Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

 


 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 19:48

Dictyo.gr : Ευχές για το 2017

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 
χαμαιλεοντας
Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Θέμη Κοτσιφάκη για τον διορισμό του στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μαζί με τις ευχές μας να πετύχει (στη σύντομη θητεία του) σημαντικά πράγματα για τον κλάδο, να θυμίσουμε ότι:
Ο κ Κοτσιφάκης ήταν αυτός που καταδίκαζε τον ΚΡΑΤΙΚΟ και τον ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ
συνδικαλισμό.
Ο κ Κοτσιφάκης ήταν αυτός που πίστεψε, υποστήριξε, και διευκόλυνε να επικρατήσουν τα μεγαλύτερα πολιτικά λαμόγια που πέρασαν από τον τόπο μας, που υπόσχονταν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και θα βαράνε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές.
Ο κ Κοτσιφάκης ευθύνεται για τη μη εργασία (στα ελληνικά την λέμε ΑΠΟΛΥΣΗ) χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας.
Ο κ Κοτσιφάκης ευθύνεται για τη μελλοντική απαξίωση του συνδικαλισμού, αφού όλοι θα χρεώνουν πρόθεση (έχοντας πια απόδειξη) για ανάληψη θέσεων εξουσίας.
Ο κ Κοτσιφάκης και η παρέα του Φίλης, Λιάκος (χαζά χαζά ο κ Κοτσιφάκης ό,τι αλλαγές και αν γίνουν, είναι πάντα στην παρέα) ευθύνεται για τη διαρκή υποβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας και τη μετατροπή των σχολείων σε χώρους φύλαξης παιδιών.
Είμαστε σίγουροι ότι ο κ Κοτσιφάκης θα γίνει ο πιο αυστηρός τοποτηρητής της νέας τάξης πραγμάτων, ο πιο σκληρός μαστιγοφόρος της μαρξιστικής γαλέρας.
Να θυμίσουμε τέλος την παραίτηση και το δάκρυ του κ Παπαχρήστου όταν έπρεπε, όπως και τη μη ανάληψη θέσεων ευθύνης από στελέχη της ΔΑΚΕ (αλήθεια έχει εκλεγεί ποτέ βουλευτής δεξιός εκπαιδευτικός - συνδικαλιστής;)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Κ.Β.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 02:34

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Με τη βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα είναι πρωτοπόροι στους αγώνες του υπερήφανου λαού μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας πλήττουν βάναυσα, εύχομαι κατά τη νέα χρονιά να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας για μια Παιδεία με Ορθόδοξο, Εθνικό και Λαϊκό χαρακτήρα, για μια Πατρίδα χωρίς επιτροπεία, κηδεμονία, υποτέλεια και μνημόνια.
 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
και
ΚΑΛΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ
από όσα μας ταλανίζουν.
                Ας είναι το 2017 έτος κοινών αγώνων για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και της αξιοπρέπειας των μαχόμενων λειτουργών του.
 
Θ. Τσούχλος, μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε.
Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 


Οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, εκτός του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΝΑΤ μπορούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση atlas.gov.gr, να ελέγχουν online και να εκτυπώνουν τα ένσημα των τελευταίων 21 ετών.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα " Έχω ΑΜΚΑ;"
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων
των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
 

Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς γυρίζει από χώρα σε χώρα κι από χωριό σε χωριό, και χτυπά τις πόρτες για να δει ποιος θα τον δεχτεί με καθαρή καρδιά. Μια χρονιά λοιπόν, πήρε το ραβδί του και τράβηξε. Ήτανε σαν καλόγερος ασκητής, ντυμένος με κάτι μπαλωμένα παλιόρασα, με χοντροπάπουτσα στα ποδάρια του και μ’ ένα ταγάρι περασμένο στον ώμο του. Γι αυτό τον παίρνανε για διακονιάρη και δεν τ’ ανοίγανε την πόρτα. Ο Άγιος Βασίλης έφευγε λυπημένος, γιατί έβλεπε την απονιά των ανθρώπων και συλλογιζότανε τους φτωχούς που διακονεύουνε, επειδής έχουνε ανάγκη, μ’ όλο που αυτός ο ίδιος δεν είχε ανάγκη από κανέναν, κι ούτε πεινούσε, ούτε κρύωνε.
 
