόπουλος Αρτέμιος Δήλωση
Μαυραγάνης Γεώργιος Δήλωση
Μαυραγάνης Νικόλαος Δήλωση
Μαυρίκος Γεώργιος Δήλωση
Μαυρωτάς Γεώργιος Δήλωση
Μεγαλομύστακας Αναστάσιος Δήλωση
Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα Δήλωση
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος Δήλωση
Μεϊμαράκης Ευάγγελος - Βασίλειος Δήλωση
Μελάς Δημήτριος Δήλωση
Μελάς Παναγιώτης Δήλωση
Μερεντίτη Αθανασία Δήλωση
Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης) Δήλωση
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος Δήλωση
Μητρόπουλος Αλέξιος Δήλωση
Μητσοτάκης Κυριάκος Δήλωση
Μιχαηλίδης Ανδρέας Δήλωση
Μιχαλάκης Νικόλαος Δήλωση
Μιχαλολιάκος Νικόλαος Δήλωση
Μιχελάκης Ιωάννης Δήλωση
Μιχελής Αθανάσιος Δήλωση
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης Δήλωση
Μίχος Λάμπρος Δήλωση
Μίχος Νικόλαος Δήλωση
Μίχου Μαρία Δήλωση
Μολυβιάτης Πέτρος Δήλωση
Μορφίδης Κωνσταντίνος Δήλωση
Μορωνης Ξενοφών(Ροδόλφος) Δήλωση
Μόσιαλος Ηλίας Δήλωση
Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας Δήλωση
Μουζάλας Ιωάννης Δήλωση
Μουλόπουλος Βασίλειος Δήλωση
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής Δήλωση
Μουρμούρας Ιωάννης Δήλωση
Μουσουρούλης Κωνσταντίνος Δήλωση
Μουστάκας Δημήτριος Δήλωση
Μουσταφά Μουσταφά Δήλωση
Μουτσινάς Παρίσης (Πάρις) Δήλωση
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Δήλωση
Μπαλαούρας Γεράσιμος Δήλωση
Μπαλάφας Ιωάννης Δήλωση
Μπαλλής Συμεών Δήλωση
Μπαλτάς Αριστείδης-Νικόλαος-Δημήτριος Δήλωση
Μπαλωμενάκης Αντώνης Δήλωση
Μπαμπινιώτης Γεώργιος Δήλωση
Μπαξεβανάκης Δημήτριος Δήλωση
Μπαργιώτας Κωνσταντίνος Δήλωση
Μπάρκας Κωνσταντίνος Δήλωση
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος Δήλωση
Μπασιάκος Ευάγγελος Δήλωση
Μπατζελή Κατερίνα Δήλωση
Μπατσαρά Γεωργία Δήλωση
Μπγιαλας Χρήστος Δήλωση
Μπεγλίτης Παναγιώτης Δήλωση
Μπέζας Αντώνιος Δήλωση
Μπεκίρης Μιχαήλ Δήλωση
Μπεντενιώτης Εμμανουήλ Δήλωση
Μπόλαρη Μαρία Δήλωση
Μπόλαρης Μάρκος Δήλωση
Μπουκώρος Χρήστος Δήλωση
Μπούρας Αθανάσιος Δήλωση
Μπριάνης Δημήτριος Δήλωση
Μωραϊτάκης Αλέξανδρος Δήλωση
Μωραϊτης Αθανάσιος (Θάνος) Δήλωση
Μωραΐτης Νικόλαος Δήλωση
Νάνος Απόστολος Δήλωση
Νεράντζης Αναστάσιος Δήλωση
Νικητιάδης Γεώργιος Δήλωση
Νικολαϊδου Βαρβάρα (Βέρα) Δήλωση
Νικολόπουλος Νικόλαος Δήλωση
Νικολούδης Παναγιώτης Δήλωση
Νιώτης Γρηγόριος Δήλωση
Νταβλούρος Αθανάσιος Δήλωση
Νταβρής Γεώργιος Δήλωση
Νταλάρα Άννα Δήλωση
