Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  

Citylife24.gr 

 

 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2016 - ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ dictyo.gr
 
 
Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος ΠαυλίδηςΟ Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δυστυχώς “έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 60 ετών και δεν είναι πια μαζί μας, μετακομίζοντας στην γειτονιά των αγγέλων.
Πριν λίγους μήνες ο Περιφερειάρχης είχε χάσει τον γιο του Θεόδωρο Παυλίδη, σε ηλικία 34 ετών.
Μετά από έναν πολύμηνο άνισο αγώνα με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή, στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/10).
Ο κ. Παυλίδης είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης στις 27 Σεπτεμβρίου και για πάνω από 25 ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Αντιμέτωπος με την επάρατη νόσο δεν ανέκαμψε, παρ όλες τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝΞ.
Η σωρός του κ. Παυλίδη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα στις 3 το μεσημέρι, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. , στον καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στην 1 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Παυλίδης
Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1956 ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίνας και του Θοδωρή, τον οποίο έχασε μόλις το 2015 σε νεαρή ηλικία ενώ είχε και ένα εγγόνι.
Απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος Ξάνθης κυρίως στην ποινική δικηγορία από νεαρή ηλικία, ενώ δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα.
Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης και επανεξελέγη άλλες δύο φορές διατελώντας στα καθήκοντα από την 01/01/1999 και μέχρι 31/12/2010. Μετά τις πρώτες περιφερειακές εκλογές ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, επικεφαλής της παράταξης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ενώ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010, Πρόεδρος της ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της. Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.
Τιμήθηκε από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανήκε πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος
Δελτίο Τύπου
Της Πέμπτης 6/10/2016
Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπόλαρη, στον οποίο και εξέθεσε τα κατωτέρω θέματα:
Α) Αποζημιώσεις αγροτών-κτηνοτρόφων-μελισσοκόμων της νήσου Θάσου, λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς που υπέστη.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε πως όσοι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν μέχρι τέλους του χρόνου από το συγκεκριμένο οργανισμό. Επίσης, θα υπάρξει συνεργασία του Υπουργείου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τα βοσκοτόπια που κάηκαν. Όσον αφορά τις καμένες αγροτικές εκτάσεις, ο Αναπληρωτής διαβεβαίωσε πως θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ.
Β) Διακίνηση ακτινιδίων.
Ο Αναπληρωτής επιβεβαίωσε τη συμπαράσταση του Υπουργείου σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ προτείνει το σχηματισμό ομάδων παραγωγών για την ευκολότερη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
Γιάννης Πασχασλίδης

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Εκπαιδευτικά Νέα