Αφού βολόδειρε(1) από δω κι από κει, κι αφού πέρασε από χώρες πολλές κι από χιλιάδες χωριά και
πολιτείες, έφταξε στα ελληνικά τα μέρη, πού ’ναι φτωχός κόσμος. Απ’ όλα τα χωριά πρόκρινε τα πιο φτωχά, και τράβηξε κατά κει, ανάμεσα στα ξερά βουνά που βρισκόντανε κάτι καλύβια, πεινασμένη λεμπεσουριά(2).
 
Περπατούσε νύχτα κι ο χιονιάς βογκούσε, η πλάση ήτανε πολύ άγρια. Ψυχή ζωντανή δεν ακουγότανε, εξόν από κανένα τσακάλι που γάβγιζε.
 
Αφού περπάτηξε κάμποσο, βρέθηκε σ’ ένα απάγκιο που έκοβε ο αγέρας από ’να μικρό βουνό, κι είδε ένα μαντρί κολλημένο στα βράχια. Άνοιξε την αυλόπορτα που ήτανε κανωμένη από άγρια ρουπάκια(3) και μπήκε στη μάντρα. Τα σκυλιά ξυπνήσανε και πιάσανε και γαβγίζανε. Πέσανε απάνω του να τον σκίσουνε˙ μα, σαν πήγανε κοντά του, σκύψανε τα κεφάλια τους και σερνόντανε στα ποδάρια του, γλείφανε τα χοντροπάπουτσά του, γρούζανε φοβισμένα και κουνούσανε παρακαλεστικά τις ουρές τους.
 
Ο Άγιος σίμωσε στο καλύβι του τσομπάνου και χτύπησε την πόρτα με το ραβδί του και φώναξε:
 
«Ελεήστε με, χριστιανοί, για τις ψυχές των αποθαμένων σας! Κι ο Χριστός μας διακόνεψε σαν ήρθε σε τούτον τον κόσμο!».
 
Η πόρτα άνοιξε και βγήκε ένας τσομπάνης, παλικάρι ως εικοσιπέντε χρονώ, με μαύρα γένια˙ και δίχως να δει καλά καλά ποιος χτυπούσε την πόρτα, είπε στο γέροντα:
 
«Πέρασε μέσα στ’ αρχοντικό μας να ζεσταθείς! Καλή μέρα και καλή χρονιά!».
 
Αυτός ο τσομπάνης ήτανε ο Γιάννης ο Μπάικας, που τον λέγανε Γιάννη Βλογημένον, άνθρωπος αθώος σαν τα πρόβατα που βόσκαγε, αγράμματος ολότελα.
 
Μέσα στην καλύβα έφεγγε με λιγοστό φως ένα λυχνάρι. Ο Γιάννης, σαν είδε στο φως πως ο μουσαφίρης ήτανε γέροντας καλόγερος, πήρε το χέρι του και τ’ ανασπάστηκε και τό ’βαλε απάνω στο κεφάλι του. Ύστερα φώναξε και τη γυναίκα του, ως είκοσι χρονώ κοπελούδα, που κουνούσε το μωρό τους μέσα στην κούνια. Κι εκείνη πήγε ταπεινά και φίλησε το χέρι του γέροντα, κι είπε:
 
«Κόπιασε, παππού, να ξεκουραστείς».
 
Ο Άγιος Βασίλης στάθηκε στην πόρτα και βλόγησε το καλύβι κι είπε:
 
«Βλογημένοι νά ’σαστε, τέκνα μου, κι όλο το σπιτικό σας! Τα πρόβατά σας να πληθαίνουν ως του Ιώβ μετά την πληγήν και ως του Αβραάμ και ως του Λάβαν! Η ειρήνη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας!».
 
Ο Γιάννης έβαλε ξύλα στο τζάκι και ξελόχισε(4) η φωτιά. Ο Άγιος απίθωσε σε μια γωνιά το ταγάρι του, ύστερα έβγαλε το μπαλωμένο το ράσο του κι απόμεινε με το ζωστικό του. Τον βάλανε κι έκατσε κοντά στη φωτιά, κι η γυναίκα τού ’βαλε και μια μαξιλάρα ν’ ακουμπήσει.
 
Ο Άγιος Βασίλης γύρισε κι είδε γύρω του και ξανάπε μέσα στο στόμα του:
 
«Βλογημένο νά ’ναι τούτο το καλύβι!».
 
