Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 01:40

Μόνη «ιδεολογία» η υποκρισία

 
 
Το ψέμα, οι κωλοτούμπες, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γνωστές και ως "δεσμεύσεις", τα εύκολα, ευχάριστα λόγια που χαϊδεύουν κάθε παθογένεια και ελάττωμα δεν είναι πρωτόγνωρα στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου.
Πέρα όμως από το μέγεθος των φαινομένων αυτών που είναι πράγματι πρωτόγνωρο υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καθιστά τα όσα ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια πρωτοφανή.

Πολλοί λένε πως αυτοί που μας κυβερνούν δεν πιστεύουν σε καμία ιδεολογία, δεν υπηρετούν καμία αξία και δεν είναι σταθεροί σε τίποτα. Πρόκειται περί κακοπροαίρετης κριτικής που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και δεν θέλω να φανταστώ από ποια "κέντρα" εκπορεύεται...

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση μας "υπηρετεί" σταθερά και αταλάντευτα την υποκρισία!

Μπορεί να αλλάζει "απόψεις", μπορεί η μόνη κόκκινη γραμμή που "τήρησε" να είναι αυτή στον γιακά του Βαρουφάκη, μπορεί να έχει ξεμείνει από αφήγημα, αφού τα έχει δοκιμάσει όλα, αλλά είναι σταθερά προσηλωμένη στην υποκρισία.

Εκεί δεν δέχεται εκπτώσεις, ούτε παζάρια!

Είναι αγνοί, ανόθευτοι, ακραιφνείς υποκριτές!

Και αυτό είναι που τους διαφοροποιεί ποιοτικά από οποιονδήποτε άλλον λαϊκιστή έχει περάσει από αυτόν τον τόπο μέχρι σήμερα!

Ο συνήθης λαϊκιστής λέει ψέματα όσο τον παίρνει. Μόλις διαψευστεί από την πραγματικότητα αλλάζει το "αφήγημα" και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεχαστούν όσα έλεγε μέχρι χθες!

Οι λαϊκιστές που μας κυβερνούν πρωτοτυπούν και εδώ!

Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν για το νέο τους αφήγημα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν όσα φώναζαν μετά πάθους μέχρι χθες.

Βρίσκονται σε ένα τραγικό υπαρξιακό αδιέξοδο. Με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν μια διχασμένη πολιτική προσωπικότητα που δεν πείθει (πια) τους οπαδούς καμίας "πλευράς".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Black Friday:

Οι "σύντροφοι" μας το παρουσίασαν ως σατανική πρωτοβουλία της "παγκοσμιοποίησης" για να αφανίσει τους μικρούς προς όφελος των μεγάλων!

Η Αυγή κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η μαύρη όψη της κατανάλωσης».

Σύντροφοι δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά η μαύρη όψη της κατανάλωσης είστε ΕΣΕΙΣ!

Όσοι έχουν την παραμικρή επαφή με την αγορά γνωρίζουν πως ο τελευταίος Οκτώβριος ήταν απογοητευτικός. Οι τζίροι των μικρομεσαίων και η αγορά εργασίας σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Μεγαλύτεροι εχθροί του μικρομεσαίου επιχειρηματία από εσάς δεν έχουν περάσει! Χειρότερους εχθρούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν έχουμε γνωρίσει!

Ακόμα και η υποκρισία (την οποία πιστά υπηρετείτε) έχει τα όρια της.

Όταν αυξάνετε την φορολογία κερδών στις ΟΕ και ΕΕ (δηλαδή στις μικρομεσαίες), τις ασφαλιστικές εισφορές, την προκαταβολή φόρου στο 100%, ενώ φορολογείτε άγρια ακόμα και τον καφέ που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους κλάδους που συνέχιζε να κινείται μέχρι πρότινος (αποκλειστικά από την μικρομεσαία ιδιωτική πρωτοβουλία), τότε οι μόνοι που έχουν να φοβούνται οι «μικροί» είστε εσείς!

Η ραγδαία αύξηση των λουκέτων έχει την δική σας σφραγίδα!