Ντζιμανης Γεώργιος Δήλωση
Ντινόπουλος Αργύρης Δήλωση
Ντόλιος Γεώργιος Δήλωση
Ντουκάκης Μανούσος Δήλωση
Ξανθός Ανδρέας Δήλωση
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα Δήλωση
Ξηροτύρη - Αικατερινάρη Ασημίνα Δήλωση
Ξουλίδου Σταυρούλα Δήλωση
Ξυδάκης Νικόλαος Δήλωση
Ξυνίδης Σωκράτης Δήλωση
Όθωνας Εμμανουήλ Δήλωση
Οικονόμου Αθανάσιος Δήλωση
Οικονόμου Βασίλειος Δήλωση
Οικονόμου Ελευθέριος Δήλωση
Οικονόμου Παντελής Δήλωση
Ορφανός Γεώργιος Δήλωση
Ορφανός Νικόλαος Δήλωση
Ουζουνίδης Μαρίνος Δήλωση
Ουζουνίδου Ευγενία Δήλωση
Ουρσουζίδης Γεώργιος Δήλωση
Πάγκαλος Θεόδωρος Δήλωση
Παλλης Γεώργιος Δήλωση
Παναγιώταρος Ηλίας Δήλωση
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος Δήλωση
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Πάνος) Δήλωση
Παναγούλης Ευστάθιος (Στάθης) Δήλωση
Παναρίτη Ελένη (Έλενα) Δήλωση
Πανούσης Ιωάννης Δήλωση
Πάντζας Γεώργιος Δήλωση
Παντούλας Μιχαήλ Δήλωση
Παπαγγελόπουλος Δημήτρης Δήλωση
Παπαγεωργίου Αθανάσιος Δήλωση
Παπαγεωργίου Ασημάκης Δήλωση
Παπαγεωργόπουλος Ελευθέριος Δήλωση
Παπαδάκης Κωνσταντίνος Δήλωση
Παπαδημητρίου Γεσθημανή (Μάνια) Δήλωση
Παπαδημητρίου Ελισάβετ (Έλσα) Δήλωση
Παπαδήμος Λουκάς Δήλωση
Παπαδημούλης Δημήτριος Δήλωση
Παπαδόπουλος Νικόλαος Δήλωση
Παπαδόπουλος Χριστόφορος Δήλωση
Παπαδόπουλος Αθανάσιος Δήλωση
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης) Δήλωση
Παπαδόπουλος Μιχάλης Δήλωση
Παπαηλίου Γεώργιος Δήλωση
Παπαθανάση Αφροδίτη Δήλωση
Παπαθανασίου Ιωάννης Δήλωση
Παπαθεοδώρου Θεόδωρος Δήλωση
Παπαϊωάννου Μιλτιάδης Δήλωση
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος Δήλωση
Παπακωνσταντίνου Νικόλαος Δήλωση
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αικατερίνη Δήλωση
Παπαμανώλης Γεώργιος Δήλωση
Παπανάτσιου Αικατερίνη Δήλωση
Παπανδρέου Βάσω Δήλωση
Παπανδρέου Γεώργιος Δήλωση
Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία Δήλωση
Παπανικολάου Γεώργιος Δήλωση
Παπαρήγα Αλεξάνδρα Δήλωση
Παπασιώζος Κωνσταντίνος Δήλωση
Παπαστάμκος Γεώργιος Δήλωση
Παπαφιλίππου Γεώργιος Δήλωση
Παπαχρήστος Ευάγγελος Δήλωση
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος Δήλωση
Παπουτσής Δημήτριος Δήλωση
Παπουτσής Χρήστος Δήλωση
Παππάς Νικόλαος Δήλωση
Παππάς Χρήστος Δήλωση
Παρασκευόπουλος Νικόλαος Δήλωση
Παραστατίδης Θεόδωρος Δήλωση
Παρασύρης Φραγκίσκος Δήλωση
Πασχαλίδης Ιωάννης Δήλωση
Πατριανάκου Φεβρωνία Δήλωση