Ο Γιάννης μπαινόβγαινε, για να φέρει τό ’να και τ’ άλλο. Η γυναίκα του μαγείρευε. Ο Γιάννης ξανάριξε ξύλα στη φωτιά.
 
Μονομιάς φεγγοβόλησε το καλύβι με μιαν αλλιώτικη λάμψη και εφάνηκε σαν παλάτι. Τα δοκάρια σαν νά ’τανε μαλαμοκαπνισμένα, κι οι πυτιές(5) που ήτανε κρεμασμένες σαν να γινήκανε χρυσά καντήλια, και τα τυροβόλια κι οι καρδάρες και τ’ άλλα τα σύνεργα που τυροκομούσε ο Γιάννης, λες κι ήτανε διαμαντοκολλημένα. Και τα ξύλα που καιγόντανε στη φωτιά ευωδιάζανε σαν μοσκολίβανο και δεν τρίζανε, όπως τρίζανε τα ξύλα της φωτιάς, παρά ψέλνανε σαν τους αγγέλους πού ’ναι στον Παράδεισο.
 
Ο Γιάννης ήτανε καλός άνθρωπος, όπως τον έφτιαξε ο Θεός.
 
Φτωχός ήτανε, είχε λιγοστά πρόβατα, μα πλούσια καρδιά : «Τη πτωχεία τα πλούσια!». Ήτανε αυτός καλός, μα είχε και καλή γυναίκα. Κι όποιος τύχαινε να χτυπήσει την πόρτα τους, έτρωγε κι έπινε και κοιμότανε. Κι αν ήτανε και πικραμένος, έβρισκε παρηγοριά. Γι αυτό κι ο Άγιος Βασίλης κόνεψε στο καλύβι τους, ξημερώνοντας Πρωτοχρονιά, παραμονή της χάρης του, κι έδωσε την ευλογία του.
 
Κείνη τη νύχτα τον περιμένανε όλες οι πολιτείες και τα χωριά της οικουμένης, αρχόντοι, δεσποτάδες κι επίσημοι ανθρώποι, πλην εκείνος δεν πήγε σε κανέναν τέτοιον άνθρωπο, παρά πήγε στο μαντρί του Γιάννη του Βλογημένου.
 
Σαν βολέψανε τα πρόβατα, μπήκε μέσα ο Γιάννης και λέγει στο γέροντα:
 
«Γέροντα, μεγάλη χαρά έχω απόψε που ήρθες, ν’ ακούσουμε κι εμείς κανένα γράμμα, γιατί δεν έχουμε εκκλησία κοντά μας, μήτε καν ρημοκλήσι. Εγώ αγαπώ πολύ τα γράμματα της θρησκείας μας, κι ας μην τα καταλαβαίνω, γιατί είμαι ξύλο απελέκητο. Μια φορά μας ήρθε ένας γέροντας Αγιονορίτης και μας άφησε τούτη την αγιωτική φυλλάδα, κι αν λάχει να περάσει κανένας γραμματιζούμενος καμιά φορά, τον βάζω και τη διαβάζει. Εγώ όλα όλα τα γράμματα που ξέρω είναι τρία λόγια που τά ’λεγε ένας γραμματιζούμενος, που έβγαζε λόγο στο χωριό, δυό ώρες από δω, κι από τις πολλές φορές που τά ’λεγε, τυπωθήκανε στη θύμησή μου. Αυτός ο γραμματικός έλεγε και ξανάλεγε : “Σκώνιτι ου μήτηρ του κι τουν ανισπάζιτι κι του λέγ’ : Τέκνου μου! Τέκνου μου!”. Αυτά τα γράμματα ξέρω…».
 
Ήτανε μεσάνυχτα. Ο αγέρας βογγούσε. Ο Άγιος Βασίλης σηκώθηκε απάνου και στάθηκε γυρισμένος κατά την ανατολή κι έκανε το σταυρό του τρεις φορές. Ύστερα έσκυψε και πήρε από το ταγάρι του μια φυλλάδα κι είπε:
 
«Ευλογητός ο Θεός ημών πάντοτε, νυν και αει και εις τους αιώνας των αιώνων!».
 
Ο Γιάννης πήγε και στάθηκε από πίσω του και σταύρωσε τα χέρια του. Η γυναίκα του βύζαξε το μωρό και πήγε κι εκείνη και στάθηκε κοντά στον άντρα της.
 