Όλα τα νέα λουκέτα που θα προστεθούν το 2017 στην ήδη ρημαγμένη (από τις ιδεοληψίες σας) αγορά θα έχουν επίσης την δική σας σφραγίδα!

Μεγαλύτερη απειλή από εσάς για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Οπότε αφήστε την Black Friday στην ησυχία της μήπως κινηθεί και κανένα ευρώ εκτός των ταμείων της εφορίας…

Τίποτα δεν έχουμε να φοβόμαστε από την Black Friday σύντροφοι.

Την τεράστια ζημιά την πάθαμε από το black humor που επιδείξαμε ψηφίζοντάς σας...

Το μόνο που μπορείτε να προσφέρετε στους μικρούς και τους αδύναμους είναι να φύγετε το συντομότερο.


Νίκος Ρωμανός
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
 
Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μέλη πλησίασαν την έδρα όπου βρίσκεται και η Πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων, Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση και φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της ζητώντας να αποχωρήσει και να διακοπεί η διαδικασία πλειστηριασμού ενός χωραφιού στο Πανόραμα και δυο επαγγελματικών
χώρων.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός της αίθουσας και απομάκρυναν τα μέλη μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Δείτε το βίντεο από το Thestival:
Κατηγορία Πολιτική
 
Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους (χάρτης)Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) βρίσκεται στο χείλος μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το προσκείμενο στη Δαμασκό Al Masdar News.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατέλαβαν τη Δευτέρα το απόγευμα ένα χωριό που τον είχαν υπό τον έλεγχό τους οι μισθοφόροι των Τούρκων που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή Ασπίδα του Ευφράτη.
Κινούμενες προς τα ανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, η συριακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά και
η νεοσυσταθείσα Συριακή Εθνική Αντίσταση κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Αζράκ, που κατείχαν οι φιλότουρκοι, φτάνοντας στα πέντε χιλιόμετρα δυτικά από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ που επιθυμεί να καταλάβει ο Ερντογάν.

map_albab

Πολεμικός χάρτης της μάχης-πολιορκίας γύρω από την Αλ Μπαμπ. Με κόκκινο χρώμα οι οι κυβερνητικοί, με κίτρινο οι Κούρδοι των SDF, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο οι Τούρκοι και με πορτοκαλί η κατά τα φαινόμενα συνεργασία Κούρδων και κυβερνητικών.

Η Συριακή Εθνική Αντίσταση συγκροτήθηκε από την Ταξιαρχία Μαρτύρων του Καφρ Σαγκίρ, μια κυρίως φιλοκυβερνητική κουρδική μονάδα που πολεμά με σθένος υπέρ του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η συγκεκριμένη ένοπλη δύναμη θεωρείται και «γέφυρα» μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) της βόρειας Συρίας.
Το Al Masdar News ισχυρίζεται ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παρείχαν και υποστήριξη με πυρά ώστε να καταλάβει ο κυβερνητικός στρατός την Αζράκ από τους μισθοφόρους της Τουρκίας.
Σε κάθε περίπτωση η μάχη γύρω από την Αλ Μπαμπ εξελίσσεται ως εξής. Κυβερνητικοί, Τούρκοι εισβολείς και Κούρδοι τη θέλουν δικοί τους. Οι πολιορκητές πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος αλλά και μεταξύ τους. Οι Κούρδοι συγκρούονται με τους μισθοφόρους των Τούρκων ανατολικά της πόλης, οι κυβερνητικοί πλησιάζουν από τα νότια-νοτιοανατολικά επιτιθέμενοι και αυτοί με τη σειρά τους στις φιλοτουρκικές δυνάμεις.
Μια πιθανή εξέλιξη θα ήταν, έτσι φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα αυτή τη στιγμή, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι Κούρδοι να χτυπήσουν από κοινού τους Τούρκους εισβολείς σε ευρύτερη αναμέτρηση.
 tribune.gr
Κατηγορία Πολιτική
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 01:27

Η "λίστα" και ο δίδυμος εκβιασμός

 

Τελικά, το μεγάλο όπλο του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως είναι η λίστα. 
 
