Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας και διαβάστε το καθημερινό newsletter από το dictyo.gr
  
  
  
Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 01:01

Ποδηλατὠντας από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας

 

 
 
Ποδηλατὠντας από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου στην Παναγία Σουμελά της ΤραπεζούνταςΛίγες μόλις ημέρες πριν τον εορτασμό μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, τρεις φίλοι και παλαίμαχοι αθλητές από την Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν υπερ-μαραθώνιο Άθλο από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου θα εκκλησιαστούν ανήμερα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου υλοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα “Τάμα Ελπίδας” για…τους ίδιους τους αθλητές αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Έτσι, οι τρεις πρεσβευτές της Ελλάδας, ο Παντελής Τζερτζεβέλης, ο Παναγιώτης Σωτηριάδηςκαι ο Βασίλης Γιοσμάς, παλαιοί αθλητές της ποδηλασίας και της ορειβασίας, διέσχισαν την βόρεια Ελλάδα με ενδιάμεσους σταθμούς περνώντας πολλά μηνύματα σε όλες τις πόλεις, αναδεικνύοντας
την κουλτούρα, την ανθρωπιά και την φιλοξενία. 

Η δυάδα υποστήριξης αποτελείτε από τον Χρήστο Μπουκόρο, φωτογράφο – κινηματογραφιστή, και τον Γιάννη Κυφωνίδη που είναι ο φύλαξ άγγελός τους και οδηγεί το όχημα υποστήριξης.

Σκοπός τους είναι το άναμμα «ενός κεριού» για όλους τους Έλληνες που λυγίζουν κάτω από την οικονομική κρίση που πιέζει ασφυκτικά όλους μας, να ανάψουν ένα συμβολικό κερί από όλους του Έλληνες στην Παναγιά του όρους Μελά καταθέτοντας μία πλακέτα συμβολική υπέρ πάντων, όπου θα συνοδεύεται από τις προσευχές όλων των συμπολιτών μας. 

Υπολογίζουν να είναι επί τροχών περίπου 16 ημέρες και να είναι στην Τραπεζούντα την ημέρα της Παναγίας.
 

Στον ακριτικό Έβρο τους υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά ο Αλεξανδρουπολίτης ποδηλάτηςΚωνσταντίνος Δεληγεώργης, όπου τους ξενάγησε στην πόλη και γι’ ακόμα μία φορά δηλώνει το παρών σε κάτι τόσο Ιερό, μιας και οι αθλητές θα καταθέσουν τα Τάματα αθλητών, αλλά και πολλών ανθρώπων στον Πατριάρχη για να τους μνημονεύει “Υπέρ Υγείας”. 

Λίγο πριν το τέλος της 4ης ημέρας της διαδρομής τους, επισκέφτηκαν την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες.
 

Την επομένη, ο Κωνσταντίνος με δυνατό ρυθμό έφτασε στο σημείο όπου θα ξεκινούσαν όλοι μαζί ενωμένοι για να διασχίσουν τα σύνορα προς την Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημέρωσε, ότι η διαδρομή στην γειτονική χώρα αποτελεί μια από τις αγαπημένες του και δεν είναι λίγες φορές που έχει βοηθήσει ξένες αθλητικές διοργανώσεις, οπότε ποιος ο λόγος να μην βοηθήσει τον πρώτο Ελληνικό Άθλο “Τάματος Ελπίδας”, ενώ συνέχισε λέγοντας πώς με την προσωπική Πίστη του καθενός μπορούμε να ξεπεράσουμε σχεδόν όλα τα προβλήματά μας και ευχήθηκε Καλή Δύναμη και Καλό Κουράγιο στους αγαπημένους του φίλους.








Η κούρσα από το Φανάρι Ροδόπης μέχρι την Αλεξανδρούπολη
Διαβάστηκε 811 φορές

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Εκπαιδευτικά Νέα