Παυλίδης Κωνσταντίνος Δήλωση
Παυλόπουλος Προκόπιος Δήλωση
Παφίλης Αθανάσιος Δήλωση
Πελεγρίνης Θεοδόσιος Δήλωση
Περλεπέ - Σηφουνάκη Αικατερίνη Δήλωση
Πεταλωτής Γεώργιος Δήλωση
Πετράκος Αθανάσιος Δήλωση
Πετρόπουλος Αναστάσιος Δήλωση
Πετσάλνικος Φίλιππος Δήλωση
Πικραμμένος Παναγιώτης Δήλωση
Πιπιλή Φωτεινή Δήλωση
Πλακα - Λαμπράκη Μαρίνα Δήλωση
Πλακιωτάκης Ιωάννης Δήλωση
Πλεύρης Αθανάσιος Δήλωση
Ποδηματά Ιωάννα (Άννυ) Δήλωση
Πολάκης Παύλος Δήλωση
Πολύδωρας Βύρων Δήλωση
Πουπάκης Κωνσταντίνος Δήλωση
Πρατσολης Αναστάσιος Δήλωση
Πρωτόπαπας Χρήστος Δήλωση
Πρωτούλης Ιωάννης Δήλωση
Ραγκούσης Ιωάννης Δήλωση
Ράπτη Αναστασία - Συλβάνα Δήλωση
Ράπτη Ελένη Δήλωση
Ρενταρή-Τέντε Όλγα Δήλωση
Ρεπούση Μαρία Δήλωση
Ρέππας Δημήτριος Δήλωση
Ρήγας Παναγιώτης Δήλωση
Ρίζος Δημήτριος Δήλωση
Ριζούλης Ανδρέας Δήλωση
Ρόβλιας Κωνσταντίνος (Ντίνος) Δήλωση
Ροντούλης Αστέριος Δήλωση
Ρουπακιώτης Αντώνιος Δήλωση
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη Χρυσούλα Δήλωση
Σακελλαρίδης Γαβριήλ Δήλωση
Σακοράφα Σοφία Δήλωση
Σαλαβράκος Νικόλαος Δήλωση
Σαλμάς Μάριος Δήλωση
Σαλτούρος Δημήτριος Δήλωση
Σαμαράς Αντώνιος Δήλωση
Σαμοϊλης Στέφανος Δήλωση
Σαμπαζιώτης Δημήτριος Δήλωση
Σαντορινιός Νεκτάριος Δήλωση
Σαρακιώτης Ιωάννης Δήλωση
Σαρίδης Ιωάννης Δήλωση
Σαχινίδης Ιωάννης Δήλωση
Σαχινίδης Φίλιππος Δήλωση
Σβερώνη-Χονδρονάσιου Δέσποινα Δήλωση
Σγουρίδης Παναγιώτης Δήλωση
Σεβαστάκης Δημήτριος Δήλωση
Σέλτσας Κωνσταντίνος Δήλωση
Σενετάκης Μάξιμος Δήλωση
Σηφάκης Ιωάννης Δήλωση
Σηφουνάκης Νικόλαος Δήλωση
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δήλωση
Σιμόπουλος Σίμος Δήλωση
Σιμορέλης Χρήστος Δήλωση
Σιούφας Δημήτριος Δήλωση
Σιούφας Παύλος Δήλωση
Σιώης Νικήτας Δήλωση
Σιωροπούλου -Κατσαβρια Χρυσούλα Δήλωση
Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος Δήλωση
Σκόνδρα Ασημίνα Δήλωση
Σκοπελίτης Σταύρος Δήλωση
Σκοπούλη Φωτεινή Δήλωση
Σκορδάς Αθανάσιος Δήλωση
Σκούμας Αθανάσιος Δήλωση
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος) Δήλωση
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) Δήλωση
Σκουφά Ελισσάβετ (Μπέττυ) Δήλωση
Σκραφνάκη Μαρία Δήλωση
Σκρέκας Θεόδωρος Δήλωση
Σκρέκας Κωνσταντίνος Δήλωση
Σκυλακάκης Θεόδωρος Δήλωση
Σκυλλάκος Αντώνιος Δήλωση
Σμίας Χρήστος Δήλωση
Σολδάτος Θεόδωρος Δήλωση
Σπαρτινος Κωνσταντίνος Δήλωση
Σπηλιόπουλος Κων/νος Δήλωση
Σπηλιωτόπουλος Αριστόβουλος (Άρης) Δήλωση
Σπίρτζης Χρήστος Δήλωση