Το γεγονός ότι αν αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές, μέχρι τον Μάρτιο αυτές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό. Με αυτή την απειλή - εκβιασμό προσπαθεί να κρατήσει τα... πρόβατα μέσα στο μαντρί. Και να περάσει από τώρα τα πολύ σκληρά νέα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ.

Βέβαια, υπάρχουν και σοβαρές απόψεις συνταγματολόγων που θεωρούν ότι το γεγονός ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν πρόωρες αίρει τη δυνατότητα να "μηδενιστεί" η περίοδος διεξαγωγής εκλογών με λίστα και ότι αυτή μετρούσε από τον Ιανουάριο του 2015 ανελλιπώς.

Ωστόσο, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα εισακουστούν ανάλογες ερμηνείες; Από αυτή τη Βουλή και από αυτόν τον πρόεδρο Δημοκρατίας;

Οπότε ισχύει το ορόσημο του Μαρτίου.

Ακόμα λοιπόν και αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, 53 ή ό,τι άλλο αντιδρούν στη νέα εξοντωτική συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας από τώρα δεσμεύσεις για δυσβάσταχτα μέτρα από το 2018 αν δεν υλοποιηθεί ο πρακτικά αδύνατος στόχος των υψηλών πλεονασμάτων, το γεγονός ότι θα βρεθούν εκτός κοινοβουλίου τους πέφτει αρκετά βαρύ. Καλόμαθε η γριά στα σύκα, λέει ο λαός. Και ως συνήθως, οι λαϊκές ρήσεις επιβεβαιώνονται.

Βεβαίως, για να μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι εταίροι δεν έχουν καμία όρεξη να μπει σε πολιτικές εξελίξεις η χώρα. Ιδανικά θα ήθελαν να μην ξαναασχοληθούν μαζί μας μέχρι το 2018, μέχρι να ξεμπερδέψουν με τις πολύ σημαντικές κάλπες που θα στηθούν την επόμενη χρονιά σε αρκετές χώρες.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι απειλές του πρωθυπουργού για εκλογές, τις οποίες συντηρεί εμμέσως και ο κ. Τσακαλώτος, έχουν στόχευση και προς τους Ευρωπαίους.

Προφανώς και δεν αγάπησαν ξαφνικά τον κ. Τσίπρα ώστε να ανησυχούν για το αποτέλεσμα της κάλπης. Είναι ωστόσο "κοινό μυστικό" ότι θα προτιμούσαν να λάβει τις σκληρές αποφάσεις μία αριστερόστροφη κυβέρνηση.

Θεωρώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση θα ενδυθεί και πάλι τον επαναστατικό και αντιδραστικό μανδύα και θα αποτελεί σοβαρό εμπόδιο -ξεσηκώνοντας την κοινωνία- για την μεταρρυθμιστική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

Και βέβαια ποντάρουν και στην περαιτέρω φθορά και ξεγύμνωμα μιας "αριστερής" κυβέρνησης που υιοθετεί σφόδρα αντιλαϊκά μέτρα. Ολο και σκληρότερα.

Γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας, ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί παίζει το χαρτί του διπλού εκβιασμού, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα παραμείνει στον αφρό και στην εξουσία.

Αυτός είναι ο πρωταρχικός του στόχος. Για να δούμε...


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

 

Κατηγορία Πολιτική
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 00:36

Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

 
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς το χιόνι που πέφτει, είναι πυκνό με την κατάσταση να αναμένεται να δυσκολέψει στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
Κατηγορία Πολιτική
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 00:04

Ο Ράμα: Θέτει ξανά θέμα «Τσαμουριάς»

 

 
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μιλώντας στη DW αναφέρεται για μία ακόμη φορά στην αποκαλούμενη «Τσαμουριά», ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW, Άντελχαιντ Φάιλκε,  ο Έντι Ράμα αναφέρει τα εξής: «Μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος. Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα. Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Γιατί είμαστε γείτονες και επομένως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί».