Κι ο γέροντας είπε το «Θεός Κύριος» και τ’ απολυτίκιο της Περιτομής «Μορφήν αναλλοιώτως ανθρωπίνην προσέλαβες», χωρίς να πει και το δικό του τ’ απολυτίκιο, που λέγει : «Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος σου». Έψελνε γλυκά και ταπεινά, κι ο Γιάννης κι η Γιάνναινα τον ακούγανε με κατάνυξη και κάνανε το σταυρό τους. Κι είπε ο Άγιος Βασίλης τον όρθρο και τον κανόνα της εορτής «Δεύτε λαοί, άσωμεν», χωρίς να πει το δικό του κανόνα «Σου την φωνήν έδει παρείναι, Βασίλειε». Κι ύστερα είπε όλη τη λειτουργία κι έκανε απόλυση.
 
Καθίσανε στο τραπέζι και φάγανε, ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ο Γιάννης ο Βλογημένος, η γυναίκα του κι ο μπάρμπα - Μάρκος ο Βουβός, που τον είχε συμμαζέψει ο Γιάννης και τον βοηθούσε.
 
Και, σαν αποφάγανε, έφερε η γυναίκα τη βασιλόπιτα και την έβαλε απάνω στο σοφρά. Κι ο Άγιος Βασίλης πήρε το μαχαίρι και σταύρωσε τη βασιλόπιτα κι είπε:
 
«Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!».
 
Κι έκοψε το πρώτο το κομμάτι κι είπε: «του Χριστού», έκοψε το δεύτερο κι είπε: «της Παναγίας», κι ύστερα έκοψε το τρίτο και δεν είπε: «του Αγίου Βασιλείου», αλλά είπε: «του νοικοκύρη του Γιάννη του Βλογημένου!».
 
Πετάγεται ο Γιάννης και του λέγει:
 
«Γέροντα, ξέχασες τον Αι-Βασίλη!».
 
Του λέγει ο Άγιος:
 
«Αλήθεια, τον ξέχασα!».
 
Κι έκοψε ένα κομμάτι κι είπε:
 
«Του δούλου του Θεού Βασιλείου!».
 
Ύστερα έκοψε πολλά κομμάτια, και σε κάθε ένα που έκοβε έλεγε: «της νοικοκυράς», «του μωρού», «του δούλου του Θεού Μάρκου του μογιλάλου(6)», «του σπιτιού», «των ζωντανών», «των φτωχών».
 
Λέγει πάλι ο Γιάννης στον Άγιο:
 
«Γέροντα, γιατί δεν έκοψες για την αγιοσύνη σου;».
 
Του λέγει ο Άγιος:
 
«Έκοψα, ευλογημένε!».
 
Μα ο Γιάννης δεν κατάλαβε τίποτα, ο καλότυχος!
 
Έστρωσε η γυναίκα, για να κοιμηθούνε. Σηκωθήκανε να κάνουνε την προσευχή τους. Ο Άγιος Βασίλης άνοιξε τις απαλάμες του κι είπε την δική του την ευχή, που τη λέγει ο παπάς στη λειτουργία:
 
«Κύριος ο Θεός μου, οίδα ότι ουκ ειμι άξιος, ουδέ ικανός, ίνα υπό την στέγην εισέλθης του οίκου της ψυχής μου…».
 
Σαν τελείωσε την ευχή κι ετοιμαζόντανε να πλαγιάσουνε, του λέγει ο Γιάννης :
 
«Εσύ, γέροντα, που ξέρεις τα γράμματα, πες μας σε ποιά παλάτια άραγες πήγε απόψε ο Αι-Βασίλης; Οι αρχόντοι κι οι βασιλιάδες τί αμαρτίες μπορεί νά ’χουνε; Εμείς οι φτωχοί είμαστεν αμαρτωλοί και κακορίζικοι, επειδής η φτώχεια μας κάνει να κολαζόμαστε!».
 
Ο Άγιος Βασίλης δάκρυσε. Σηκώθηκε πάλι απάνω, άπλωσε τις απαλάμες του και ξαναείπε την ευχή αλλιώτικα:
 
«Κύριε ο Θεός μου, οίδας ότι ο δούλος Ιωάννης ο απλούς εστιν άξιος και ικανός, ίνα υπό την στέγην αυτού εισέλθης, ότι νήπιος υπάρχει, και των τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών…».
 