Σπυράκη Μαρία Δήλωση
Σταθάκης Γεώργιος Δήλωση
Σταθάς Ιωάννης Δήλωση
Σταϊκούρας Χρήστος Δήλωση
Σταματάκη Ελένη Δήλωση
Σταμάτης Δημήτριος Δήλωση
Σταμάτης Δημήτριος Δήλωση
Σταμενίτης Διονύσιος Δήλωση
Σταμπουλή Αφροδίτη Δήλωση
Στασινός Παύλος Δήλωση
Σταυρινούδη-Σόδη Μαρία Δήλωση
Σταυρογιάννης Νικόλαος Δήλωση
Σταυρόπουλος Γεώργιος Δήλωση
Στεργίου Κωνσταντίνος Δήλωση
Στέφος Ιωάννης Δήλωση
Στογιαννίδης Γρηγόριος Δήλωση
Στουρνάρας Ιωάννης Δήλωση
Στρατάκης Εμμανουήλ Δήλωση
Στρατούλης Δημήτριος Δήλωση
Στυλιανίδης Ευριπίδης Δήλωση
Στύλιος Γεώργιος Δήλωση
Συναδινός Ελευθέριος Δήλωση
Συντυχάκης Εμμανουήλ Δήλωση
Συρίγος Αντώνιος Δήλωση
Συρμαλένιος Νικόλαος Δήλωση
Σωτηρίου Ελένη Δήλωση
Ταγαράς Νικόλαος Δήλωση
Ταλιαδούρος Σπυρίδων Δήλωση
Ταμήλος Μιχαήλ Δήλωση
Τασούλας Κωνσταντίνος Δήλωση
Τάσσος Σταύρος Δήλωση
Τατσόπουλος Πέτρος-Γεώργιος Δήλωση
Ταχιάου Χριστίνα Δήλωση
Τεκτονίδου Κυριακή (Βούλα) Δήλωση
Τελιγιορίδου Ολυμπία Δήλωση
Τζαβάρας Κωνσταντίνος Δήλωση
Τζαβέλλα Φερονίκη (Νίκη) Δήλωση
Τζάκρη Θεοδώρα Δήλωση
Τζαμακλής Χαρίλαος Δήλωση
Τζαμτζής Ιορδάνης (Δάνης) Δήλωση
Τζελέπης Μιχαήλ Δήλωση
Τζήκα-Κωστοπούλου Δανάη Δήλωση
Τζηκαλάγιας Ζήσης Δήλωση
Τζίμας Μαργαρίτης Δήλωση
Τζουφη Μερόπη Δήλωση
Τζωρτζάκης Παντελής Δήλωση
Τιμοσίδης Μιχαήλ Δήλωση
Τόγιας Βασίλειος Δήλωση
Τόλκας Άγγελος Δήλωση
Τόσκας Νικόλαος Δήλωση
Τούσσας Γεώργιος Δήλωση
Τραγάκης Ιωάννης Δήλωση
Τρεμόπουλος Μιχαήλ Δήλωση
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος) Δήλωση
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας Δήλωση
Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Τριανταφύλλου Μαρία Δήλωση
Τσαβδαρίδης Λάζαρος Δήλωση
Τσακαλώτος Ευκλείδης Δήλωση
Τσαλίδης Φίλιππος Δήλωση
Τσάλτας Γρηγόριος Δήλωση
Τσανάκα Αλεξάνδρα Δήλωση
Τσαυτάρης Αθανάσιος Δήλωση
Τσιαούση Ελένη Δήλωση
Τσιάρας Κωνσταντίνος Δήλωση
Τσίπρας Αλέξιος Δήλωση
Τσίρκας Βασίλειος Δήλωση
Τσιρώνης Ιωάννης Δήλωση
Τσιρώνης Δημήτριος Δήλωση
Τσογκας Γεώργιος Δήλωση
Τσόκλη Μαρία Γλυκερία (Μάγια) Δήλωση
Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική Δήλωση
Τσουκαλάς Δημήτριος Δήλωση
Τσουκαλάς Ιωάννης Δήλωση
Τσουκαλάς Κωνσταντίνος Δήλωση
Τσούκαλης Νικόλαος Δήλωση
Τσουμάνης Δημήτριος Δήλωση
Τσουμάνη-Σπέντζα Ευγενία Δήλωση
Τσούρας Αθανάσιος Δήλωση
Τσουρή Ελπίδα Δήλωση
Τσώνης Νικόλαος Δήλωση
Υψηλάντης Βασίλειος-Νικόλαος Δήλωση
Φάμελλος Σωκράτης Δήλωση