Σε ερώτηση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW, εάν ο ίδιος έχει αναλάβει κάποια βήματα ή έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό, ο Έντι Ράμα απαντά τα εξής: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Μάρτιν Μέμαι, ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή πήγε μία φορά στην Ελλάδα και έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή, όπου παλαιότερα διέμεναν Αλβανοί, έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και του έχει απαγορευθεί  εδώ και τέσσερα χρόνια η είσοδος στη χώρα. Μία γειτονική χώρα που είναι μέλος της ΕΕ, μία χώρα στην οποία έγιναν δεκτοί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί. Μία χώρα που λαός της βοήθησε τους Αλβανούς σε δύσκολους καιρούς και αντίστοιχα είχαμε βοηθήσει κι εμείς τον λαό της σε δύσκολους καιρούς».

Αισιόδοξα μηνύματα για την ένταξη της Αλβανίας

Η συνέντευξη του Έντι Ράμα δόθηκε στο περιθώριο συνάντησής του, στο Βερολίνο, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κύριο θέμα των διαβουλεύσεων αποτέλεσε η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενόψει σχετικής συζήτησης στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Στην επισήμανση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW ότι προ ημερών ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Γκίντερ Κρίχμπαουμ επισκέφθηκε τα Τίρανα και έδειξε ιδιαίτερα κριτική διάθεση απέναντι στην πιθανή έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δηλώνει: «Είναι απολύτως φυσικό να υπάρχουν βουλευτές που εκφράζουν τις απόψεις τους σε διάφορα κοινοβούλια της ΕΕ. Αυτή η συζήτηση υπήρχε ήδη κατά την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αλλά η ημερομηνία του Δεκεμβρίου δεν έχει σχέση με το γερμανικό Κοινοβούλιο. Αφορά τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, και άλλων κυβερνήσεων, απέναντι στις σχετικές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συζητήσαμε αναλυτικά με την καγκελάριο για αυτό το ζήτημα. Και νομίζω ότι η στάση που τηρεί η Καγκελάριος, ακόμη και αν δεν την εκφράζει ανοιχτά, είναι απολύτως σαφής και ξεκάθαρη για όλους. Η καγκελάριος χαιρετίζει τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε υλοποιήσει».

Τον Δεκέμβριο τα κράτη-μέλη της ΕΕ αναμένεται να τοποθετηθούν στη θετική κατ΄αρχήν, εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία «υπό προϋποθέσεις».

Ο Έντι Ράμα δηλώνει για τις διαβουλεύσεις του στο Βερολίνο: «Το τι ακριβώς συζητήθηκε, είναι εμπιστευτικό. Αναμένουμε πάντως, ότι τον Δεκέμβριο η Γερμανία θα υποστηρίξει την Αλβανία, όπως το έκανε πάντοτε και, είμαι πεπεισμένος, θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.
Κατηγορία Πολιτική
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 00:03

Και οι μισθοί τραβούν την κατηφόρα

 
Στην κυβέρνηση μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και συνεχίζουν να τους διαψεύδουν.
Και μάλιστα όχι αριθμοί σαν κι’ αυτούς που πετάνε στον αέρα οι διάφοροι προπαγανδιστές, αλλά αριθμοί που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ.
Πριν από δέκα μέρες, για παράδειγμα, η στατιστική υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών τομέων οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε το 2015 (σε σχέση με το… τρισκατάρατο 2014, βεβαίως) κατά 5,5 δις ευρώ, δηλαδή κατά 4,5%, διαμορφούμενο στα 114,8 δις ευρώ από 120,3 δις ευρώ που ήταν το 2014.
Τι σημαίνει αυτό; Ξεκάθαρα πως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε δραματικά.
Σκεφθείτε και αν δεν είχαν έλθει για να μας… σώσουν τι θα γινόταν!
Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών να μειωθεί κατά 2,3 δις ευρώ ή 1,8%, από 125,1 δις ευρώ σε 122,8 δις ευρώ.
Και βέβαια, την ίδια ώρα, ως συνέπεια, το ποσοστό αποταμίευσης που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα ήταν -7% έναντι -4% το 2014.
Και επίσης την ίδια ώρα, οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 0,5%, από 8,5 δις ευρώ σε 8,4 δις ευρώ.
Στις 28 Οκτωβρίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το β΄ τρίμηνο του 2016, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,7%.
Στις 21 Οκτωβρίου, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση (που ως γνωστόν βρίσκεται πλέον στο 61%) ήταν… 405,51 ευρώ!
Και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ο ΟΟΣΑ, το κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατά 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
H τριμηνιαία μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος προέκυψε από τη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων κατά 1% και τη μείωση της παραγωγικότητας (ΑΕΠ ανά απασχολούμενο) κατά 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Σε αντίθεση, βέβαια, με την ευρωζώνη, όπου είχαμε αύξηση της τάξης του 2,7%, σύμφωνα με την ΕΚΤ.
Αυτά ως απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο ελληνικός λαός περνά καλύτερα…
 