Και πάλι δεν κατάλαβε τίποτα ο Γιάννης ο καλότυχος, ο Γιάννης ο Βλογημένος.Λεξιλόγιο 1. Βολοδέρνω - βασανίζομαι γυρνώντας από δω κι από κει 2. Λεμπεσουριά - φτωχολογιά 3. Ρουπάκι - αγριοβελανιδιά 4. Ξελοχίζω - ζωηρεύω τη φωτιά 5. Πυτιά (η) - μαγιά απ’ την οποία γίνεται το τυρί 6. Μογιλάλος - βουβός
 
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 02:27

ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 


Ε.Λ.Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λαπιθών 6                                        Αρ. Πρωτ. : 2
41221, Λάρισα                               Λάρισα: 30-12-2016
Fax: 2410-532357                                                                             
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                        Προς:           
http://elmelarisas.blogspot.gr              Σχολεία , ΜΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εκτίμησε τα δεδομένα που δημιουργούν οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί- αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, με αποκορυφωμα τα τρία μνημόνια που έχουν υπογράψει. Τα σχέδια Νόμου, που καταθέτουν με καταιγιστικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις φέρνουν ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων- εκπαιδευτικών, πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση και της συγκυβέρνησης, που τσακίζει όλους τους νέους εν ενεργεία ασφαλισμένους με την αύξηση των ορίων ηλικίας, την κατάργηση των μεταβατικών ορίων για τους ασφαλισμένους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, ακόμη και τους ελαστικά εργαζομένους. Ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης , δρομολογώντας την ιδιωτική ασφάλιση και ισχνές συντάξεις-φιλοδώρημα, υπάκουη και σκληρή, σαν τους μνημονιακούς συνομιλητές της, ΕΕ και ΔΝΤ και συνεχίζει στο δρόμο των συνθηκών όπως αυτή του Μάαστριχτ. Η αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών είναι τέτοια, που εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς, να τρέχουν εσπευσμένα τελευταία στιγμή έως 31-12-2016, να κατοχυρώσουν τα μειωμένα ποσά για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων, γιατί με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο του κ. Κατρούγκαλου οι εισφορές για την αναγνώριση τριπλασιάζονται ( από το 6,67% στο 20% έως το 2020) και χωρίς κανένας να γνωρίζει τί τελικά θα   ισχύσει με τις παραπάνω αιτήσεις.
Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων, μετά την φετινή μείωση μισθών από 10 έως 40€ (2016), φέρνει νέα μείωση στους μισθούς πείνας, ειδικά των νέων εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δηλώνει ότι διαπραγματεύεται για να μη μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων στο ακαθάριστο ποσό μειώνει από 2 έως 83 ευρώ για το νέο έτος τους μισθούς (900 εκατ. περίπου, 3ο μνημόνιο) που εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2017, και 740 εκατ. από τις συντάξεις (ΕΚΑΣ, επικουρικές) Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει στόχο να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων. Αυτό που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων στη χώρα μας, έχει στόχο την φτωχοποίηση και την καθυπόταξη κάθε αντίστασης από μεριάς των εργαζομένων.  Μόνο όποιος έχει, θα πληρώνει για την υγεία του αλλά και για να πάρει ένα επίδομα πείνας στα βαθειά γεράματα.
Μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών , μείωση των ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων, συγχώνευση τομέων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων, 3η ανάθεση υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου και η επερχόμενη αξιολόγηση συνθέτουν ένα αρνητικό πεδίο στην εκπαίδευση. Γίνεται φανερό ότι για τους εκπαιδευτικούς- εργαζομένους, τους συνταξιούχους , τη νεολαία, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, η υποχώρηση σε εκπαιδευτικά θέματα είναι η μεγάλη κλοπή του μέλλοντος, του ιδρώτα όλων των εργαζομένων, που συντελείται στα πλαίσια της ΕΕ και με την καθοδήγηση του ΔΝΤ και τη συμφωνία του εγχώριου κεφαλαίου.    
Να καταργηθούν όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες οι εργοδότες και το κράτος. Να επανέλθει το ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους. Κατάργηση των κρυφών αυξήσεων στα όρια ηλικίας. Κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά των διατάξεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών από το Δημόσιο.
Καλούμε τους συναδέλφους σε συνεχή αγώνα για να αποτρέψουμε τα μέτρα αυτά και την ανατροπή τηςπολιτικής των περικοπών Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ                    ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΝΑ 
Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 64

Εκπαιδευτικά Νέα