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη Δήλωση
Φίλης Νικόλαος Δήλωση
Φλαμπουράρης Αλέκος Δήλωση
Φλογαίτης Σπυρίδων Δήλωση
Φορτσάκης Θεόδωρος Δήλωση
Φούντα Νίκη Δήλωση
Φουντούλης Λάμπρος Δήλωση
Φραγγίδης Γεώργιος Δήλωση
Φράγκος Φραγκούλης Δήλωση
Φωκάς Αριστείδης Δήλωση
Φωτάκης Κωνσταντίνος Δήλωση
Φωτήλας Ιάσων Δήλωση
Φωτίου Θεανώ Δήλωση
Χάιδος Χρήστος Δήλωση
Χαϊκάλης Παύλος Δήλωση
Χαλβατζής Σπυρίδων Δήλωση
Χαλκίδης Μιχαήλ Δήλωση
Χανταβάς Αθανάσιος Δήλωση
Χαρακίδης Κυριάκος Δήλωση
Χαρακόπουλος Μάξιμος Δήλωση
Χαραλαμπίδου Δέσποινα Δήλωση
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος-Ερνέστος Δήλωση
Χαραλάμπους Χαράλαμπος Δήλωση
Χαρδούβελης Γκίκας Δήλωση
Χαριτσης Αλέξανδρος Δήλωση
Χατζή Οσμάν Αχμέτ Δήλωση
Χατζηγάκης Σωτήριος Δήλωση
Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) Δήλωση
Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος Δήλωση
Χατζηλάμπρου Βασίλειος Δήλωση
Χατζησάββας Χρήστος Δήλωση
Χατζησοφιά Άννα Δήλωση
Χουλιαράκης Γεώργιος Δήλωση
Χουντής Νικόλαος Δήλωση
Χριστογιάννης Δημήτριος Δήλωση
Χριστοδουλάκης Νικόλαος Δήλωση
Χριστοδουλοπούλου Αναστασία Δήλωση
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη) Δήλωση
Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος Δήλωση
Χρυσοβελώνη Μαρίνα Δήλωση
Χρυσόγελος Νικόλαος Δήλωση
Χρυσόγονος Κωνσταντίνος Δήλωση
Χρυσοχοίδης Μιχαήλ Δήλωση
Χυτήρης Τηλέμαχος Δήλωση
Ψαριανός Γρηγόριος Δήλωση
Ψαρρέα Ελένη Δήλωση
Ψύρρας Θωμάς Δήλωση
Ψυχάρης Ανδρέας Δήλωση
Ψυχογιός Γεώργιος Δήλωση
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ Ή ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ή ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 
ΕπώνυμοΌνομαΔήλωση
Αθανασόπουλος Παναγιώτης Δήλωση
Αϊβαλιώτης Αριστοτέλης Δήλωση
Βασιλείου Ιωάννης Δήλωση
Βλαχόπουλος Δημήτριος Δήλωση
Δαρειώτης Δημήτριος Δήλωση
Κολιός Ζώης Δήλωση
Λέντης Άγγελος Δήλωση
Λύτρας Ιωάννης Δήλωση
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος Δήλωση
Νέζος Δημήτριος Δήλωση
Νικολαΐδης Νικόλαος-Αντώνιος Δήλωση
Παναγιωτίδης Χρήστος Δήλωση
Πολυχρόνη Άννα Δήλωση
Σαλαγιάννης Νικόλαος Δήλωση
Σοφιανός Νικόλαος Δήλωση
Σπυρόπουλος Ροβέρτος Δήλωση
Συψής Κωνσταντίνος Δήλωση
Τσιατσιάμης Βασίλειος Δήλωση
Τσιατσιάμης Αλέξανδρος Δήλωση
Τσιμάρας Κωνσταντίνος Δήλωση
Χαραλαμπόπουλος Κωνσταντίνος Δήλωση
Χατζησωκράτης Δημήτριος Δήλωση
Κατηγορία Πολιτική
 