elzoni.gr
Κατηγορία Πολιτική

 Προσοχή, έρχονται χιόνια και παγωνιά. Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Για έντονη χιονόπτωση και παγωνιά μέχρι και την Πέμπτη προειδοποιεί το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας.

Την Τρίτη χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω των 300 μέτρων σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Στα λευκά θα ντυθούν και οι ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας ενώ στην Αττική θα χιονίσει τις βραδινές ώρες προς Τετάρτη με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια σε υψόμετρο 500 μέτρων.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χαρακτηριστικό του καιρού της Τρίτης είναι, επίσης, το γεγονός ότι η θερμοκρασία κατά τόπους θα σημειώσει πτώση έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πελάγη θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 και 9 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και για την Τετάρτη σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και των νησιών του βορείου Αιγαίου με υψόμετρο κάτω των 200 μέτρων.

Χιόνι θα πέσει, επίσης σε περιοχές υψομέτρου 400-600 μέτρων σε Ήπειρο, Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Πελοπόννησο, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Όσο για τη θερμοκρασία αυτή θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Πέμπτης να σημειωθεί παγετός σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Τα φαινόμενα ωστόσο αναμένεται να σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Για την Τρίτη (29/11) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, καθώς και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Την Τετάρτη (30/11) στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν τοπικά στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια.

Την Πέμπτη (01/12) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (2/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ενώ τοπικός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

Το Σάββατο (3/12) αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά έξι μποφόρ. Όσο για τη θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κατηγορία Πολιτική
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 02:01

Πέφτουν, με ...αισιοδοξία!

 
 
 
Μπορεί η Ελλάδα να αγωνιά για τη διαπραγμάτευση, μπορεί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές να θεωρούν ότι βρισκόμαστε ως χώρα σε οριακό σημείο, αλλά ο πρωθυπουργός το βράδυ φεύγει για...
την Κούβα προκειμένου να εκπλήρωσε το… επαναστατικό του καθήκον, παρευρισκόμενος στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion (Πλατεία της Επανάστασης) στην Αβάνα. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σιγουριά για το αίσιον της διαπραγμάτευσης ή άγνοια κινδύνου;

Ισως τσάμπα αγωνιούσε «πολλά βαρύς» υπουργός που εκμυστηρευόταν σε πρώην σύντροφο και συνάδελφό του, «καλύτερα μια ηρωική έξοδος τώρα, το πρόγραμμα δεν βγαίνει, έχουμε κουραστεί
με όλο αυτό και αν παραμείνουμε πάμε για συντριβή».

Και δεν είναι ο μόνος.

Η κόπωση που αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψη Ομπάμα, αποκρυσταλλώνεται και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Οι υπουργοί δεν είναι τόσο εκδηλωτικοί στους δημοσιογράφους όπως ο προαναφερθείς, αλλά δεν υποστηρίζουν με ζέση την συνέχιση της διακυβέρνησης, και δεν εκφράζονται με αισιοδοξία για την αξιολόγηση, διακατεχόμενοι από τον φόβο ότι για να την πετύχουν, θα καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο σε μέτρα.

Αμφίσημη είναι και η θέση των βουλευτών. Υπερπιεσμένοι από ψηφοφορίες που έχουν γίνει εφιάλτης τους, ακροβατούν μεταξύ του «να φύγουμε να τελειώνουμε» και του στοχασμού ότι οι περισσότεροι, μετά την λάμψη δυο χρόνων στη ζωή τους, θα ξαναγυρίσουν στην ανωνυμία, την βιοπάλη και τις μικρομεσαίες αποδοχές τους - η συντριπτική τους πλειοψηφία.

Μπορεί το ενδεχόμενο των εκλογών που πέταξε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός να τροφοδότησε την ειδησεογραφία, ωστόσο η όλη συζήτηση δεν είναι παρά η συνήθης εν Ελλάδι εκλογολογία.

Η κεντρική απόφαση του Μαξίμου - ακόμη τουλάχιστον - είναι προχωράμε ως έχει, εκλογές δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.

Στην ίδια κατεύθυνση προγραμματίζει την δράση του και το κόμμα.

Ανευ πυξίδας

Μπορεί να υπάρχει κεντρική απόφαση ως προς το θέμα των εκλογών, ωστόσο δεν υπάρχει σηματωρός για τη διαπραγμάτευση. Η πορεία θα κριθεί από τον κάβο της αξιολόγησης, για την οποία ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα είναι ευκολότερη της πρώτης - Κύριος οίδε γιατί το νόμιζε, οι υποχρεώσεις είναι δεδομένες, τα επιπλέον μέτρα που θα ζητηθούν, η παραμονή του ΔΝΤ και το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει γι αυτό.

Σε αυτό το κομβικό θέμα, η κυβέρνηση δεν έχει καν ενιαία γραμμή, όπερ σημαίνει ότι μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, ακόμη δεν έχουν κατανοήσει όλοι τις παραμέτρους ισχύος των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Την ώρα ας πούμε που ο κοσμοπολίτης υπουργός Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου δήλωνε στο Bloomberg για το ΔΝΤ «θέλουμε να μείνει στο πρόγραμμα», Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ότι «η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, χωρίς το ΔΝΤ».

 Οι δύο προσωπικές απόψεις δεν αποτελούν …δύο προσωπικές απόψεις. Αποτελούν μία ... μη άποψη, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει, και γι΄ αυτό δεν έχει εξεργαστεί συμπαγή γραμμή δράσης σε βάθος χρόνου. Η στάση της μάλλον παραπέμπει στο βλέποντας και κάνοντας.

Ετσι φτάνουμε και σε εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός για προσφυγή σε εκλογές - ουσιαστικά για απόδραση από τον κυκεώνα στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι περιπεπλεγμένη ούτως ή άλλως, μια και το κάθε εμπλεκόμενο μέρος έχει διαφορετικές προτάσεις και στο μόνο που συμφωνούν όλοι είναι η λέξη «μεταρρυθμίσεις».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Γερμανοί και οι Βορειοευρωπαίοι θέλουν το Ταμείο στο πρόγραμμα. Η Γερμανία επιπροσθέτως δεν θεωρεί ότι το προέχον είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας.

Τα ταμείο με τη σειρά του θέλει βιώσιμο το χρέος και μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η Ελλάδα τι θέλει; Τα γνωστά, και ευκόλως προβαλλόμενα και καταγγελλόμενα; Και κούρεμα του χρέους, και ποσοτική χαλάρωση, και καλό θα ήταν να φύγει το ΔΝΤ, και να μην πάρει άλλα μέτρα.

Η εβδομάδα στην οποία διανύουμε είναι ιδιαζόντως σοβαρή, ως προπαρασκευαστική της 5ης Δεκεμβρίου που θα συνέλθει το Eurogroup.

Στις 9.30 το πρωί είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση.

Η αίσθηση που εκπέμπουν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, είναι της «συγκρατημένης αισιοδοξίας», όπως μας είπαν.

Δεδομένου ότι μας διαβεβαίωσαν ότι «άλλα μέτρα δεν πρόκειται να παρθούν, το είπε και ο Τσίπρας», δεν αποκλείεται ως το τέλος της εβδομάδας να έχουμε μεταβολή συναισθημάτων σε… συγκρατημένη απαισιοδοξία.
 
 
Του Γιάννη Σιδέρη
liberal.gr
Κατηγορία Πολιτική
 
Κι εσύ άνεργε να ΜΗΝ ξεχάσεις να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσε ο Τσίπρας...
Έχει ...ανάγκες οι «επανάσταση
Κατηγορία Πολιτική
ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 10

Εκπαιδευτικά Νέα