Πεθαμένο δημόσιο - Δεν κινείται ούτε… η Ρόδα του ΚαμίνηΜεταρρυθμίσεις; Μία άλλη φορά... 

Επενδύσεις; Περάστε αργότερα...

Ιδιωτικοποιήσεις; Ναι μεν, αλλά...

Για όλα υπάρχουν δεσμεύσεις, για όλα υπάρχουν προθέσεις υλοποίησης, αλλά σε όλα κάτι στραβώνει.

Από ανικανότητα; Από ιδεοληψία; Από προχειρότητα;

Ίσως και από όλα αυτά μαζί.

Σε αυτή τη χώρα δεν κινείται τίποτα.

Ούτε καν η... ρόδα του Καμίνη. Το μεγαλύτερο φιάσκο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το μόνο που σίγουρα υπάρχει, είναι η… συγγνώμη του Τσακαλώτου προς τους δανειστές.

Το "δεν πρόκειται να το ξανακάνουμε" που επί της ουσίας είναι το ζουμί της επιστολής του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών προς τους θεσμούς με αφορμή το κοινωνικό "μέρισμα" Τσίπρα. 
 

Γιατί καλοί οι Λεονταρισμοί και η εθνικά υπερήφανη αντίσταση, τα υπονοούμενα και οι πικρόχολες ευχητήριες κάρτες, αλλά όταν σφίγγουν τα γάλατα η μέση κάμπτεται. Τι τα θέλετε, η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για να ρισκάρουν να την χάσουν...

Όμως την ίδια στιγμή όλα γύρω διαλύονται. Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει πισωγύρισμα και ανοιχτοί κίνδυνοι. 
 

Από την οικονομία που σέρνεται, τους δείκτες που λένε όχι μισές αλήθειες αλλά ολόκληρα ψέματα, μέχρι το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα όπου η ανησυχία για το αύριο χτυπά κόκκινο. 
 

Λίγο πριν έρθει το 2017, η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να πει ήδη το "κάθε πέρυσι και καλύτερα". 
 
Και φανταστείτε ότι το 2016 ήταν η χειρότερη χρονιά εδώ και δεκαετίες...

Ενδεικτικό της πλήρους διάλυσης στη χώρα, είναι και η κατάντια με τη ρόδα στην Πλατεία Συντάγματος. Είναι από τις περιπτώσεις που εκδηλώνεται όλη η λειτουργική και διοικητική γύμνια της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
 

Προσωπικά επειδή η άτιμη η εικόνα τελικά μετράει, νομίζω ότι είναι από τους μεγαλύτερους εξευτελισμούς στη μακρά ιστορία των ατυχών εορταστικών εκδηλώσεων και στολισμών στην πολύπαθη Αθήνα.

Αλήθεια, έχει τύχει να περάσετε από την πλατεία Συντάγματος αυτές τις γιορτινές μέρες; Αν ναι, θα διαπιστώσατε ότι δεσπόζει στον χώρο η μεγάλη "ρόδα" που έχει στηθεί στην Πλατεία. 
 

Μόνο που παραμένει αδρανής, εκτός λειτουργίας και ιδιαίτερα το βράδυ αποτελεί ένα βουβό φάντασμα που αμαυρώνει την στολισμένη πλατεία, την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας.

Αφού πρώτα δημιουργήθηκε ένα τεράστιο εργοτάξιο που δυσχέραινε την πρόσβαση και δημιούργησε πολλά προβλήματα τις δύο Κυριακές πριν τις γιορτές που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, στη συνέχεια παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων ημερών "βουβή".

Τέτοιο φιάσκο, δεν έχει ξαναϋπάρξει… Και αντί να ζητήσει βρε αδερφέ μία συγγνώμη η δημοτική αρχή, έβγαλε και μία απίθανη ανακοίνωση από πάνω. Την παραθέτω γιατί είναι μνημειώδης:

"Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της".

Το πιο ωραίο λοιπόν, είναι ότι τις ημέρες των εορτών η χρήση θα είναι δωρεάν. Προφανώς εννοούν ότι είναι δωρεάν να την... βλέπεις. Μετά μπορεί να χρειάζεται και γι' αυτό εισιτήριο. Αλλά δεν βαριέσαι. Η δωρεάν χρήση έχει και έξοδα. Ποιος να τα χρεώνεται τώρα... Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν θα λειτουργήσει με εισιτήριο τελικά στη συνέχεια ή αν θα ξηλωθεί.

Γιατί ασχολούμαι με τη Ρόδα; Θα σας πω.

Γιατί πολύ απλά, αυτό που συμβαίνει με τη γελοία αυτή υπόθεση, είναι αρκούντως χαρακτηριστικό του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί σήμερα στη χώρα.

Μεγαλόσχημες εκφράσεις ή προθέσεις, αλλά στο δια ταύτα... τζίφος.

Προχειρότητα και ανικανότητα σε βαθμό που να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι – και τι – που κρύβεται από πίσω. Σε όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας.


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιόχειας λειτούργησε στο ελεύθερο Χαλέπι (φωτο)
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ Γιαζίγκι έφτασε στο απελευθερωμένο από τους τζιχαντιστές Χαλέπι την παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους χριστιανούς της πόλης.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης χοροστάτησε και στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στον μητροπολιτικό ναό του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι.

 

Η μπάντα των Ελληνορθόδοξων προσκόπων του Χαλεπιού υποδέχτηκε τον Πατριάρχη στον μητροπολιτικό ναό του Προφήτη Ηλία.

Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της ενσάρκωσης του Χριστού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, ευχήθηκε τα φετινά Χριστούγεννα να φέρουν ειρήνη στο Χαλέπι και ενότητα σε όλο το συριακό έθνος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους διωγμούς που υπέστησαν οι χριστιανοί στη Συρία αυτά τα πέντε χρόνια του πολέμου.

 

Όσα μέλη της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Χαλεπιού παρέμειναν στην πόλη αυτά τα φριχτά χρόνια του πολέμου παρέστησαν στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία.

Στη θεία λειτουργία ήταν παρόντες ο κυβερνήτης του Χαλεπιού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπροσωπεία κρατικών αξιωματούχων.
Ο Πατριάρχης Αντιόχειας επισκέφθηκε και την ακρόπολη της πόλης αλλά και το περίφημο Τέμενος των Ομεϋαδών στο Χαλέπι, ηλικίας χιλίων ετών, το οποίο καταστράφηκε από τις μάχες.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας μπροστά στην πύλη της ακρόπολης του Χαλεπιού.

Έλληνες και όχι Άραβες οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας

Οι Ελληνορθόδοξοι του Χαλεπιού αλλά και της Συρίας και του Λιβάνου είναι άπαντες ελληνικής καταγωγής.
Δεν είναι Άραβες, όπως τους θέλει ο παναραβισμός του καθεστώτος Άσαντ και η Ρωσία, η οποία δυστυχώς έχει καταφέρει και έχει θέσει υπό τον έλεγχό της το Πατριαρχείο Αντιόχειας.
Ιδιαίτερα στο Χαλέπι κατέφυγαν χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή το 1922.
Οι Ελληνοχριστιανοί (Αντιοχείς) Ορθόδοξοι και Έλληνες καθολικοί «ουνίτες», ή αλλιώς «Ρωμηοί», στη Συρία και στον Λίβανο υπολογίζονται συντηρητικά σε περίπου 1.500.000 άνθρωποι.
Από αυτούς οι 520.000 με 700.000 ζούσαν στη Συρία (πριν τον πόλεμο), 500.000 στον Λίβανο (δεν προσμετρώνται στην «επίσημη» ελληνική ομογένεια) και οι υπόλοιποι έχουν μεταναστεύσει σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. 18.000 ζούνε ακόμα στην Τουρκία.
Ανήκουν σε δύο Εκκλησίες. Στο (Ελληνο)Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας (επισήμως: Ρωμαϊκό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας και Πάσης Ανατολής – Ρωμαϊκό, δηλαδή «Βυζαντινό»), με έδρα στη Δαμασκό, και στη Μελχίτικη Ελληνική Καθολική Εκκλησία, η οποία είναι «ουνίτικη», δηλαδή έχει το ορθόδοξο τυπικό αλλά αναγνωρίζει ως προκαθήμενο τον Πάπα της Ρώμης.
Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Ελληνοχριστιανοί είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα αραβόφωνοι.
Η ελληνική γλώσσα, η «κοινή ελληνική» των Αλεξανδρινών χρόνων, χρησιμοποιείται στη θρησκευτική λειτουργία μαζί -πλέον- με την αραβική.
Οι περισσότεροι Ελληνοχριστιανοί, καταπιεζόμενοι από τα αραβικά καθεστώτα της περιοχής, δηλώνουν Άραβες χριστιανοί. Ωστόσο, άπαντες θεωρούνταν Έλληνες πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο ιστορικός Παύλος Καρολίδης έχει γράψει από το 1908 και έχει αποδείξει ότι οι Ελληνοχριστιανοί του Λεβάντε είναι απόγονοι Ελλήνων αποίκων από τα ελληνιστικά χρόνια και μετά, όπως και απόγονοι των μεσαιωνικών ελληνορωμαϊκών πληθυσμών (Βυζαντινοί).
Να σημειωθεί εδώ ότι ο αραβικός εθνικισμός έχει ισοπεδώσει και τους Ελληνορθόδοξους της Παλαιστίνης, τους οποίους έχει κάνει όλους Άραβες.
Ασφαλή στοιχεία για τους χριστιανούς Παλαιστίνιους δεν υπάρχουν. Μέχρι το 2000 οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι παγκοσμίως, δηλαδή και η διασπορά τους, υπολογίζονταν σε 500.000 ανθρώπους εκ των οποίων οι μισοί Ελληνορθόδοξοι.
Στοιχεία του 2009 αναφέρουν ότι ζουν περίπου 50.000 χριστιανοί στα παλαιστινιακά εδάφη, οι περισσότεροι στη Δυτική Όχθη και 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας.
154.000 χριστιανοί ζούνε και στο Ισραήλ, από τους οποίους το 80% δηλώνει Άραβες ή Παλαιστίνιοι.
Το 50% των χριστιανών Παλαιστινίων ακολουθούν το δόγμα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και ανήκουν στο (Ελληνο)Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Να σημειωθεί εδώ ότι υπεύθυνη για την αραβοποίηση των Ρωμηών της Μέσης Ανατολής θεωρείται και η Ρωσία, η οποία ήθελε με αυτό τον τρόπο να «ελέγχει» τις ορθόδοξες κοινότητες της περιοχής που εάν διατηρούσαν την ελληνική τους συνείδηση θα της ήταν αδύνατο.


 tribune.gr
Κατηγορία Πολιτική
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 11

Εκπαιδευτικά Νέα